自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

dasy 發表於 19-4-19 17:32
試下去呢間下:
深圳市福田区振华路中航苑飞亚达大厦首层

好,多謝咁多位義勇幫忙呀,聽日再努力搵搵
36日咋...緊張緊張

大宅

hate3party 發表於 19-4-19 14:41
有實名電話
香港地址
回鄉証,

我上星期在福田開是工商銀行,只需要香港身分證同回鄉身入證,香港地址,3樣野就搞掂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

amyleung0108 發表於 19-4-19 17:34
我上星期在福田開是工商銀行,只需要香港身分證同回鄉身入證,香港地址,3樣野就搞掂
...

福田邊間? 樓主喺果頭
放下自在

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

有實名電話
香港地址
回鄉証,

揾返啲近關口嘅中銀丶工銀
呢啲通常會有識白話嘅服務員

子爵府

amyleung0108 發表於 19-4-19 17:34
...

咁一定係我樣衰,聽日真係試多次,唔得就去關口果面攪
36日咋...緊張緊張

子爵府

cattz288 發表於 19-4-19 17:35
福田邊間? 樓主喺果頭

係呀,依家去左少年宮同小朋友打書釘

36日咋...緊張緊張

禁止訪問

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hate3party 發表於 19-4-19 17:36
咁一定係我樣衰,聽日真係試多次,唔得就去關口果面攪
你確定過福田天橋地下個間工商?
我上次去同職員講明..非內地居民開戶口....

侯爵府

有實名電話
香港地址
回鄉証,

看下圖的鋪

男爵府

hate3party 發表於 19-4-19 17:33
好,多謝咁多位義勇幫忙呀,聽日再努力搵搵

試下褔田口岸既中行,要大陸地址,但唔使證明。要香港地址證明

子爵府

dasy 發表於 19-4-19 17:39
你確定過福田天橋地下個間工商?
我上次去同職員講明..非內地居民開戶口....
...

可能唔係,老公話果間係叫福民,唔知一唔一樣
36日咋...緊張緊張

大宅

cattz288 發表於 19-4-19 17:35
福田邊間? 樓主喺果頭

一出閘口對面天面下面已有一間

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hate3party 發表於 19-4-19 17:44

樓主老公帶你去錯地方開戶口~去返福口岸一出過天橋落下面間工商..真係大陸地址唔洗...只需要香港住址..中港過關証件就得~開戶口職員叫你入一千~
再唔係去振华路中航苑飞亚达..是但一間~

瑪瑙宮

福民支行:深圳市福田区益田路皇庭世纪裙楼金海马国际家居世博中心首层商铺

樓主去左呢間?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hate3party 發表於 19-4-19 17:44

福民站見有人寫呢間

放下自在

伯爵府

畀面勳章

hate3party 發表於 19-4-19 17:28
好,關口,係咪國貿,羅湖果面果d呀

國貿站工商
無帶稅單的話,寫未到交稅工資啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hate3party 發表於 19-4-19 17:24
要唔要護照呀

不用,只需要回鄉卡

大宅

ching070707 發表於 19-4-19 14:41
工商

對,我喺金光華沃耳馬嗰間工行,成功開户

大宅

hate3party 發表於 19-4-19 17:26
我呢d除左護照就百無,醫管局職員証唔知算唔算

我開嗰陣有稅單,同有相嘅員工證

大宅

cattz288 發表於 19-4-19 16:26

咁勁既! 信用咭都開埋! 駛唔駛入息証明?

大約7、8年前已開(為了方便ctrip 訂機票酒店), 我嗰時無俾入息証明,只有幾萬蚊存款,銀行職員講明我好大可能無信用額,話要自己轉錢入去才可用,我又無所謂。結果佢批咗我2000蚊。兩年前睇信用額去到20萬了(唔知佢點決定嘅),可自行上網設定信用額的(20萬內),我設咗5000咋。
唔知依家有無變

首頁
23456...7

尾頁

跳至