夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

babychan888 發表於 19-6-25 18:10
回覆 bedwinfi 的帖子

無奈之下出軌是?婚姻入面有問题而被迫出軌?

我諗係屋企無飯開,而無奈地出街食。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

jwy2 發表於 19-6-25 18:19
我諗係屋企無飯開,而無奈地出街食。

唔一定
有人貪有新鮮感
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

亦代表唔愛老婆。。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

babychan888 發表於 19-6-25 19:16

亦代表唔愛老婆。。

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-6-25 18:59
唔一定
有人貪有新鮮感

我信好多人出軌貪新鮮,我指無飯開而出軌係回應番79樓,佢話有大部份人係無奈出軌。

男爵府

但識返屋企又点睇?

男爵府

babychan888 發表於 19-6-25 19:27

但識返屋企又点睇?

出軌完識返屋企,唔代表佢仲愛你,唔代表仲有少少對你留戀,我覺得只係個男人唔想煩,唔想改變現狀,唔想向各長輩解釋點解離婚。

男爵府

回覆 jwy2 的帖子

对呀,我就係这樣。和有好多共同朋友。。

侯爵府

babychan888 發表於 19-6-25 17:06
回覆 你好嗎 的帖子

但佢对d小朋友也ok, 非常矛盾呀。非非常多心吧

你同佢關係有無問題?點解唔可以跟佢出差?
唔好點評我

寶石宮

jwy2 發表於 19-6-25 19:25

我信好多人出軌貪新鮮,我指無飯開而出軌係回應番79樓,佢話有 ...

明白
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

但識返屋企又点睇?

侯爵府

回覆樓主:

我個人覺得得兩條路,1跟佢去唔俾機會佢,等佢慢慢淡。2作出警告,等佢知道你唔接受。如果用1要軟攻,例如話好耐無二人世界之類,唔好俾佢覺得你全心壞佢好事。用2當然要預備佢唔受你嚇。
你可以用3~繼續當唔知,但你唔好諗住佢會玩完做返好老公,佢見你咁就算玩完呢個都會有下一個。重要預佢遇到個心計d嘅女人時佢連屋企都唔要。
唔好點評我

侯爵府

但識返屋企又点睇?

你覺得佢愛你嗎?如果你接受到只係同屋主咪得囉!佢唔愛你,返唔返又如何?同離婚俾贍養費有分別咩?
唔好點評我

大宅

回覆 babychan888 的帖子

無奈之下的出軌是東亞常見的情況,原於把婚姻只當生子的過程,不懂表達和溝通,羞於討論性事,不理解和不配合對方的要求。

用個簡單的比瑜,有人喜歡食牛排,但你每天只做中餐,因為自己的愛好而只做齋,只是有時做菜心牛肉做獎勵,有日佢知道原來牛排仲分肉眼,菲肋,斧頭排,熟成,你話佢會唔會出去試食。

其實很多人是不知道自己喜歡食牛排,以為家裡的蕃茄炒蛋係美食,出面食過牛排至知。

老公的那個進不去(真實故事改編)是因為雙方沒有好好溝通而互相出軌的不幸例子。

有人不偷食是因為到死都不知自己喜歡食牛排,而現今資訊發達這可能性很低。有人是什麼牛排都食過,發現老婆做的最合口味。有人懂得花心思,天天探索不同的花款。

當然有人天生花心,是因為條件好,很容易食到好牛排,而又未遇到可以讓他停下的。林姓富豪,趙姓富豪如是。而劉姓富豪現在都修心養性了。

西方社會更善於表達愛,會在早上出門前親吻,說愛對方才上班上學。這些小小的親蜜行為是生活的調味而非用作獎勵或罰人的工具。舉一例子,西方社會認為吞精是基本禮貌。當然不只是性,心靈的理解和互相體諒,對雙方付出的感恩也是婚姻所必須的。

補充一下,手機打字,唔小心更新,d字無晒,又要重要打過。bk有姐妹:858D,因為之前的不懂,第一段婚姻失敗告終,而第二段因她先生帶領而領悟,現在很幸福。

男爵府

bedwinfi 發表於 19-6-26 05:32
回覆 babychan888 的帖子

無奈之下的出軌是東亞常見的情況,原於把婚姻只當生子的過程,不懂表達和溝通, ...

「老公的那個進不去(真實故事改編)是因為雙方沒有好好溝通而互相出軌的不幸例子。」

我睇了呢套日劇介紹~男女主角完全不能做愛~但各自同其他人又可以順利進行~開頭我以為是男主角有問題~但原來佢出去叫雞又得喎~真係好奇怪

男爵府

我就係这樣。衰佬又会成日放家庭照,外人根本唔知佢衰

寶石宮

babychan888 發表於 19-6-27 09:54

我就係这樣。衰佬又会成日放家庭照,外人根本唔知佢衰

男爵府

有d男人会只着重小朋友,當有小三,就再不尊重個老婆了?佢只識返屋企吧

寶石宮

babychan888 發表於 19-6-27 10:43

有d男人会只着重小朋友,當有小三,就再不尊重個老婆了?佢只識返屋企吧

男爵府

衰佬理我地呀,仲同我地暑假旅行,又如何?我知佢暗中同小三仲有交往

首頁

尾頁

跳至