想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

回覆 choi.michelle 的帖子

係吖!不過我嘅骨永壯就250 mg

別墅

2019新春慶豚圓

Del

別墅

2019新春慶豚圓

我今日收到初趁嘅驗血報告喇!以下3項不在正常指數範圍內:
1. Protein S : 56.9
2. APTT : 46.8
3. Vitamin D3 : 18.9
我即刻上網搵頭兩項,知道係關於凝血問題,解決方案可食亞士匹靈。唔知有冇jm知道多啲關於呢兩項嘅資訊?
愛群email內有叫我自己買Vitamin D3 每日食4000iu
另外仲話抽卵後,翁醫師會開免疫藥俾我,但我睇晒成果報告所有有免疫兩字嘅檢查結果都符合正常標準範圍,所以唔係好明點解話會開免疫藥俾我!係咪頭果兩項都有關免疫呢?唔知你哋知唔知?

大宅

史迪女1231 發表於 19-6-21 19:46

係吖!不過我嘅骨永壯就250 mg

原來我睇錯左 (老花), 骨永壯我也是 250 mg

大宅

史迪女1231 發表於 19-6-21 20:03

APTT 全名好似是 [活化部分凝血活酶时間], 你再上網查查.

別墅

2019新春慶豚圓

愛群回覆左我,話Protein S 同APTT 都屬於免疫問題,要等抽卵後先開藥俾我。喺Iherb見到好多唔同牌子嘅vitamin D3, 之前未喺iherb買過,想問落左單大約幾耐會收到貨?

複式洋房

2019新春慶豚圓

回覆 史迪女1231 的帖子

Iherb我剛訂了,幾天就會收到,用順豐速遞

別墅

2019新春慶豚圓

回覆 Littlebabypig 的帖子

都好快喎,唔該晒

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

choi.michelle 發表於 19-6-19 16:08
每日不停的空肚滴雞精, 早餐後的中藥, 午飯前的中藥, 午飯後的中藥, 補充品, 晚飯前的中藥, 晚飯後的中藥 ...

我想問你係咪食緊愛群中藥呀!我睇完返來準備開始食,但又唔記得咗點樣食係咪中藥粉一日三次飯後食,另外有隻粉同藥丸就飯前食,一日兩次呀?

大宅

史迪女1231 發表於 19-6-21 20:03

你問佢點解開免疫藥?

亞士匹靈我有食緊,一日一粒仔。有助血液流得好啲到子宮。

大宅

bbb108 發表於 19-6-22 22:59
我想問你係咪食緊愛群中藥呀!我睇完返來準備開始食,但又唔記得咗點樣食係咪中藥粉一日三次飯 ...

有一款啡色粉, 一日三次, 飯後服.

另外有一款綠色粉+4粒藥丸 (2粒紅色, 2粒深淺粉紅色), 就飯前吃, 一日二次.

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

choi.michelle 發表於 19-6-23 00:47
有一款啡色粉, 一日三次, 飯後服.

另外有一款綠色粉+4粒藥丸 (2粒紅色, 2粒深淺粉紅色), 就飯前吃, 一日 ...

好呀!thank you...

別墅

2019新春慶豚圓

回覆 SWML 的帖子

係吖!因為我唔明白,又唔想自己估估下,所以我問左愛群點解抽卵後要開免疫藥俾我?回覆話Protein S同APTT都係屬於免疫,咁我就明白晒喇。可能遲啲翁醫師都會開亞士匹靈俾我。

大宅

史迪女1231 發表於 19-6-23 14:48
回覆 SWML 的帖子

係吖!因為我唔明白,又唔想自己估估下,所以我問左愛群點解抽卵後要開免疫藥俾我?回覆 ...

亞士匹靈可以自己係藥房買啊

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
SWML, 你第二次開針未?

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
choi.michelle 發表於 19-7-12 20:06
SWML, 你第二次開針未?

未啊,應該今個月

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
SWML 發表於 19-7-12 20:08
未啊,應該今個月

我又開針了, 下星期過去抽卵.
但養了2個月卵, 都只有2-3粒, 希望 quality 好啦 (貴精不貴多).

另外, 我想問你記唔記得, 台北桃園機場第一航廈, 出境後, 行去搭大有巴士1960, 應該點行?

我只記得, 台北桃園機場第二航廈, 就係出境後, 轉右, 再轉右, 見到郵局, 繼續前行.

大宅

choi.michelle 發表於 19-7-13 03:10
但養了2個月卵, 都只有2-3粒, 希望 quality 好啦 (貴精不貴多).

要去地下個層

有指示牌架。你幾時飛過去?

大宅

choi.michelle 發表於 19-7-13 03:10

我剛黎M,電郵過去台灣,佢叫我聽日食藥,星期一去驗血照卵。

大宅

想問下大家,愛群租冰袋要幾多按金或者幾錢次? 我諗緊租定買? 如果大家有愛群冰袋, 可以分享下佢內外的相嗎? 謝謝大家

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊