自由講場

跳至

首頁
23456...20

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓

Lumon 發表於 19-4-24 12:19

同居有好有唔好,太耐就真係同結婚無分別亦係其中一個原因無 ...

也有人同居是為了測試對方的性能力和家務能力

男爵府

2019新春慶豚圓

Lumon 發表於 19-4-24 11:01
有無JM over 30歲好想結婚有小朋友組織家庭但隻佬一直拖最後分手? 跟住又遇到更加好嘅c6? 想要多點正能量 ...

分開不代表你會遇到更好的男人,但就算逼到現任結婚都未必好,費事個男人將來怨。 又如果繼續拖住,突然有更適合的男人出現,你又not available就會後悔。
既然如此,不如大家分開下,或者會找到新出路呢。

別墅

maomaofafa 發表於 19-4-24 12:13
我唔覺得你執着, 我覺得係佢冇責任感, 既然大家目標不一致佢就唔好死拖
...

佢會扮無野咁又搵番我,所以大家多次都分唔到手。但今次佢都話我可以出去尋找真愛,佢會好好改善佢個人再追番我

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

maomaofafa 發表於 19-4-24 12:11
我c6話好多男人係為左有固定性伴侶才拍拖, 不是為了愛 失去就揾過個
...

好多,好多女人都係為飯票為身分證結婚,或者屋企人催,怕俾人笑

男女都一樣,結婚唔係為左咩愛

別墅

Lumon 發表於 19-4-24 11:01
有無JM over 30歲好想結婚有小朋友組織家庭但隻佬一直拖最後分手? 跟住又遇到更加好嘅c6? 想要多點正能量 ...

如果以一個過左30歲既人黎講,我就唔會等5年 冇心結婚真係無了期咁拖,倒不如放手。樓主咁諗係岩架,女人青春有限,要錫多d自己先容易遇到更好既人

男爵府

Lumon 發表於 19-4-24 12:29
佢會扮無野咁又搵番我,所以大家多次都分唔到手。但今次佢都話我可以出去尋找真愛,佢會好好改善佢個人再 ...

聽佢廢up

唔洗理佢,佢根本就唔愛你,愛你就唔會話出去尋真愛,唔好話結婚,佢根本就連男女朋友關係都唔想commit, 又想keep住有個性伴,掉煲唔掉蓋

大宅

Watashiwamomo 發表於 19-4-24 11:41
回覆 Lumon 的帖子

真人真事:親戚拍左7年拖男的一直未有表示,女方多次表達意願,男方以拖字決,男的知道 ...

3字頭,仲有少少青春,等到4字就麻煩了

大宅

回覆 littlesister 的帖子

係,仲拖足人地7-8年分手那陣又拖拖拉拉,完全浪費女方的青春,而家望住親戚真係好心痛亦愛莫能助,老實說女的已經38咁既年紀找另一個已經難上加難,當初女方大把人追樣貌唔差,見住她為男的做阿四兼做牛做馬,加上年紀漸大自然有少少顯老,個男的利用完就一腳伸開,諗起都把起火
歡迎歡迎

子爵府

2019新春慶豚圓

Acaciacacia 發表於 19-4-24 12:07
其實女人最傻就係未結婚就同居,試問個男的又點會有衝動去結婚,已經完完全全得到個女人了,好蝕呀!:bashf ...

Agree! 唔好太快就同居,同居太耐男人真係無動力進一步! 最蝕係女仔!但我贊成有結婚計劃後同居,睇下大家生活夾唔夾。

大宅

其實一個男人想唔想結好易feel到,兩年唔對路就閃啦

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Lumon 發表於 19-4-24 11:22

我都希望自己會遇到,不過開始擔心年紀一年又一年

你有咁嘅想法已經係想走,及早分啦,唔洗驚,就算一個人都唔係過唔到,好過同一個強差人意嘅人一齊,人一生好短暫,唔值得花時間喺唔值嘅人身上呀

我睇法係,成日話結唔結婚無所謂,既然無所謂又點解唔結呢?唔結只係唔想負呢個責任

講到幾愛都係無用,係假的,咁愛又為何唔結?明明知道個女友係好想結

別墅

BGCOME08 發表於 19-4-24 12:13
唔好俾佢拖住你,拖到你人老珠,佢仲可以馬上揾個個後生女結婚。我覺得佢完全冇為你着想過,自私。
...

佢係非常自私。都傷害左我好深

男爵府

nagano109 發表於 19-4-24 12:21
講真, 好多男人玩到30幾40都會話未玩夠
所以JM你如果真係要等到佢玩夠先結, 真係不如分開搵過個...
到佢30 ...

同我老公一樣年齡結婚,27就做爸爸了
佢都算係一個好老公同好爸爸,有時唔係年齡問題,係性格同心態

子爵府

2019新春慶豚圓

佢會扮無野咁又搵番我,所以大家多次都分唔到手。但今次佢都話我可以出去尋找真愛,佢會好好改善佢個人再 ...

這個渣男,明知道拖無可拖也要扮為你着想放你自由。他叫你去找真愛,那麼你們這麼多年是假愛嗎?

別墅

一隻鴨鴨 發表於 19-4-24 12:13
其實我覺得拍3年拖,就應該考慮結婚!(假設雙方都30歲以上)

PS:朋友同男友拍左9年拖未婚,雖然佢地唔要 ...

我覺得結婚係一個承諾同肯定,9年真係太耐。所以我都要盡快斷

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我朋友同前男友拍拖十幾年,係大學同學果隻,已經係家長都當佢係新抱架啦,但前男友長唔大,仲問我朋友點解要逼佢長大,佢唔想,對住一個唔知要玩到幾時嘅男人,就算最終結婚都係湊仔咁湊,最後朋友忍痛分手,唔到半年同現任男友開始,原來現任男友已經暗暗喜歡咗佢好耐,而家拍拖好開心,屋企有事,男友全程陪伴,我好開心見到朋友搵到個值得佢愛嘅男人。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

結婚唔包生仔
拍拖唔包結婚

愛自己多啲,唔好講到明自己好恨嫁比個男人
男人想娶你,跟本唔洗你明示/暗示,佢已經買定戒指靜候時機向你求婚

別墅

asweetmom 發表於 19-4-24 12:16
如果你想結婚,未婚根本就不應該和對方有共同財產來增加自己的沉沒成本。
...

學懂教訓了

子爵府

2019新春慶豚圓

Lumon 發表於 19-4-24 12:15
係 已經去到大家無奈接受大家要嘅野唔同。佢話佢可以結婚生仔但佢唔會真心開心咁又可必。我都諗就算生佢都 ...

他不會結婚生仔的,要不你試試。如果你說你只要他的精子和孩子的名份不要他的心,他提分手比你還快呢!假惺惺渣男!

伯爵府

不要信佢!如決定走不要回頭!人係好難改變!

首頁
23456...20

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊