自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

如題

子爵府

回覆 小雲天使 的帖子

一年,唔難我當時都四年

wcpcelia    發表於 19-4-17 14:56

男爵府

2019勳章

As per my experience, dont be so nervous in the interview stay cheerful

複式洋房

無問題既,睇interview同心態返黎做野未

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

加油

公爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

小雲天使 發表於 19-4-16 17:49
如題

8年後返PT,唔經唔覺4年有多了

禁止訪問

大宅

2019新春慶豚圓

我十一年FTM都搵到P T
另一朋友成二十年F T M,在我不斷鼓勵下,前排都搵到全職文員工。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

小雲天使 發表於 19-4-16 17:49
如題

睇你本身做開乜
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

大宅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我都想知

公爵府

kirstyau 發表於 19-4-16 18:04
8年後返PT,唔經唔覺4年有多了

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有無心問題

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Ftm左6年

男爵府

回覆樓主:

我10年都搵到FT, 你一定得

伯爵府

其實睇你心態

朋友做全職媽媽之前做到餐廳副經理、五年前出返來

因本身只係中五學歷、由低做起唔慣比人點、做高級位又管唔到班細、做文員又話似打雜、揾唔啱。

子爵府

唔難,我做左2年FTM再做番freelance
初初唔慣,連開會都口疾。慢慢狀態就會番尼

加油喔

侯爵府

回覆樓主:

我做FTM 8年後重投工作,揾工前操返電腦、裝備下自己,我感幸運,見工兩星期已有offer,當時係3人爭一份,已返正職2年。

子爵府

2019新春慶豚圓

一年唔難

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

十年ftm, 剛轉全職

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

見工最難答問題⋯⋯點解轉返出來工作?子女邊位照顧?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊