單親天地

跳至

首頁
34567...14

尾頁

珍珠宮

其實離婚都好普遍了...不只在香港,外國也好多...懂放下就對了...調節心情,等待另一個更好的生活...

別墅

cathui43 發表於 19-4-19 20:45
自我介紹下先
我是單親媽已11年多,不是離婚的,是他意外過世,有3個小朋友
...

我单親左二十年啦,個仔好大個啦,現在做做单親快活人

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

小管家 發表於 19-9-25 22:45
我都18年,同你一樣依家做单親快活人,阿仔大了,可以開始去做自己想做既事,可以去想去既地方

伯爵府

回覆樓主:

.

伯爵府

lalalumlum 發表於 19-9-28 21:04
.

.

別墅

分開初時,我成日都喊,唔開心。問阿女爸爸會唔會回家。阿女答我唔好再諗佢啦,佢唔想返來,迫唔到,叫我 ...

慢慢來,好多人都經歷過

別墅

加油啦

別墅

唔好意思,呢幾個月因個人既問題,遲遲都少上線,我知大家都想係組到認識下新朋友,新家庭,不如就攪個聚會啦,大人細路都可以去既BBQ(emoji)有飲有食開心下,大家好嗎?

別墅

kl1 發表於 19-9-6 03:20
70後單爸,女18,離兩次婚

加油

伯爵府

分開初時,我成日都喊,唔開心。問阿女爸爸會唔會回家。阿女答我唔好再諗佢啦,佢唔想返來,迫唔到,叫我 ...

女人一樣都會好絕情唔要老公同仔女,絕唔絕其實睇個人心態同價值觀

伯爵府

我結婚到今年快16年,女都成15歲。其實同佢拍拖時都覺得唔係話好夾,見到其他情侶有傾有講有笑,我都好羨慕 ...

同另一半夾唔夾,一定無可能百分百夾,只要大家肯為對方體諒同遷就已經好值得去愛,假設大家好夾,但大家都唔願意包容對方,結果都係大吵大鬧。

珍珠宮

其實男又好女又好,都有絕情的一面,不過多是男人,佢有另一個女人,邊會回頭...仔女對於他來說...NOTHING....佢可以同另一個女人再生的...
男人到了65歲仲係好精力....

我都結婚有18年了,離`了婚5年了...生活過得好又開心...睇化了,你會開心D...人要活得精彩,你唔開心,對誘好快活,佢又點會理你開心與否呢...
倒不如自己開心D....人的生命唔會好長久的,有得快活就好去快樂了...

大宅

大家都要加油

男爵府

mikoying 發表於 19-9-5 19:03
Hi ,有個女讀初中,離婚好多年。好難教,好心痛!今日突然有種想法,佢現在這樣系咪因為我問題?系父母分開 ...

我都面臨離婚。。我年紀大但女女只有2歲半。。我都擔心教育問題(emoji)

複式洋房

加油加油!!

大宅

爸B勳章

mikoying 發表於 19-9-5 19:03
Hi ,有個女讀初中,離婚好多年。好難教,好心痛!今日突然有種想法,佢現在這樣系咪因為我問題?系父母分開 ...

我個女都係, 雖然只係P.3, 但佢好似諗好多野咁。 一時叫我識男朋友, 一時又好似想我同佢爸爸一齊番咁。 我曾經見過佢一幅畫係表達出佢好唔開心, 因為爸爸媽媽分開左。。。

大宅

cathui43 發表於 19-9-29 03:46
唔好意思,呢幾個月因個人既問題,遲遲都少上線,我知大家都想係組到認識下新朋友,新家庭,不如就攪個聚會 ...

可以加入埋我嗎?個仔十歲半,個女 九歲,跟他媽住。。。我一個人真係好悶

男爵府

jo咩 發表於 19-10-12 01:12
我個女都係, 雖然只係P.3, 但佢好似諗好多野咁。 一時叫我識男朋友, 一時又好似想我同佢爸爸一齊番咁。 我 ...

(emoji)我都好怕呀女大個d會咁

複式洋房

sunkiss 發表於 19-10-4 15:42
我都面臨離婚。。我年紀大但女女只有2歲半。。我都擔心教育問題(emoji)

我女女都係2歲半,已單親

大宅

初初單親嘅時候,過時過節會否特別難過,可否分享下點樣克服呢?

首頁
34567...14

尾頁

跳至