自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我唔得 如果佢成日都堅持要三人行
我寧願自己唔去 比佢哋二人行好了

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

cecelc 發表於 19-4-19 18:25
情境係:
62不在世上了
c6得返99

No way la,一係c6自己同99去街,一係c6同我去,無可能3人行,我驚3人行會出現斬人事件,搞到上A1

侯爵府

情境係:
62不在世上了
c6得返99

唔願意,無可能發生喺我身上,一定飛起佢

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

如果個99好,其實唔介意叫埋佢;但一個老奉要痴住個仔嘅99,9成9唔慌好得去邊

請勿打招呼~

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

回覆樓主:

就算我肯我老公都未必肯

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chhappy 發表於 19-4-19 19:38
如果平時去街,或一年去一次三人行旅行都ok的!其實喪偶後情況同平時唔一樣的,朋友們有另一半,未必方便出 ...

我唔介意我老公陪99,但我自己都有阿媽,3人行就咪攪我,唯有分開陪

公爵府

回覆樓主:

間唔中ok

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幕前玩家 發表於 19-4-19 18:44
角色有小小分別,我奶奶走咗,每星期老公放假都會同老爺食飯,一年去一次旅行,間中同佢返大陸行吓食吓。我 ...

難得乖仔同好新抱

珍珠宮

情境係:
62不在世上了
c6得返99

睇之前同99關系啦。
我99ok架,但我會叫姑拉/姑仔/佢老友同行,咁佢有個照應,唔使同我地同房,又唔使落單一個會好些。

子爵府

回覆樓主:

過隔離版睇吓就有答案。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jacobkit 發表於 19-4-19 18:52
基本呢d去日本旅行好大機會發生

仲未講食飯要加送(例如加隻蟹)時奶奶彈隻蟹唔好食,話自己煮仲好。

有次同99食飯,我媽都係度,我order咗隻阿拉斯加巨蟹,食個陣我99話,佢煮個啲蟹仲好食,我就當聽唔到,等佢個仔答佢「係呀!係呀!」

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Flovena 發表於 19-4-19 18:51
我經常3人行, 不過係,我+我老公+我媽
我老公暫時無咩怨言

对~

也不是一樣 ,但很多新抱, 轉過來便好抗拒~

我亦當然明向,有些奶奶真是超級麻煩,所以每人的經歷都是不同的,不能一言而喻~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chhappy 發表於 19-4-19 19:38
如果平時去街,或一年去一次三人行旅行都ok的!其實喪偶後情況同平時唔一樣的,朋友們有另一半,未必方便出 ...

男爵府

我唔會。
老咗我學我奶奶一樣咁獨立。

男爵府

回覆樓主:

老爺走後,我次次出旅行或大時大節都會穩埋99去。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

唔駛情境題,正正係我現實嘅寫照

62在生時,99好通氣,佢哋有佢哋生活,我哋有我哋忙碌,間中飲吓茶,過時過節慶祝見吓面,大家客客氣氣,感情不錯

62走後,99變咗管家老奉,C6變咗媽寶,樣樣嘢都搵佢個仔做,一星期最少見一次,我生咗小朋友生活已經夠忙,就個個星期帶走咗我C6, 搞到我變假單親

男爵府

情境係:
62不在世上了
c6得返99

no way

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

豬仔mami 發表於 19-4-19 20:31

難得乖仔同好新抱

所以老人家話,好仔不如好新抱,真係冇錯㗎~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

畀面勳章

我覺得無問題。他朝君體也相同

大宅

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

好少聽話新抱夾到99, 老實說,身份好奇怪,話熟又唔係;話生保,又話一家人,實質同99冇血緣關係。 所以都係保持距離好啲。

首頁
12345...8

尾頁

跳至