自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問有無人或家人朋友做過All on 4全口植牙?

我上網search時發現內地和台灣好多呢種全口植牙的資料
香港暫時只找到兩間做這種植牙
想請教大家有無經驗可分享一下
例如價錢多少? 哪個牙醫較好? 這種植牙使用後有無缺點?

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

all on 4 食野夠唔夠力?都無晒牙了,會唔會活動假牙易打理D

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

chuck_bass 發表於 19-4-22 14:24
好多都有做, 宣傳得兩間啫

原來香港都有好多診所會做
請問你知道哪間診所或醫院做這種植牙較出名?

珍珠宮

回覆樓主:

留毛,家人需要

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

內地有都唔敢做啦!我上個月同老媽去菲烈牙科問過,一支椿约二萬。我媽如果做上,下排要成廿萬因為剝牙都八佰蚊一隻。最後決定做活動既,約两萬。而家排緊期剝牙。

伯爵府

ballonbb 發表於 19-4-22 14:27
all on 4 食野夠唔夠力?都無晒牙了,會唔會活動假牙易打理D

youtube好多分享。如果後生,做all on four好d.

伯爵府

ilovebb2019 發表於 19-4-22 19:32
內地有都唔敢做啦!我上個月同老媽去菲烈牙科問過,一支椿约二萬。我媽如果做上,下排要成廿萬因為剝牙都八 ...

內地我都驚驚地, 反而見到有香港人專程飛去台灣做的個案, 唔知係咪價錢比香港平, 見大約NT30萬
相反, 我上網揾左好耐, 都無乜揾到香港做All on 4的全口植牙個案分享, 所以心大心細緊...

有考慮過做活動假牙, 但因牙周病問題, 無左好多隻大牙, 如活動假牙只靠剩下已輕微郁緊的大牙扣住, 估計捱不了幾耐, 加上我見人話活動假牙戴得耐, 會令牙床更萎縮, 又容易鬆脫和磨損口腔, 所以諗住荷包大出血都做全口植牙, 可惜分享經驗的人實在不多, 所以好苦惱...

伯爵府

phoenixM 發表於 19-4-22 20:06
內地我都驚驚地, 反而見到有香港人專程飛去台灣做的個案, 唔知係咪價錢比香港平, 見大約NT30萬
相反, 我上 ...

係呀,我揾好耐都只係台灣個案分享多d. 去台灣要過去五,六次咖。你同佢地溝通吓先。我覺得台灣應該信得過因為佢地整容技術都好先進。

伯爵府

回覆樓主:

我上次用wechat同台灣呢間溝通

伯爵府

ilovebb2019 發表於 19-4-22 20:13
係呀,我揾好耐都只係台灣個案分享多d. 去台灣要過去五,六次咖。你同佢地溝通吓先。我覺得台灣應該信得過 ...

謝謝你的分享和幫忙, 萬分感激

禁止訪問

伯爵府

chuck_bass 發表於 19-4-22 20:32
其實你打去出呢隻prodcut廠問下啦。 佢有個list比你邊間有做

下下飛去台灣你估好玩咩

有個list咁好

只係即使知道邊度有得做, 但最重要的都係想知佢做的case多唔多, 手勢好唔好
始終打4支樁落上顎, 經驗少D都驚會傷到鼻竇或神經

子爵府

醒目開學勳章

講真全口剝晒用活動假牙會唔夠力, 好多野都食唔到,
至少要有幾隻固定d假牙, 否則很易鬆
年紀不大當然植牙好, 植住一邊試下

禁止訪問

伯爵府

chuck_bass 發表於 19-4-22 21:05
老實講, 你講醫療保障香港一定好過台灣
台灣有醫保你去整咩都無

我揾唔到你所講的all on 4廠
一搜尋all on 4, 全部都係內地和台灣的資料
請問你有無香港的資料可以分享一下?

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我見屯門有一間,但唔知咩價

大宅

phoenixM 發表於 19-4-22 14:11
請問有無人或家人朋友做過All on 4全口植牙?

我上網search時發現內地和台灣好多呢種全口植牙的資料

可否pm香港邊兩間有得做? 我揾吾到,吾該晒

首頁
12345...7

尾頁

跳至