自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ceci_bbb 發表於 19-4-18 16:53
我8月到期,3月已經打黎話HKD198 renew 價,冇理佢,4月又打黎HKD168 renew 價!都系吾理佢住!我相信下個 ...

點解可以減咁多? 我傾咗幾次都係$178, 仲要得100M

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我和記
偶然斷下線
八十八兩年約
100m加mytvsuper
谁曾一心痴求 海晏河清 锦绣冠盖满千城
歌尽升平 人和政通 也算无愧戎马半生
怎忆昨宵花正浓 幽兰清芳落静庭 香漫水殿暗生风
卷帘人仍在 旧时深宫 回眸惊鸿

剑指天下 山河纵横驰骋
唯有一人未在 运筹帷幄定局中
缘来世间 难留帝王指间 芳华冷
青史笔落 情寄社稷为重
从来半句未言她 似春江浮灯
流入我梦

男爵府

回覆樓主:

男爵府

我7月到期, 昨晚打俾我話做番舊價即 $168, 私樓, 100M, 連 MyTV super + 家居電話.

洋房

chingnc 發表於 19-4-24 10:46
如果再加會轉hgc,唔想同佢玩半年續約game ,日日都收到電話sms email,好煩
...

中國移動100m,$108 ,有冇人用開,知唔知好唔好用呢

男爵府

2019新春慶豚圓 陪月勳章

paramount1980 發表於 19-4-25 10:55
我7月到期, 昨晚打俾我話做番舊價即 $168, 私樓, 100M, 連 MyTV super + 家居電話.
...

我同你同期, 咁我留意下佢再打黎時offer係點

個plan同你一樣但我俾緊$185/month

男爵府

2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hoiching0516 發表於 19-4-25 15:33
我同你同期, 咁我留意下佢再打黎時offer係點

個plan同你一樣但我俾緊$185/month

你哋點都平過我, 我無家居電話都要$198

男爵府

klng28 發表於 19-4-25 15:48
你哋點都平過我, 我無家居電話都要$198

100M定1000M?

男爵府

hoiching0516 發表於 19-4-25 16:30
100M定1000M?

100M

男爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

八月到期,前一兩個月已經打來問續約,現在$128 加tv super ,新價成二百,成日sms email 說到期,真的好煩,又唔平,平就續姐。

別墅

認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

hkbn超垃圾,我今年七月底到期,半年前開始煩我,仲要加價

遲d轉第二間算

男爵府

2019新春慶豚圓

chingnc 發表於 19-4-23 22:13
147 上網 電話 mytvsuper idd100 mins

請問係私樓嗎?

THANKS!

大宅

2019勳章

我用開$168/500m, 到期前半年打嚟叫續約,開$208/500m,唔理佢,之後再打嚟198,送鴻x堂$200 coupon。

於是喺街站搵到HGC,$109/1000M, 包MY TV SUPER,電話線。即簽,但無俾錢,無俾身份證COPY。

香港寬頻應該收到HGC通知,當晚即刻打俾我,俾個挽留價我,$148/500M, $168/1000M, (犯賤,一開始俾呢個價我就一早續咗)。我叫佢過兩日打嚟,同家人傾傾先。兩日後打嚟,我話唔續,24個月一共都貴人成千蚊,加上我已簽,我哋分手啦。

佢問我點先留低,我話同佢做返差不多我留,最後$118/500M,叫佢合約期內包我一次搬遷費。

侯爵府

2019勳章 玩具勳章

kyliechan30 發表於 19-4-25 20:36
請問係私樓嗎?

THANKS!

Yes

侯爵府

2019勳章 玩具勳章

hoiching0516 發表於 19-4-24 12:08
抵!! 請問internet幾多mb? 我同你個plan一樣現時係$185, 上個月打黎仲話俾個"驚喜" (佢真係咁講), $199

...

100.佢真係講挽留價,笑到我乜甘,238真係呆左

侯爵府

2019勳章 玩具勳章

ccsh 發表於 19-4-24 11:22
Hgc好嗎?
定其實都係差唔多

Hgc用緊1000,hkbn 100,普通上網無咩分別

男爵府

chingnc 發表於 19-4-27 11:36
100.佢真係講挽留價,笑到我乜甘,238真係呆左

佢第一次打黎都係要我俾$238 renew, 都費事再同佢講

男爵府

回覆樓主:

我下個月完約,大概年頭打黎話續約$198/月(原本$148),我話要同老公商量!
然後佢不斷打黎我都不聽,拖到早幾日,降價到$138,免1個月,連mytvsuper, 我見平左就續了!

複式洋房

2019勳章

cyyiu 發表於 19-4-29 23:25
我下個月完約,大概年頭打黎話續約$198/月(原本$148),我話要同老公商量!
然後佢不斷打黎我都不聽,拖到早 ...

請問係唔係500MB?

伯爵府

2019勳章

8月到期日日打黎都係$208煩到死

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊