自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

話說我朋友有一個男仔朋友,都識左一年幾,一直都係朋友身份,會whats app傾下計,都覺得岩傾但未正式出過行,適逢有4日假期,佢地出左街。

我相信佢地大家都應該係對大家有啲feel, 咁阿妹好隨意問個男仔幾歲,(因為之前係朋友身份唔太care幾歲,但如果真的諗住開始拍拖就會計畫下將來) 但對方唔知咩原因點都唔肯講佢自己幾歲。我都覺得奇怪,正常女仔唔肯講年紀唔出奇,但男人唔肯講,我就覺得點解呢個男人咁神秘?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wewanwan 發表於 19-4-21 18:18
話說我朋友有一個男仔朋友,都識左一年幾,一直都係朋友身份,會whats app傾下計,都覺得岩傾但未正式出過 ...

各人都有d嘢唔想比人知卦

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我未見過男人唔肯講年齡,如果咁小小野都唔坦白,真係唔好一齊喇

子爵府

good_pig 發表於 19-4-21 18:19
各人都有d嘢唔想比人知卦

但如果一開始問對方搵幾錢 就話港女啫,但2人有心開始的話,年紀都唔可以比女方知?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wewanwan 發表於 19-4-21 18:18
話說我朋友有一個男仔朋友,都識左一年幾,一直都係朋友身份,會whats app傾下計,都覺得岩傾但未正式出過 ...

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-4-21 18:20
唔好話拍拖
有個朋友想知我年齡,我都冇講。

但朋友我反而就覺得,唔講都唔係問題,但如果對方係有可能成為你既男朋友,年紀都唔講得?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

咁有保留既男人, 要一齊都要三思

子爵府

stagea 發表於 19-4-21 18:22

我都覺得有啲怪怪

wcpcelia    發表於 19-4-23 16:19

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wewanwan 發表於 19-4-21 18:21
但朋友我反而就覺得,唔講都唔係問題,但如果對方係有可能成為你既男朋友,年紀都唔講得?
...

.

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

年齡係女人嘅秘密我就聽過,但係男人都唔講得? 有欠大方喎
以前如果我遇到心儀對像,都會有意無意問下對方幾大,因為我比較介意男仔細過我嘅

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-4-21 18:23
唔係唔講得
可能係相處耐咗先講。
有啲人會睇外表或年齡而界定可唔可以一齊

或者啦,但如果而家唔坦白,開始拍拖左一年後先知,咁到時介意先分手,味仲浪費大家既時間

琥珀宮

回覆樓主:

可能只想做朋友only

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

wewanwan 發表於 19-4-21 18:23
我都覺得有啲怪怪

大家有FEEL更加會好主動開放呢D話題, 想進一步行動既, 相信男女都係

子爵府

caca0921 發表於 19-4-21 18:24
年齡係女人嘅秘密我就聽過,但係男人都唔講得? 有欠大方喎
以前如果我遇到心儀對像,都會有意無意問下對方 ...

bingo,年紀係女人最大問題,大家都明白 但而家角色係男方唔肯比女方知

岩呀,比著我 我都會問,所以呢方面我朋友問個男仔幾歲,我都唔覺得係咩天大秘密

子爵府

stagea 發表於 19-4-21 18:26
大家有FEEL更加會好主動開放呢D話題, 想進一步行動既, 相信男女都係
...

correct,大家有心既,應該會想了解對方多啲野

子爵府

tansyneko 發表於 19-4-21 18:25
可能只想做朋友only

我諗都係,朋友既話,就唔一定須要知道對方幾歲

子爵府

stagea 發表於 19-4-21 18:22

岩呀,我覺得如果保留自己有無車有無樓,搵幾錢呢啲題目,未做老婆都可以唔去計,但年紀咁小事

琥珀宮

wewanwan 發表於 19-4-21 18:28
correct,大家有心既,應該會想了解對方多啲野

當然啦, 起碼距離拉近, 但我估你朋友仔個位男性, 未必係有意思, 既然都溝通左年幾...都咁有保留

子爵府

stagea 發表於 19-4-21 18:30
當然啦, 起碼距離拉近, 但我估你朋友仔個位男性, 未必係有意思, 既然都溝通左年幾...都咁有保留 ...

咁又係,應該都係想做朋友

stagea    發表於 19-4-21 18:31

琥珀宮

wewanwan 發表於 19-4-21 18:29
岩呀,我覺得如果保留自己有無車有無樓,搵幾錢呢啲題目,未做老婆都可以唔去計,但年紀咁小事
...

可能阿男仔應該手上仲有其他選擇, 你朋友只係其一都唔定

首頁
12345...6

尾頁

跳至