懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

前一排我老公同我講你大腿後面兩截色,跟住我先開始留意到T^T原來我心口 頸 腋下 手臂後面 仲有...大腿內側至外陰位置 全部都黑左 好似好污糟咁(╥﹏╥)好驚之後都係咁

男爵府

gigiwww 發表於 19-4-14 22:50
前一排我老公同我講你大腿後面兩截色,跟住我先開始留意到T^T原來我心口 頸 腋下 手臂後面 仲有...大腿內側 ...

以上全部大部份媽媽都有
仲會愈來愈黑
無得驚
生完就會退

大宅

回覆 肥虎虎 的帖子

我見有d朋友去影孕婦相 佢地個個好似都無呢個問題 仲白白滑滑 好大打擊搞到我 (原本我皮膚都白白的)T^T

大宅

gigiwww 發表於 19-4-14 22:54
回覆 肥虎虎 的帖子

我見有d朋友去影孕婦相 佢地個個好似都無呢個問題 仲白白滑滑 好大打擊搞到我 (原本我 ...

大肚相全部都PS過架啦,黑左你唔知姐。

出街記得搽防曬呀,出斑仲大獲,冇得退。

大宅

回覆 cymc1987 的帖子

我唯一好彩塊面無乜事 (touch wood) 有時化左妝個c6就話我塊面同條頸好大對比 好受挫(-_-)所以我出街一定查防曬 但其他部位好難處理 小腿後面都兩截色omg

男爵府

肚我生完都仍然係黑,so sad

大宅

回覆 喊包媽媽 的帖子

你生完幾耐牙?係肚皮黑?我肚又無乜點黑喎 係條中線明顯黑 不過我未有之前都已經有條好淺既線係度

大宅

前一排我老公同我講你大腿後面兩截色,跟住我先開始留意到T^T原來我心口 頸 腋下 手臂後面 仲有...大腿內側 ...

生完就無野架喇,連乳暈都好深色生完慢慢回覆番,唔使擔心

已刪除用户

男爵府

gigiwww 發表於 19-4-14 23:13
回覆 喊包媽媽 的帖子

你生完幾耐牙?係肚皮黑?我肚又無乜點黑喎 係條中線明顯黑 不過我未有之前都已經有 ...

年幾啦,不過其實就冇人睇到既

大宅

懷孕中,肚皮明顯黑左勁多

大宅

回覆 Charcoalbean 的帖子

Oh 係呀 我講漏左呢個 所以我每次沖涼一照到自己個body個心就拿住拿住 個人腫就不在話 仲要見到好似老泥洗唔甩既黑色素 眼淚在心裡流

大宅

回覆 redbus 的帖子

係肚臍黑左幾百倍

大宅

gigiwww 發表於 19-4-14 23:24

Oh 係呀 我講漏左呢個 所以我每次沖涼一照到自己個body個心就拿住拿住 個人腫就 ...

唔好咁擔心啦,影響自己同BB呀我我一胎可能係仔好嚴重,除左個肚同乳暈好黑個肚仲有條黑毛線生完慢慢回覆原狀啦,連乳暈顏色都同以前一樣宜家第二胎又嚟過個肚臍好大撻黑色素,不過可能係女所以仲未有條黑毛線,其實係荷爾蒙改變所以個個媽媽都係咁,生完無野架喇

子爵府

我第一胎後期係

大宅

我全身黑哂,仲要爆粒粒,依家生完成身都係印,(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

回覆 ar_ching05 的帖子

你係身體爆粒粒?定係塊面爆?我手臂都有少少 但呢排又無乜

大宅

我都知自己太擔心 今日行行下街諗到自己變左禁多 行步路都辛苦過人 就無啦啦落淚 情緒太大起伏

複式洋房

腋下 頸 肚臍 外陰都深色左
無辦法 唯有接受自己身體變化 輕鬆面對

大宅

gigiwww 發表於 19-4-15 00:07

我都知自己太擔心 今日行行下街諗到自己變左禁多 行步路都辛苦過人 就無啦啦落 ...

哎呀 你唔好噤諗啦 好快生完就會無事㗎喇
雖然我而家都成日出街行一陣又易急尿、行快少少又易氣喘、一彎腰攞嚟又氣喘...以上呢啲以前未大肚前全部都唔會發生係我身上嘅
但一諗到自己努力緊嘅同時,肚裡面嘅bb都一齊努力成長緊,我就無唔開心喇,反而仲珍惜佢仲係我肚裡面嘅日子,因為懷孕嘅時間真係過得好快加油

首頁

尾頁

跳至