美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Elenalan 發表於 20-5-24 21:02
我會用下其他VC derivatives, e.g. AD+ C5, Mad Hippie, 又會用下左旋c粉,另外打算試Phyto C, 不過都係等 ...

我pm問你果間美容院唔肯答我賣幾錢,所以問番自己買開間美容院,Seleium C仲有set裝$1300,好開心有優惠買咗1 set

大宅

me920 發表於 20-5-24 22:05
今日行過屈人寺counter, SA 推介AD+ 的美白精華,話唔一定要C5.
AD+ 平時係咪唔做折架?點先可以做會員?
...

上Ad+官網買抵好多,$1000做會員,宜家有贈品送呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Elenalan 發表於 20-5-24 22:21
好似滿一千做高級會員(有生日折扣),詳情睇官網

Thx

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

pingping1128 發表於 20-5-24 22:37
上Ad+官網買抵好多,$1000做會員,宜家有贈品送呀

Thx

侯爵府

wkn 發表於 20-5-24 13:18
我自己最想買體驗裝$6xx 果set, 細細支,唔使一開就大大支用好耐都用唔完。另外奶奶都喜歡用神仙水,所以 ...

我去兩次都無見過呢兩款,不過見到有人買過,可遇不可求呀

男爵府

greentea000 發表於 20-5-24 17:25
ea膠囊同biore防曬係我既,其他係同事既。仲睇緊,好大間。

金色同粉紅色盒ea最大係咪分別啊?

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-5-24 20:27
自己溝VC粉用都得啦, 佢又冇可穩定VC成份,好搵笨

不了,我沒有任何化學底子,不宜挑戰自己。

珍珠宮

西瓜包 發表於 20-5-25 01:38
金色同粉紅色盒ea最大係咪分別啊?

EA粉膠有retinol 0.3

珍珠宮

回覆樓主:

改考慮這個了

珍珠宮

回覆樓主:

我最終無買金膠,2018年生產日期唔好。粉膠2019年生產,正常。
唇膏同潤唇膏都補到貨

珍珠宮

回覆樓主:

花朵耳環裏面是怎樣的,可以拍看一下嗎?價錢呢?

珍珠宮

asweetmom 發表於 20-5-25 08:16
花朵耳環裏面是怎樣的,可以拍看一下嗎?價錢呢?

HKD39.9

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-5-24 21:02
我會用下其他VC derivatives, e.g. AD+ C5, Mad Hippie, 又會用下左旋c粉,另外打算試Phyto C, 不過都係等 ...

呢幾個VC產品算唔算又美白又保濕?

水晶宮

greentea000 發表於 20-5-25 08:32
呢幾個VC產品算唔算又美白又保濕?

AD+ C5 & Mad Hippie係清爽型補濕,啱我夏天用,但皮膚較乾就未必覺夠補濕。Phyto C嘅左旋C精華我只用過Selenium in C, 膚感比SkinC CE好,比較清爽,我晚上單用都唔使再搽其他補濕產品。

珍珠宮

Elenalan 發表於 20-5-25 08:38
AD+ C5 & Mad Hippie係清爽型補濕,啱我夏天用,但皮膚較乾就未必覺夠補濕。Phyto C嘅左旋C精華我只用過Se ...

你在買VC產品的時候會考慮保濕嗎?還是完全不考慮保濕因素,後續加個面霜就好了呢?

珍珠宮

回覆樓主:

像昨天那樣逛街購物你用甚麼包包呢?別告訴我背囊啊!

水晶宮

asweetmom 發表於 20-5-25 08:49
你在買VC產品的時候會考慮保濕嗎?還是完全不考慮保濕因素,後續加個面霜就好了呢?
...

我反而係考慮清爽度唔係補濕度,夏天用Mad Hippie/ AD+ C5之後我都唔係次次加面霜。秋冬用溶劑型VC e.g. SkinC CE比較潤,唔夠先再加面霜或其他補濕產品

水晶宮

asweetmom 發表於 20-5-25 08:49
...

你有冇做Wall Sit? 可以護膝啊 (鍛鍊股肌臀肌大小腿肌),我得閒就做,每次幾分鐘。

男爵府

邊支我可以用啊?我每月打緊pico

珍珠宮

asweetmom 發表於 20-5-25 08:50
像昨天那樣逛街購物你用甚麼包包呢?別告訴我背囊啊!

TOUGH,台灣專門店買既。本來只係食個午餐之後去超市買少少野,點知出左旺角!如果一早計劃會買好多野,我真係揹背囊架!

首頁
931932933934935...1370

尾頁

跳至