自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

jacobkit 發表於 19-4-17 23:54
咁一定不適合對方,九成個女唔會鍾意俾咁多家用屋企
都係…

禁止訪問

大宅

good_pig 發表於 19-4-18 00:00
又咁...買粒差CUT, 差色....1卡都唔係貴
到時個女仔又會話粒石唔靚架喇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

題外話,唔夠一卡唔保值架。
當年老公計劃求婚,問我鍾意咩款,我同佢講唔好太大粒,我驚戴出街俾人打劫,但佢最後買咗粒卡半嘅,因為一個識珠寶嘅朋友太太同佢講,要買一定買一卡以上。
不過咁,真心嘅有冇鑽石都唔係問題,嫁個男人唔係嫁粒鑽石囉。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

月靈 發表於 19-4-18 00:04
其實最緊要都係睇夠唔夠閃姐,肉眼分鬼到

當年我都有講過無一卡唔嫁最後我C6都無去大行買,同埋肯 ...
唔知佢點解唔搵耐D或者請教下人先買,不過個男仔平時都係有小小戇居,可能以為過到骨掛

男爵府

BK Milk勳章

咁個女仔咩脾形個男仔無理由唔知架? !
利申我就係話過無一卡唔嫁的女人
咁各人都有各人覺得重要的嘢!
我個時同我老公講無樓, 無婚禮都無所謂, 但ring一定要最小一卡!

大宅

vivibabyvivi 發表於 19-4-18 00:14
1卡有平有貴不過當係早啲睇清港女真面目囉
但係個男仔就算睇清左真面目,都係繼續中個頭埋去架喇,只可以講一個願打一個願捱

珍珠宮

Gorgor0612 發表於 19-4-18 00:21
個女仔有公主病但無公主命, 仲要唔靚ka wor,佢嗰陣講佢男朋友在場... 個男仔個樣好灰咁 [sm炳i ...

可能佢唔知三卡幾錢呢! 以為 一卡 ×3

大宅

pple 發表於 19-4-18 00:14
緊係有,我識得有個人reject左3次先肯嫁
3次都因為粒石?

珍珠宮

yurijm 發表於 19-4-17 23:38
乜求婚前,唔係會私下傾好哂㗎咩?
我一直以為求婚只係一個浪漫既儀式
一定會say ye ...

傾好果啲就唔叫求婚啦!傾好果啲叫做場戲喎

寶石宮

2023年兔年勳章

judypig 發表於 19-4-18 00:32
唔知佢點解唔搵耐D或者請教下人先買,不過個男仔平時都係有小小戇居,可能以為過到骨掛
...

男仔想博大霧不如問清楚女朋友嘅要求

珍珠宮

某程度上個女仔亦嘥緊自己青春明知對方個底有幾深都唔肯睇餸食飯,好有可能係騎牛搵馬心態講真如果個男仔搵3幾球/年,3卡根本係散紙。關鍵係對方覺得值唔值

珍珠宮

麵包超人^o^ 發表於 19-4-18 00:36
傾好果啲就唔叫求婚啦!傾好果啲叫做場戲喎

咦,但如果冇事前張揚
點知女友想要乜形狀、款式、品牌既鑽戒?
真係完全係驚喜?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

一陣蘇洲過後冇艇撘就唔好啦 -> 我講緊個女仔
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

留俾第二個囉

珍珠宮

judypig 發表於 19-4-18 00:34
但係個男仔就算睇清左真面目,都係繼續中個頭埋去架喇,只可以講一個願打一個願捱
...

另一方面睇, 個男仔搵得少錢+多家用, 個女仔 都預咗日後公一份婆一份同佢捱……咁一世人一次,想要粒一卡好好睇睇嘅結婚戒指都唔算好過份

侯爵府

回覆樓主:

1卡靚野想保值, 或者平d要金飾
否則浪費金錢

珍珠宮

可能係俾緊條生路個男人

別墅

Gorgor0612 發表於 19-4-17 23:44
我以前有個朋友話3卡先肯嫁 我心諗嫁人定嫁石?我地其他幾個friend on 居居無諗過呢D問題... 之 ...

你朋友有無收3卡既quality?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kamiu0090 發表於 19-4-17 23:39
咁你知唔知隻求婚介指係點先?真係買隻碎鑽黎求婚我都會say no
其實我又覺得無所謂, 就算得條草, 愛佢一定會應允。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁
12345...12

尾頁

跳至