少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

個女係肥妹一名,所以出汗會較犀利,夏天一出多汗就會好大陣汗味,有咩方法可以或搽d咩可以令到陣汗味無咁勁?(唔係狐味,係臭汗味)
我依家都有叫佢搽d天然止汗係加拿大位,如果返學噴d香味係身,怕會係老師話,所以想知有咩方法可以減低d汗味

子爵府

bebeching 發表於 19-4-23 01:51
個女係肥妹一名,所以出汗會較犀利,夏天一出多汗就會好大陣汗味,有咩方法可以或搽d咩可以令到陣汗味無咁 ...

紫蘿蘭香體粉

水晶宮

個女係肥妹一名,所以出汗會較犀利,夏天一出多汗就會好大陣汗味,有咩方法可以或搽d咩可以令到陣汗味無咁 ...

個人經驗,有汗味可能係件衫已滋生細菌,衫一濕就會臭。如果係咁嘅原因,你喺身搽咩都冇用。最好 check 一check啲衫,有味就要浸白醋。

如果真係身體有味,市面上都有冇加香味嘅 deodorant。靠香味遮汗味唔係辦法。

瑪瑙宮

臭汗味, 中醫角度係體內毒素積聚太多,
食清淡些,辛辣熱氣食物食少些,多飲水,
慣慣調理,情況會轉好的。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

basilmama 發表於 19-4-23 23:52
紫蘿蘭香體粉

請問邊度可以買到?thanks

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

多菜少肉,多飲水,少吃濃味及煎炸食物⋯如咖哩等,你試試這兩款產品都是0k的,小林製藥是搽完無味的,但是我覺得效果不太顯著⋯⋯粉紅色這個是由得可以減少汗味的,萬寧有售。

大宅

igi 發表於 19-4-27 13:55
多菜少肉,多飲水,少吃濃味及煎炸食物⋯如咖哩等,你試試這兩款產品都是0k的,小林製藥是搽完無味的,但 ...

9歲小朋友可以嗎?謝謝

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

bebeching 發表於 19-4-27 18:37
9歲小朋友可以嗎?謝謝

9歲就⋯應該可以試試用小林製藥那支,因為無味的上學也不怕,但是也要試試搽些在手上,怕會敏感,粉紅色的我這款有D香味的,這支有2款的,你可以到萬寧看看吖,希望對你有幫助

複式洋房

止汗劑平同快

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

jprincess 發表於 19-4-28 00:16
止汗劑平同快

對啊

侯爵府

回覆樓主:

另可叫佢带濕紙巾,定時去toilet抹下身

子爵府

bebeching 發表於 19-4-27 01:31
請問邊度可以買到?thanks

國貨公司

別墅

可去買70% alcohol 係藥房。每次換衫同沖涼后。可塗亦下。試下。過幾个月就少D味。

首頁

尾頁

跳至