自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

littlesister 發表於 19-4-20 18:09
請問壹方城邊個站?有咩食店介紹?我而家身在深圳 KK mall

壹方城絕對好啱青少年玩,除了上面說的唱K,大型電玩中外,仲有射箭Cafe98單人/188雙人,任射半小時包飲品包教練教學, 滑雪138單人20分鐘包教練教學~另外,文青可到人類熱忱事務所,有多間DIY工作坊如陶泥製作,皮包和銀首飾製作,畫油畫等~
食方面更超讚大部分hit的食店都有而且比其他商場大間
現身在深圳灣,剛到過壹方城玩
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

珍珠宮

回覆樓主:

我有d想去世界之窗,未去過。我知道好舊,但我諗都適合高小至初中掛
如果兩日一夜,第二日未諗到,可能去萬象飲飲食食?還是動物園?

大宅

Diane俊俊媽 發表於 19-4-21 00:42
壹方城絕對好啱青少年玩,除了上面說的唱K,大型電玩中外,仲有射箭Cafe98單人/188雙人,任射半小時包飲品 ...

今日下午去咗9 Square. 下次預多點時間去壹方城先

男爵府

魚肉翅 發表於 19-4-20 17:57

野生動物園裏面有好多唔同種類嘅動物, 雖然有啲臭但係見到 ...

請問,我見動物園另外有機動遊戲,一天玩得晒嗎?因為要另外購票,睇完動物去還有時間嗎?

伯爵府

壹方城絕對好啱青少年玩,除了上面說的唱K,大型電玩中外,仲有射箭Cafe98單人/188雙人,任射半小時包飲品 ...

壹方城在寶安中心站?
好遠咁, 我昨天本想去
後來在后海下了車

洋房

上等人 發表於 19-4-20 18:24
係呀~我都係第二日先入園,但太多mall唔知住邊個站好

KKmall最好

伯爵府

我住福田,去寶安都要30分鐘

子爵府

SuperChanB 發表於 19-4-20 11:22

去上梅林站個卓越匯行下,有喜茶同埋有一個打機嘅地方( ...

請問木屋燒烤在那?抵食嗎?thanks

伯爵府

一方城附近有平價超市嗎?

大宅

請問深圳灣點去?
坐咩交通工具?

伯爵府

koey_0611 發表於 19-4-25 12:00
一方城附近有平價超市嗎?

對面馬路有aeon。相對壹方城內超市平小小。但唔會超平。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

上等人 發表於 19-4-21 10:36
請問,我見動物園另外有機動遊戲,一天玩得晒嗎?因為要另外購票,睇完動物去還有時間嗎?
...

機動遊戲區近門口, 喺門口買埋飛會平d! 我仔女細, 好啱玩, 玩到唔捨得走!
放下自在

用戶要求終止服務

man7099 發表於 19-4-25 11:52

木屋烧烤(皇庭广场店),★★★★,¥82/人,市中心区烧烤,福田街道福安社区福华三路118号http://m.dianping.com/appshare/shop/112194484

有多間分店我較為喜歡皇廷廣場裝修

子爵府

SuperChanB 發表於 19-4-25 12:38
木屋烧烤(皇庭广场店),★★★★,¥82/人,市中心区烧烤,福田街道福安社区福华三路118号http://m.dianping.c ...

thanks

子爵府

man7099 發表於 19-4-25 11:52

前幾日去過,呢種燒烤唔啱feel,除了海鮮,茄子外,大部分肉都落了唔知係咪叫香粉,試過一便算

子爵府

歌莉亞 發表於 19-4-21 11:21
壹方城在寶安中心站?
好遠咁, 我昨天本想去
後來在后海下了車

壹方城如果由福田搭去要20個站,約45min

子爵府

紫蘿蘭 發表於 19-4-21 01:20
今日下午去咗9 Square. 下次預多點時間去壹方城先

去過壹方城,就覺得9 square唔係咁好行冇乜嘢睇

子爵府

思澄爸爸 發表於 19-4-25 15:12
前幾日去過,呢種燒烤唔啱feel,除了海鮮,茄子外,大部分肉都落了唔知係咪叫香粉,試過一便算
...

thanks for sharing!
嚟緊會同小朋友去會展中心附近書城,想睇下有咩好嘅餐廳,如果係咁我哋都唔試啦,你有冇其他介紹呢?

伯爵府

man7099 發表於 19-4-25 15:17
嚟緊會同小朋友去會展中心附近書城,想睇下有咩好嘅餐廳,如果係咁我哋都唔試啦,你 ...

我早個星期去會展
見指示牌去書城
未去過呢個, 近哪?

子爵府

man7099 發表於 19-4-25 15:17
嚟緊會同小朋友去會展中心附近書城,想睇下有咩好嘅餐廳,如果係咁我哋都唔試啦,你 ...

壹方城頂樓food court 隔離有大間書店,個店名得一個字。壹方城都多大大小小食肆。記得嘅有外婆家,陳鵬鵬....喜茶。其實我麻麻地行會展中心。
另外,好似係萬象城,有五層誠品書店,上年底開

首頁
12345...8

尾頁

跳至