自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

以前好好多,近幾年好多好串咀,感覺好大怨氣,好趕客,所以我已經好少過嗰邊,有咩都係自由講場問(亦見多左人係這邊講旅行)

珍珠宮

I9528 發表於 19-4-25 12:44
答人嘢都被串?

係呀,所以而家我都少答人野

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大少拉 發表於 19-4-25 12:39
我尋日先比人串完,我唔係問佢,但佢答我。

佢比嘅答案係我上網搵到嘅。但我唔確實。所先上去問。。。。 ...

又係旅遊版?!
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

crystal媽咪 發表於 19-4-25 12:31
但係鬧人嘅風氣會令到想講嘢嘅人卻步

我唸BK有一日冇人鬧過人,冇是非講,應該就唔算BK了~
呢樹既JM有d都幾燥底,又唔親子,傻人又多。選擇性睇及回就算了,又唔係做人世。
不過我都認為大部份都好人既,一兩個attention seeking 啫

琥珀宮

coeyapple 發表於 19-4-24 22:25
可能係啦。。。
見到有個po問唔知咩必去景點,
跟住有人回覆類似,世界上冇必去嘅景點,必去嘅景點就只係 ...
又無講錯喎,無睇旅版,但我估個嗰人係串緊伸手黨?

珍珠宮

新紮媽媽 發表於 19-4-25 12:43
我都試過好心答人問題,俾其他人串 ,好難理解
咩心態,個個都係分享自己經驗架啦!追求完美詳盡cs式回覆真 ...

我都係呀,人地問酒店行去搭巴士入機場個站遠唔遠,咁我答人問題都係我自己既個人既感覺,就比人串,所以而家好少喺嗰邊答人野

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tester5 發表於 19-4-25 12:46
我唸BK有一日冇人鬧過人,冇是非講,應該就唔算BK了~
呢樹既JM有d都幾燥底,又唔親子,傻人又多。 ...

講是非ok, 我認我燥底,只係對住啲搵食男或者膠post先會燥底。
膠post傻人係明顯多咗,死左account仲要不停返嚟。 呢排佢都冷靜咗

琥珀宮

畀面勳章

taylortse 發表於 19-4-25 12:45
係呀,所以而家我都少答人野

有時,見有人問問題,真係分析到係咪伸手黨 / 有無做功課,我都會揀嚟答

早期,我都試過好有心機比自由行建議,但就比問問題者一句話 : 唔想自己坐車,仲要唔該都無

嘩,真係火都嚟,又唔一早講明?人地比建議,都要付出時間心力,只要早講一聲,咪唔使浪費大家時間嘛

珍珠宮

coeyapple 發表於 19-4-24 22:25
可能係啦。。。
見到有個po問唔知咩必去景點,
跟住有人回覆類似,世界上冇必去嘅景點,必去嘅景點就只係 ...

恕我直言,呢條問題(必去)真心問得多餘,亦算伸手。
旅遊地方,景點多的是,人家必去,不代表自己必去。。。若係十個有九必去,應該隨手上网或旅遊書也有講,何苦上討論區打一段文字問呢
我有蒲旅版,自問不會串人,最多見到呢類懶問題,選擇唔答。

大宅

大少拉 發表於 19-4-25 12:39
我尋日先比人串完,我唔係問佢,但佢答我。

佢比嘅答案係我上網搵到嘅。但我唔確實。所先上去問。。。。 ...

我都試過,又唔係答佢,答樓主之嘛。

珍珠宮

I9528 發表於 19-4-25 12:53
有時,見有人問問題,真係分析到係咪伸手黨 / 有無做功課,我都會揀嚟答

早期,我都試過好有心機比自由行 ...

確實係有啲人自己唔揾資料就問人,呢啲比人串都正常,呢啲通常我都唔答
但係答人野都比人串,串人嗰個仲要唔係當時人,就真係太過分,而家我都成日見到佢留言,都仲係不停串人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

crystal媽咪 發表於 19-4-25 12:46
又係旅遊版?!

係呀。。。。。 我問入台證,4日同5日係咪都係伸請同一張,其實我係想問去過台灣5日嘅會員,佢好好心copy左個答案比我。

不過個答案就係我上網搵到嘅,我唔太確實先上黎問。。。 因為我平時去台係4日,唔知5日會唔會要加錢或唔同。(我聽過話唔知過左幾多日就會罰錢。)。

其可能佢唔係串嘅。。。。。。。我自己覺得佢串姐。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

琥珀宮

畀面勳章

taylortse 發表於 19-4-25 12:58
確實係有啲人自己唔揾資料就問人,呢啲比人串都正常,呢啲通常我都唔答
但係答人野都比人串,串人嗰個仲要 ...

所以,從自己心情出發最爽

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

ync 發表於 19-4-25 12:55
我都試過,又唔係答佢,答樓主之嘛。

唔知係咪同一人。 我十世都唔會去旅遊版問野。一問就咁。 都係入去睇下人分享算了。

寶石宮

大少拉 發表於 19-4-25 13:00
係呀。。。。。 我問入台證,4日同5日係咪都係伸請同一張,其實我係想問去過台灣5日嘅會員,佢好好心copy ...

深表同情
有時比人串
一係硬食
一係就鬧返轉頭
好老土

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-4-25 13:05
深表同情
有時比人串
一係硬食

我都話。你又要答我但又要串我。咁當初就唔好答我啦。

我最後都有唔該佢架。。。

寶石宮

大少拉 發表於 19-4-25 13:10
我都話。你又要答我但又要串我。咁當初就唔好答我啦。

我最後都有唔該佢架。。。

你真係有禮貌
如果你鬧返佢,又再有爭執。

翡翠宮

crystal媽咪 發表於 19-4-25 13:12
你真係有禮貌
如果你鬧返佢,又再有爭執。

我當時諗,佢再回我都唔理佢了。再講就沒完沒了喇。

但都真心唔該佢嘅。

珍珠宮

taylortse 發表於 19-4-25 12:48
我都係呀,人地問酒店行去搭巴士入機場個站遠唔遠,咁我答人問題都係我自己既個人既感覺,就比人串,所以 ...

我都試過答人比人話我縱壞伸手黨,甘我縱壞又吾洗佢埋單,佢講到好似領綜緩吾去做野甘

寶石宮

大少拉 發表於 19-4-25 13:14
我當時諗,佢再回我都唔理佢了。再講就沒完沒了喇。

但都真心唔該佢嘅。

你心態好正面
唔好理佢啦!都過咗,繼續睇你分享食物

首頁
45678...10

尾頁

跳至