夫婦情感

跳至
Del  

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Boyiiiii 發表於 19-4-23 00:04
睇晒所有。我想講。你老公心入面果句 好大可能係。 唉 你好煩

佢都自動自覺做左佢應該係屋企湊b責任玩左2 ...

其實唔好話你或者佢咁諗
我自己都覺得自己好煩
拍拖時我從來唔會管咁多野
但同居後我覺得自己好似湊左個仔咁
要提佢唔好打咁多機,提佢食飯沖涼早d訓
佢可能心攰,但我又何嘗唔係?
所以我先諗到底係咪大家唔適合再一齊落去...

男爵府

吹吹水 發表於 19-4-23 00:11
樓主係唔係家庭主婦?

我係呀,ftm

子爵府

gunpowder 發表於 19-4-22 19:07
之前有傾過,但我唔知點set好
佢話打機有時會有限時活動
咁我話一係每次打兩個鐘

聽你咁講,我都覺得得你老公好大壓力

佢已經算係咁,又同BB冲涼又做家務

你可以假期前一兩日,同佢講定,佢點打機點唔瞓都自己決定,但假期幾點至幾點,佢要同你地一齊出街,話你依家大肚,個大成曰喺屋企好慘,老師又話要訓練多D大肌肉,出到去你就由得佢揍你負責影相,出得幾次,佢自己就會調節

男爵府

littlefunpig 發表於 19-4-23 00:12
男人肯幫手算係咁啦
你仲要FTM, 唔洗我講睇下呢度d post
幾多FTM既C6係expect 另一半做曬所有家務兼湊仔, ...

唉,我都唔想諗到呢一步
但因為我地圍繞住呢個問題嘈過好多次
一係就冷戰好耐,都解決唔到
加上自己由細到大家庭表面上完整
但就個個星期都鬧交,感受唔到家庭溫暖
我唔想自己仔女都係呢個環境下成長

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

做個靚太 發表於 19-4-23 00:43
男人係比較粗心,有時都要包容尼點~
我自己上一胎情緒都好差,不由自主咁負面,我都試過大嘈左我老公一鑊 ...

我情況同你有d似喎
依家我屋企又係成地bb玩具
我每次執果陣都會諗起佢叫過我唔好彎腰
但我唔彎腰執,你又唔執
朝朝起身屋企成個亂葬崗咁
然後越諗佢d野就越燥
之前未陀第二胎時我都冇咁多負面情緒
多謝你提點,我會注意一下架喇

男爵府

nikfan 發表於 19-4-23 00:51
聽你咁講,我都覺得得你老公好大壓力

佢已經算係咁,又同BB冲涼又做家務

好,等我試試先,仲要佢一定要夠精神陪bb玩

珍珠宮

gunpowder 發表於 19-4-23 01:21
我情況同你有d似喎
依家我屋企又係成地bb玩具
我每次執果陣都會諗起佢叫過我唔好彎腰

你地有無請工人?
我後尾係請左工人,費時為家務野勞氣~
不過我備孕前已經有成日同老公講明,有左小朋友,一定會少左好多私人時間,無得打機,咁我老公其實係果次我發嬲後,有收歛左嘅,只係我過後嬲完,覺得自己唔需要咁激動囉~所以我諗係同孕期影響情緒有關~
我今胎暫時心情都好好,見老公有湊女,又要番工,我都由得佢做自己野,係早排佢玩到病都唔休息,我先話佢~
我明白你想有人關心,最起碼同你有D互動,等你唔好好似自己一個人面對大肚咁,你咁諗都無錯,如果真係想,試下主動同老公講,bb踢你呀~叫佢感受下,我老公就一路打住機,一路單手摸我肚囉

男爵府

吹吹水 發表於 19-4-23 01:07
我係樓主乜都唔好諗乜都唔好理,好好養胎。
樓主要明白,男人得到手大多唔會再花心機落女人身上,唔係唔愛 ...

岩既,我都應該將重心放番去其他地方
太在意佢,辛苦自己都辛苦佢
不過再咁樣冇交流落去
你講既最後一段,自己都預左會有呢個結局

男爵府

lokyan0901 發表於 19-4-23 00:27
不如你試下直接同佢講覺得無交流,唔係想阻佢打機,不過想每晚臨訓前有10分鐘度pilow talk,我諗你會好好多 ...

我地之前未結婚鬧交果陣有講過
之後果段時間都好左一排
但之後又差番
我唔知可以點樣keep住...

你老公都願意打機果陣keep住講野
但我老公打機果陣好專心唔會講野
所以佢打三四粒鐘就真係三四粒鐘冇野講...

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

gunpowder 發表於 19-4-23 00:45
其實唔好話你或者佢咁諗
我自己都覺得自己好煩

其實點解要做阿媽?
咁大個人肚餓會自己搵野食,眼訓會訓覺。
何必係咁提佢呢?
或者好似我咁,我通常會等佢入房一齊訓,就算佢打到點幾2點都係,耐佢佢自然知我一定會等佢,唔係放假就會早啲入房等我唔駛等咁晏,就算夜左我又唔會話佢俾說話佢聽。

男爵府

做個靚太 發表於 19-4-23 01:28

你地有無請工人?

我地冇請呀,本身都想請
但因為佢話工作壓力大
我都怕佢隨時轉工
我就唔敢請工人喇
我自己都打算生完之後做番野幫輕佢
到時先可能再請工人

可能因為我地第一胎係意外,佢先30歲
佢都仲會依賴打機去抒壓,唔可以話唔打就唔打
但一年後我都會全面禁止佢
因為我唔想仔仔學左佢打機
我怕到時我地關係仲緊張

你講得岩,依家陀緊第二胎,其實我都想佢關心
但佢好似有經驗咁,已經唔緊張
我同佢講個肚大左好多呀
佢都係hea摸一下就繼續玩電話
自己都幾心淡,唉...

子爵府

gunpowder 發表於 19-4-23 01:26
好,等我試試先,仲要佢一定要夠精神陪bb玩

唔好講,一下子咁多嘢好反感

出多兩次,到下一次再出之前先提下

我呢D都係經過長久磨合嘅方法,希望幫到你

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

gunpowder 發表於 19-4-23 01:38
我地之前未結婚鬧交果陣有講過
之後果段時間都好左一排
但之後又差番

佢打機等唔人同佢講野,通常係食飯同訓前聽佢講

男爵府

lokyan0901 發表於 19-4-23 01:51
其實點解要做阿媽?
咁大個人肚餓會自己搵野食,眼訓會訓覺。
何必係咁提佢呢?

因為大家一齊食飯,佢玩電話唔郁,d飯菜會凍,同埋有時我都想佢快d食完幫手湊住bb等我食或者洗碗,而佢有時因為懶,寧願坐係梳化玩電話玩到1點先肯沖涼訓覺,但第二日要7點半起身番工

以前佢知我等佢,佢會入黎同我訓甚至哄我訓,依家佢都唔理,自己係廳度hea到想訓先入黎

子爵府

gunpowder 發表於 19-4-23 01:52
我地冇請呀,本身都想請
但因為佢話工作壓力大
我都怕佢隨時轉工

你真係要轉一轉你嘅想法丶説話態度
睇你嘅留言,已經覺得你好似乜都管丶乜都唔滿意,好大怨氣,你老公已經同你講公司大壓力,返到屋企你又不斷俾壓力佢,佢真係會好辛苦,你再咁迫,佢遲D出街打就麻煩

你要記住。。。你係佢老婆,唔係佢阿媽

子爵府

gunpowder 發表於 19-4-23 02:01
因為大家一齊食飯,佢玩電話唔郁,d飯菜會凍,同埋有時我都想佢快d食完幫手湊住bb等我食或者洗碗,而佢有 ...

下次你見佢唔郁,唔洗講野,直接放BB喺佢手度,自己食,食完抱返,叫佢食完洗埋D碗,之後會食得好快

複式洋房

gunpowder 發表於 19-4-23 00:45
其實唔好話你或者佢咁諗
我自己都覺得自己好煩

(別太當自己係一回事 )

呢句係我老公講。唔知你明唔明 但以經成為我警剔自己一句話。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

gunpowder 發表於 19-4-23 00:14
但你老公睇電視會唔會同你傾劇情?
如果會,我覺得都叫做有計傾
我老公唔會同我講佢打機要買咩武器點樣過 ...
唔會,佢太専注,絕對唔會傾計,亦唔想我行來行去

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

樓主
真係單憑你post上既說話
我已經覺得你係一個咩事都要理
當正自己係屋企話事人老公都要完全聽你支笛
自己唔鍾意既野老公就唔應該做既女人
我係你老公心諗
喂我一個人搵食,返來都做埋家務
剩低少少時間打下機都要俾你嘈

講打機你又唔明
兩個鐘打MH係唔夠,你以為打candy crush呀?
仲叫老公有壓力應該係同你講
大佬呀唔係個個男人都想自己似個女人咁靠講來抒發壓力
你一不明白男人,二不明白你老公
想離婚既應該係佢唔係你
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

首頁
12345...6

尾頁

跳至