想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

多拉A紅 發表於 19-5-2 16:03
回覆 babybeans 的帖子

其實我都唔清楚架, 因為有做醫院婦科醫生既朋友介紹依間, 價錢OK, 成功率高, 而佢 ...
我本身都諗住台灣 但覺得飛黎飛去太麻煩~
之後係呢度見到中山醫院 就即刻約初診

胡醫生都係講廣東話架~

我老公精子形態都係1%
上個月開始食富精多(香港醫生開)
岩岩驗已經有6.5% 希望keep住啦~
初診醫生講左我應該係只打大約10日排卵針

但我仲要做埋宮腔鏡檢查~先可以放胎

複式洋房

問左了,我要做降調,已經要隔幾天上去猛做監排。
宮腔鏡檢查我上網睇應該是照子宮超聲波時發現有其他問題就要做呢個檢查。。。

但你只打10支針感覺比較輕鬆,我可要打廿幾支,可能你冇我咁大年紀,所以用針少啲

大宅

多拉A紅 發表於 19-5-3 09:12

問左了,我要做降調,已經要隔幾天上去猛做監排。

我係有其他舊病歷所以醫生要我做埋宮腔鏡

我有子宮內膜異位所以唔使打降調呀
希望星期一上去睇報告一切順利啦

複式洋房

好灰,今日醫院打黎話我心電圖太慢好有問題,我解釋左比佢知我日常運動生活習慣所以會影響心跳先咁慢,佢話佢地冇心臟專科所以不能解決我個問題,要我去香港找個專科証明我冇問題佢先肯比我做IVF......
突然覺得好迷惘,去邊度找個專科醫生寫証明去比果間醫院知我可以做IVF....

複式洋房

回覆樓主:

由諮詢室寫張會診單,去1樓掛號內科睇宋英博,照心臟彩超,宋醫生會診單寫「可妊娠」,將會診單交返諮詢室,完成。
我初診心電圖診斷:短P-R正常QRS波群綜合症

複式洋房

回覆 SmileCheung 的帖子

其實已經在二樓照左心電圖,彩超,24小時動態心電圖,主要情況是竇性心率過緩不齊。。。我是戢萍內診科醫生

複式洋房

多拉A紅 發表於 19-5-4 20:00

其實已經在二樓照左心電圖,彩超,24小時動態心電圖,主要情況是竇性心率過緩不 ...

香港揾私家醫院,比較煩,9成出英文信,去到深圳又話唔認同,倒不如揾深圳醫院做。
我免疫科怀疑SLE,中山免疫唔收我症,直接叫去福田風濕專科醫院睇。每入一個進程,都要去專科醫院覆診,中山才開藥

複式洋房

點解會咁嚴謹架。。。想要個BB要過五關斬六將咁,我之前血肌酐高左少少,要我驗多兩次先肯過,跟住抗磷脂抗體也陽性,但好彩免疫科醫生話可通過先,一個月後再驗如果都陽性就要用藥,今次到心電圖唔得。。。
已經約左醫療中心星期一去照心電圖,希望佢肯出報告正常比我啦。。。

心很累,連第一關開針都未到就好多阻滯

複式洋房

多拉A紅 發表於 19-5-4 20:25

點解會咁嚴謹架。。。想要個BB要過五關斬六將咁,我之前血肌酐高左少少,要我驗 ...

真系急唔到,為咗一 take ok,比多d時間,無問題嫁,我會安慰自己-民營醫院為賺錢,唔係我身體有問題

複式洋房

咁你果時用左幾耐由初診至放胎?

大宅

多拉A紅 發表於 19-5-4 20:25

點解會咁嚴謹架。。。想要個BB要過五關斬六將咁,我之前血肌酐高左少少,要我驗 ...
係架 我十年前有過大病 呢度都要我搵專科寫證明
仲要因為呢個陳年舊病要我做宮腔鏡檢查
但我係香港已經無覆診 跟本寫唔到
我就去深圳第三人民醫院 搵胸肺科醫生寫
50蚊人仔搞掂~

複式洋房

多拉A紅 發表於 19-5-4 20:48

咁你果時用左幾耐由初診至放胎?

4個月多d

複式洋房

真架。。。
我是職業運動員,也是代表隊運動員,所以心跳得40左右,佢地見到我動態心電圖報告既口吻講到我要快啲找專科醫生睇,唔係就命不久矣咁。。•打算星期一去找運動醫療中心檢查後出証明,希望冇事啦

複式洋房

真的很想一切順利能早日成功

大宅

多拉A紅 發表於 19-5-4 21:05

真架。。。

下 專業運動員心跳慢係正常架喎
佢地咁都質疑比多啲ref佢地睇下或者直接同主診醫生講 ~

複式洋房

佢都唔比我見主診醫生,加上莫醫生放一星期大假,只係找個護士打電話比我話我份動態心電圖有問題,太過慢,直接話要我在第度找間專科睇醫生証明。。複診時拿証明上去
請問深圳第三人民醫院真係咁容易拿醫生証明咩?我都想可以快啲搞掂份報告,唔該哂~

大宅

多拉A紅 發表於 19-5-4 22:29

佢都唔比我見主診醫生,加上莫醫生放一星期大假,只係找個護士打電話比我話我份動 ...
唯有等見主診醫生同佢解釋同比證明佢睇你係專業運動員

我個間原來專睇肝 肺科 無心臟科架

https://wap.91160.com

上呢個網搵
搵啲三級甲等醫院(係級數最好) 仲可以網上預約埋

我個陣比張肺片佢睇 醫生都認同係舊病
乜都唔使照就開左證明
連埋等嘅時間都唔夠一個鐘就走得~

複式洋房

今天覆診拿24小時心電圖報告,原來我靜止心跳是35,醫生都難以置信我是國家級運動員心肺功能,但除左慢並沒有其他心臟病態性問題出現,醫生准許我進入開針流程,如果有不適就要終止,聽到姑娘說是做二代試管,但如果c6下次精子報告有進步或可做一代平4000,太開心,可以比機會我

複式洋房

多拉A紅 發表於 19-5-11 15:58
今天覆診拿24小時心電圖報告,原來我靜止心跳是35,醫生都難以置信我是國家級運動員心肺功能,但除左慢並沒 ...

我忍唔住wow!!!左一聲!35!!! 好厲害啊!

祝福你一切順利

大宅

多拉A紅 發表於 19-5-11 15:58
今天覆診拿24小時心電圖報告,原來我靜止心跳是35,醫生都難以置信我是國家級運動員心肺功能,但除左慢並沒 ...
嘩 你好勁!
有運動員嘅體質應該易中嘅~
終於可以開針 你總共打幾多日針呀咁?
我唔記得問醫生我係用第幾代

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊