網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有沒有推介?

珍珠宮

回覆樓主:

我想買單人床套裝,但被袋尺寸不啱香港用。
要3尺闊被袋,但得200m m長,
有冇J M 淘開啱香港尺寸呢?
(大尺寸就啱香港)

象牙宮

提供方法。

小菜子 發表於 19-4-21 17:15
有沒有推介?

床單
有四周都有橡筋 =床罩searching 床罩 大把選擇

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

minmin 發表於 19-4-21 19:33
我想買單人床套裝,但被袋尺寸不啱香港用。
要3尺闊被袋,但得200m m長,
有冇J M 淘開啱香港尺寸呢?

量好自己的被, 再去找合适的被套。
較穩正。

我買被, 會大DD。 沒那么 fit.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小菜子 發表於 19-4-21 17:15
有沒有推介?

我買左依款,全包的,質素幾好

子爵府

彤彤希希 發表於 19-4-21 20:55
我買左依款,全包的,質素幾好

有沒有店名?如何search? Thanks

水晶宮

小菜子 發表於 19-4-21 21:38

【㊙️六面全包床笠儿童床罩纯棉保护套床垫套罩拉链定做保护罩全包】https://m.tb.cn/h.ebMsOC4?sm=bb6ce7 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥HxWvY0Yh7xa¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

水晶宮

小菜子 發表於 19-4-21 21:38

買一套全套,之後可以只做上面個幅,唔駛次次成個換,我鍾意佢唔會走位,不用朝朝執床都要拉好床笠

象牙宮

彤彤希希 發表於 19-4-21 22:44
買一套全套,之後可以只做上面個幅,唔駛次次成個換,我鍾意佢唔會走位,不用朝朝執床都要拉好床笠
...

唔會走位,是要靠自己去選。

床褥厚度。 去選正確的床罩。(明白原理)

理性討論交流者。

男爵府

我買過以下兩款. 係呢到D JM介紹. 兩隻都係全棉. 恩貝平D, 質量已OK, 拍得住COTXX 有迪迪尼公仔嗰D . 爱尚貴D,料明顥好D

恩贝床品定做工厂店
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.7f642e8dlzIosE&id=538425402478&_u=m27q414i20ef

爱尚国际家纺体验馆
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.0.0.7f642e8dlzIosE&id=582649590594&_u=m27q414i8e4d
我住種花家

大宅

【纯天丝单件床笠 双面真丝裸睡床单床罩席梦思床套防滑1.51.8包邮】https://m.tb.cn/h.eYl7VZy?sm=1b3f7b 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥ttBQY0iv5dM¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

淘過呢間兩次,唔肯定係咪真絲,但夏天鍾意佢嘅質料
4呎半床,買150 x 200cm,新個時會有小小鬆,但預埋縮水岩岩好

子爵府

sheenaho 發表於 19-4-22 11:09
我買過以下兩款. 係呢到D JM介紹. 兩隻都係全棉. 恩貝平D, 質量已OK, 拍得住COTXX 有迪迪尼公仔嗰D . 爱尚 ...

我屋企用3x6尺床同4x6尺床(我用cm度比佢),我問左幾間都話現成的尺寸唔啱,一定要訂造,是不是?大陸的尺寸不同香港嗎?

男爵府

回覆 小菜子 的帖子

我上次買120X200, 3尺床用. 其實要考慮床褥厚度. 我床褥約7寸, 都仲有大.
我住種花家

子爵府

sheenaho 發表於 19-4-26 13:26
回覆 小菜子 的帖子

我上次買120X200, 3尺床用. 其實要考慮床褥厚度. 我床褥約7寸, 都仲有大. ...

我就係唔想太大,會好易走位

男爵府

回覆 小菜子 的帖子

可買細D尺寸. 成張床笠都有一圈橡皮筋, 不同香港的只有4隻角有橡筋, 所以都唔會點走位.
我住種花家

珍珠宮

2024年龍年勳章

333s 發表於 19-4-21 19:59
床單
有四周都有橡筋 =床罩searching 床罩 大把選擇

唔怪之得,揾床笠咁少。

珍珠宮

2024年龍年勳章

sheenaho 發表於 19-4-22 11:09
我買過以下兩款. 係呢到D JM介紹. 兩隻都係全棉. 恩貝平D, 質量已OK, 拍得住COTXX 有迪迪尼公仔嗰D . 爱尚 ...
恩贝,似無印良品款。

子爵府

彤彤希希 發表於 19-4-21 22:34
【㊙️六面全包床笠儿童床罩纯棉保护套床垫套罩拉链定做保护罩全包】https://m.tb.cn/h.ebMsOC4?sm=bb6ce7 ...

我跟你呢間買左,不過冇買你拉鏈呢款,我買普通床笠果種,啱啱收左貨,洗緊未鋪,不過睇落都好似幾滿意,謝謝你介紹呀

首頁

尾頁

跳至