親子旅遊

跳至
[台灣] 兑換台幣

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
請問你地去邊度唱台幣抵?旺角$100港紙兑370台幣算吾算抵?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

babycharobie 發表於 19-4-15 09:01
請問你地去邊度唱台幣抵?旺角$100港紙兑370台幣算吾算抵?

台灣㩒機

大宅

babycharobie 發表於 19-4-15 09:01

12/4 在台灣機場唱 376

大宅

12312 發表於 19-4-15 10:07
台灣㩒機

機場禁機大排長龍,最好出市區禁唔洗排

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去到台灣ATM提款

大宅

12312 發表於 19-4-15 10:07
台灣㩒機

請問滙率幾多?中銀滙豐卡都得?

大宅

wcpcelia 發表於 19-4-15 10:27
去到台灣ATM提款

請問匯率係幾多?之前只試過係台灣銀行唱錢

大宅

上星期尖沙咀堅成兌 3.84

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

今日一般兌換店都係兌3.8x

大宅

2019勳章

13/4 桃園機場兌換店3。77
熙媛BB,熙倫BB

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

朋友4月頭响台灣,佢話香港換 1: 3.8,但台灣用 ATM,兌 1: 3.9x

大宅

I9528 發表於 19-4-15 11:43
朋友4月頭响台灣,佢話香港換 1: 3.8,但台灣用 ATM,兌 1: 3.9x

用香港銀行卡可提款?

瑪瑙宮

babycharobie 發表於 19-4-15 11:51
用香港銀行卡可提款?

要响香港開通咗先

大宅

I9528 發表於 19-4-15 11:52
要响香港開通咗先

即係我係中銀直接同佢講要係台灣ATM禁錢就可以開通?吾該晒

瑪瑙宮

babycharobie 發表於 19-4-15 12:03

我用匯豐卡,去機度自助就得,唔使搵職員

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

babycharobie 發表於 19-4-15 12:03

自己係櫃員機開啟海外提款功能就得。

水晶宮

記住係提款卡, 唔好用信用卡裡面含儲蓄戶口去㩒。 因為顯示唔到儲蓄戶口。如果用信用卡揀=透支。
天空之城, 快樂之地

大宅

I9528 發表於 19-4-15 12:07
我用匯豐卡,去機度自助就得,唔使搵職員

去到台灣嘅匯豐ATM禁就可以?

珊瑚宮

babycharobie 發表於 19-4-15 12:48
去到台灣嘅匯豐ATM禁就可以?

去到:台灣既提款機(銀聯標誌),就可以了(不需要匯豐機)

大宅

12312 發表於 19-4-15 12:51
去到:台灣既提款機(銀聯標誌),就可以了(不需要匯豐機)

ok明白晒,吾該,謝謝你地

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊