想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
eva102 發表於 19-9-11 23:40
請問有冇人试過星期日抽卵?

不會星期日抽卵的, 因為星期日他們全院休息.

複式洋房

yhyeung 發表於 19-4-14 06:40
amh 及卵泡數以你年紀的確是少,不過幸好你只是35。如果卵質素好成功機會都有架!但唔知你生活習慣如果, ...

請問香港係邊驗amh?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

敏珠BB 發表於 19-9-12 07:16
請問香港係邊驗amh?

仁健

大宅

eva102 發表於 19-9-11 23:40
請問有冇人试過星期日抽卵?

星期日放假架

大宅

eva102 發表於 19-9-11 19:56
是否滴雞精及黑豆水都不可吃?

海外提款,要係香港開定海外提款功能先。

複式洋房

choi.michelle 發表於 19-9-12 00:56
不會星期日抽卵的, 因為星期日他們全院休息.

我上次問過,愛群話會開㗎,但係收返附加費

複式洋房

SWML 發表於 19-9-12 08:01
海外提款,要係香港開定海外提款功能先。

用海外提款好方便,樓下七仔就有..個匯率仲靚過喺香港

複式洋房

各位jm, 啱啱收到愛群回覆PGS報告有一個合格胚胎. 但係佢哋依家改咗制度,唔會係email比報告同回答,一定要見到醫師先. 你哋係咪都同一情況?
我係上次取卵已經安排定10月人工周期植入,想請教下我而家應該有咩飲食要注意?另外返愛群植入嘅安排係點㗎? 唔該(emoji)(emoji)

大宅

emwong614 發表於 19-9-12 16:03
各位jm, 啱啱收到愛群回覆PGS報告有一個合格胚胎. 但係佢哋依家改咗制度,唔會係email比報告同回答,一定要 ...

佢哋好多時係會要你見醫生先。你有人工週期所用的藥在手嗎?

我係自然週期的。個時係想八月抽卵後過幾日自然週期植入。而自然內膜一路都係0.5-0.68左右唔夠厚。所以七月抽完我就有食維他命E同精胺酸。臨近植入前幾日加埋100%黑朱古力。你可以搵返我之前打過嘅updates淨睇樓主回覆就可以知更詳細。

大宅

emwong614 發表於 19-9-12 16:03
各位jm, 啱啱收到愛群回覆PGS報告有一個合格胚胎. 但係佢哋依家改咗制度,唔會係email比報告同回答,一定要 ...

愛群確認你內膜夠厚後,植入前要覆診一兩次。俾你植入就會送中醫部針炙植前植后各一及薰肚兩次。

植前植后都會有啲針或藥要你服或打,因人而異的。

複式洋房

SWML 發表於 19-9-12 16:06

佢哋好多時係會要你見醫生先。你有人工週期所用的藥在手嗎?

有啊,我上次取卵之後同佢哋講想人工周期,翁醫師已經開定晒藥比我食到預定值入嘅日子. 我依家都等緊愛群回覆,confirm 多次. 我怕佢哋唔記得咗.

維他命E同精胺酸係咪主要針對內膜厚度?如果平時都OK係咪唔需要食?

複式洋房

SWML 發表於 19-9-12 16:08
愛群確認你內膜夠厚後,植入前要覆診一兩次。俾你植入就會送中醫部針炙植前植后各一及薰肚兩次。

植前植 ...

咁即是唔需要自行預約中醫部? 你指植入之後嘅針藥,係唔係肝素?肝素我一定要打,因為我有凝血問題(emoji)

大宅

emwong614 發表於 19-9-12 16:32
有啊,我上次取卵之後同佢哋講想人工周期,翁醫師已經開定晒藥比我食到預定值入嘅日子. 我依家都等緊愛群 ...

係啊,for 內膜,但如果醫生開咗偉哥俾你就唔使食。

大宅

emwong614 發表於 19-9-12 16:34
咁即是唔需要自行預約中醫部? 你指植入之後嘅針藥,係唔係肝素?肝素我一定要打,因為我有凝血問題(emoji ...

植入前嘅針個個唔同。我俾植前先打。有啲打肝素有啲打黃油。個個唔同。

複式洋房

SWML 發表於 19-9-12 17:06
植入前嘅針個個唔同。我俾植前先打。有啲打肝素有啲打黃油。個個唔同。
...

暫時翁淨係開咗支破卵針,可能佢植入之後先再比我. 想問下植入第二天是否需要返去抽血同見翁,大約需要幾耐時間?我打算當晚返香港

大宅

emwong614 發表於 19-9-12 17:58
暫時翁淨係開咗支破卵針,可能佢植入之後先再比我. 想問下植入第二天是否需要返去抽血同見翁,大約需要幾 ...

係啊,第二日要覆診,抽血個報告唔係一個鐘出到,所以你要早啲去抽。睇診係五至十分鐘。但等診有人試過等五個鐘。

大宅

想請教一下各位 :
胚胎 9B, 8B, 7B, 6B, 4B.......

第一數字為細胞分裂數量,正常生長細胞數量為6個以上細胞,

英文代表為細胞周圍碎片數量,此僅為實驗室觀察所分級,有A/B/C/D之分,A/B/C/D

是否數字愈大愈好? 最大可以去到幾多? 是否雙數會好D?

大宅

choi.michelle 發表於 19-9-12 21:36
想請教一下各位 :

9同8都好好啦,好少day 3雙位數。太快分裂都唔係咁好架。

大宅

emwong614 發表於 19-9-12 17:58
暫時翁淨係開咗支破卵針,可能佢植入之後先再比我. 想問下植入第二天是否需要返去抽血同見翁,大約需要幾 ...

有機會植前一日先再安排針同另一啲藥俾你

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

choi.michelle 發表於 19-9-12 21:36
想請教一下各位 :

2年前試過10cells, 12cells, 去到day 5
2年後隨着年紀增長,只有6cells-8cells

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊