自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

sss7sss 發表於 19-4-13 21:21
真係接受唔到

伯爵府

唔會接受囉一定
仲日日叫佢東方不敗害人一生

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

jesswu 發表於 19-4-13 23:12
但已經3年了

冇咩既,睇下你朋友有幾愛呢個人,如果仲愛就一齊,唔愛咪分開囉,無謂自欺欺人。

對方真係完全變性還是點?你清楚嗎?
我唸人地兩個會自己打算,唔需要外人幫手一齊唸吧?越多意見越亂~

水晶宮

回覆樓主:

我接受唔到

公爵府

回覆樓主:

不能接受

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

佢要變性佢咪變到夠囉,佢既自由,但喺我面前著女裝出出入入,我接受唔到。

唔會接受佢,一定離婚分開,咁樣大家先至可以重新出發。

子爵府

朋友接受就唔會多意見。

珍珠宮

回覆樓主:

離婚係對各人最好既解決辦。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

接受唔到
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

好媽媽勳章

ilovexo824 發表於 19-4-13 21:12
可做朋友,不可繼續做夫妻

都係,做返朋友好d

瑪瑙宮

我會離婚. 不過我唔係你朋友, 你朋友有自己的想法. 到佢老公有意中人, 或者佢自己遇到啱的男人, 都係離婚一條路.

丹麥女孩个太太老公變性都咁愛佢老公, 佢老公臨死都問佢, 點解你咁愛我? 真有這種女人嗎?

男爵府

回覆樓主:

離婚變朋友,或者會繼續一齊

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

謊謬
佢可以咁任性,唔諗老婆,仔女會面對乜野問題,唔配做人老公,老豆
佢有冇諗過,老婆同仔女會面對幾大壓力,心理負擔有幾大?點同親戚朋友,同學交代!

如果係我,會離婚
放過佢,放過自己…等佢過自己想過既生活,等老婆同仔女過d 平靜生活,唔使比人指指點點當笑話攞黎講

水晶宮

jesswu 發表於 19-4-13 21:11
朋友結婚12年,有個10歲仔,3年前老公決定變性,因太想做女人,但依然愛家愛老婆愛兒子。

朋友初頭難以接 ...

我會接受。我而家老公係我 soulmate,都話明 soulmate,我享受同佢傾計,傾書傾電影傾宗教傾政治,而且我最鍾意佢(黑色)幽默感。肉身係男係女我有時覺得反而唔太重要。

水晶宮

豬C9 發表於 19-4-13 22:31
可能一早係基,只係對長輩交代先又結婚又生仔。

同性戀同跨性別係 兩 回 事。

珍珠宮

即係我要同個‘女人’做夫妻,點會接受到.......

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

話明係夫妻當然係一男一女,如果佢要變性做女人咁只好離婚做自己閨蜜好朋友,小朋友亦可以共同撫養,好老實佢變咗性做女人亦可能會想有男朋友,咁又何必勉強大家一齊呢

伯爵府

回覆樓主:

我會尊重佢決定,但會離婚厘清家庭角式。唔好用愛家庭迫人無奈接受,唔通家長會兩個呀媽一同出席,外家又無奈接受多半邊女?小朋友面對及承擔咁尷尬塲面,太殘忍。

琥珀宮

畀面勳章

點都要離婚架啦,最多都係一齊住既啫,個仔最慘,俾人笑到面都黃

首頁

尾頁

跳至