親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

cattz288 發表於 19-9-16 18:02
我見高鐵有分廈門同廈門北, 一般景點在邊個站?

廈門北-郊外(可坐地鐵到市內)
廈門站-市內。
香港/深圳大多數高鐵班次停-廈門北

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

12312 發表於 19-9-16 18:13
廈門站-市內。

oic, thx!

大宅

micsin 發表於 19-9-16 17:28
我驚 唔識路 你點識搭架 因我想去埋土樓 同溫泉

唔好參加local tour去永定高北土樓, 我5月去中伏。
我住中山路,係酒店下面嗰間旅行社報名,¥150/人。
全團除咗我家三人,仲有另外一對香港夫婦, 佢地都係報local tour, 其他就全部都係當地 「鄉民」。
車舊,無乜冷氣,包嘅午餐, 係幾碟黑掹掹嘅鹹菜 、花生,無講錯,真係黑掹掹鹹菜嘅,又無公筷

大宅

schi 發表於 19-9-19 15:04
唔好參加local tour, 我5月去中伏。
我住中山路,係酒店下面嗰間旅行社報名,¥150/人。
全團除咗我家三 ...

車舊、膳食差都係小事, 最大問題係食煙, 喺餐廳旁邊hard sell茶葉, 仲派免費土製煙,焗到我要行出門口抖氣。
去到土樓仲死, 個 導遊 自稱係住喺土樓嘅第二代, 佢話間屋係阿公抽籤俾嘅, 帶我哋去參觀,其實係一間賣煙嘅小商店,佢大派免費煙, 全屋煙霧瀰漫,我地自己走出去逛, 根本全幢土樓地下嗰層,全部都係呢啲賣煙嘅 「課室」
所以全程都係貼錢買難受,除非你唔介意食二手煙。

珍珠宮

12312 發表於 19-9-16 18:13
廈門站-市內。

26Km, 一個觀塘
一個荃灣啫

珍珠宮

唔好參加local tour去永定高北土樓, 我5月去中伏。

join 團我會用apps, 上次重慶感覺很好

起碼做得差,都可以差評佢

珊瑚宮

youhello507 發表於 19-9-19 15:47
26Km, 一個觀塘
一個荃灣啫

是班次多少問題

珊瑚宮

廈門市內旅行社-凡是人都騙,見到騙廣州人,上海人(特別是鼓浪嶼團)

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我係訂飛豬一家5個包團,自己訂高鐵,果邊旅行社俾酒店(有平有貴)丶行程資料遇到有日打風,已訂行程門票丶導遊丶包車費用全退酒店對正遊艇會,對面係台灣小金門,早起仲可以睇到日出

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

2019新春慶豚圓 熱血金章

paramount1980 發表於 19-4-23 15:58
we went to 鼓浪嶼, 廈大, 南普陀, 曾厝垵

我剛參團去你以上景點,睇埋玲靈馬戲,3日兩夜高鐵團。
鼓浪嶼唔去都唔係損失。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

男爵府

sharon26788 發表於 19-9-24 14:45
我係訂飛豬一家5個包團,自己訂高鐵,果邊旅行社俾酒店(有平有貴)丶行程資料遇到有日打風,已訂行 ...

請問你住呢間嘅酒店名?
好靚

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

黑色誘惑 發表於 19-9-26 22:35
請問你住呢間嘅酒店名?
好靚

天元酒店早餐都唔錯,隔離仲有個商場

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊