美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

Elenalan 發表於 19-11-14 12:54
「物流」唔止係講件貨交已到courier, 係指確認order後嘅安排,包括要出庫和聯絡courier。我以為簡單一句 ...

算啦!

大宅

回覆樓主:

唔記得你哋係推薦買邊隻?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

candy8888 發表於 19-11-14 16:00
唔記得你哋係推薦買邊隻?

第二隻,serum

男爵府

IloveJJ 發表於 19-11-14 17:02
第二隻,serum

IHerb 11 晚買嘢,今日已送到公司

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

iherb新一期9折有化妝工具同life flo,之前雙11我嫌89折少,無理由而家9折買架,繼續等黑五。

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

fyi

伯爵府

2019新春慶豚圓

IloveJJ 發表於 19-11-14 13:42
算啦!

我由上年開始見有D美妝博主講shiseido 131已停產,不過一路見仲有人買到就唔為意。呢排又多人講返停產,我會買多2支囤貨,同埋shiseido新款化妝掃個款我唔鍾意。

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

呢2組好相似,我唔想去sogo又唔要面膜,會揀屈臣士買$560,仲可以等星期一先買多個92折。

伯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

考慮價錢同防曬效果,揀allie。需求少酒精同更好膚感,揀dermacept。

伯爵府

2019新春慶豚圓

chung_ma 發表於 19-11-14 22:02
IHerb 11 晚買嘢,今日已送到公司

呢幾日大家既問候語係"你收到貨未?"

珍珠宮

greentea000 發表於 19-11-14 23:05
我由上年開始見有D美妝博主講shiseido 131已停產,不過一路見仲有人買到就唔為意。呢排又多人講返停產, ...

其實點解要用咁多枝?會甩毛嗎?

你哋呢排北上坐咩交通工具?

別墅

Elenalan 發表於 19-11-1 12:46
係呀支toner好用,又有beta glucan,積雪草等抗炎成份,不過我少用toner, 所以冇連續用。另外Klairs 有隻Ri ...

請問Klairs 支toner同 Rich Moist Soothing Sheet Mask孕婦可以用到嗎?thanks

珍珠宮

2019新春慶豚圓

CLARACSC 發表於 19-11-15 10:17
請問Klairs 支toner同 Rich Moist Soothing Sheet Mask孕婦可以用到嗎?thanks

toner有微量精油調香,唔清楚對孕婦是否刺激。sheet mask成份安全,但品牌冇聲稱是否孕婦可用。

別墅

Elenalan 發表於 19-11-15 10:24
toner有微量精油調香,唔清楚對孕婦是否刺激。sheet mask成份安全,但品牌冇聲稱是否孕婦可用。
...

Thanks

別墅

Elenalan 發表於 19-11-15 10:24
...

唔好意思,我想問埋Chantecaille呢個牌子是不是孕婦都可用?我有興趣just skin, flower Harmonizing cream 同rose mask, thanks !!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

CLARACSC 發表於 19-11-15 13:15
唔好意思,我想問埋Chantecaille呢個牌子是不是孕婦都可用?我有興趣just skin, flower Harmonizing cream ...

我所知Chantecaille冇講明孕婦可唔可以用,要100%保證可能要問番品牌公司了。
有d牌子如Atorrege AD+, Janeclare產品說明會講明孕婦是否可以用。

別墅

Elenalan 發表於 19-11-15 13:27
我所知Chantecaille冇講明孕婦可唔可以用,要100%保證可能要問番品牌公司了。
有d牌子如Atorrege AD+, Jan ...

真係唔該哂妳,我再研究下先,thx

子爵府

CLARACSC 發表於 19-11-15 13:28
真係唔該哂妳,我再研究下先,thx

雪花秀有講自己孕婦可用
都可以考慮下
畢竟有些花草、精油成分是孕婦不宜的

子爵府

Elenalan 發表於 19-11-15 13:27
有d牌子如Atorrege AD+, Jan ...

想問下SC 既CE 開封後大概保質期幾耐?
我有樽二月左右開,
其實依家仲用唔用得?
色黃、煙肉味~一直放係雪櫃!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

mimosa_t 發表於 19-11-15 15:20
想問下SC 既CE 開封後大概保質期幾耐?
我有樽二月左右開,
其實依家仲用唔用得?

我通常開封後2、3個月都用哂,未試過咁耐。
淺黃ok, 太深黃我不會用。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊