0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日我bb去打滿月後的第一針,亦係佢出世以黎,我親眼睇住佢打嘅第一針,姑娘要我抱住佢,一手捉佢手喺佢心口,另一手要按實佢隻腳,之後姑娘極快速地將支長到懷疑會吉埋入骨咁長嘅針吉落bb打髀度,嗰下!我個心要裂開了!

一吉落去bb喊,但同佢講下野,話冇事了,媽媽喺度,佢就唔喊了,但到我想喊

侯爵府

renay 發表於 19-4-26 18:05
今日我bb去打滿月後的第一針,亦係佢出世以黎,我親眼睇住佢打嘅第一針,姑娘要我抱住佢,一手捉佢手喺佢心 ...

我同我bb 無咩感覺,佢喊左唔夠30秒就收聲

大宅

我都會,個心赤到形容唔到。所以之後去親健康院都一定叫婆婆陪埋去,等佢帶呀b入去打針。

大宅

哈哈,我都係
但之後仲有好多針要打,叫自己堅強d

別墅

咁恐怖
等我叫老公入去

別墅

我陪過一次入去。見住枝針打落去真係想喊。跟住以後都係daddy帶佢入去。依家歲半打完針 有排先再打

男爵府

冇野既,而家一針都痛,到6同1歲你仲痛,一次打3支

珍珠宮

環保接龍勳章

阿b喊到面仔都紅晒,不過我又無咩,阿b好快收左聲。初生嗰陣有黃,佢要抽4支血,聽到佢喊自己都眼濕濕,好肉赤
人生本是苦

複式洋房

KarenC 發表於 19-4-27 15:19
阿b喊到面仔都紅晒,不過我又無咩,阿b好快收左聲。初生嗰陣有黃,佢要抽4支血,聽到佢喊自己都眼濕濕,好 ...

我阿B都約咗下個星期抽血驗黃 因為滿咗月仲有少少黃 抽血驗下肝功能 聽你講要抽4支血 我依家諗起都想喊

珍珠宮

環保接龍勳章

yin媽 發表於 19-4-27 19:13
我阿B都約咗下個星期抽血驗黃 因為滿咗月仲有少少黃 抽血驗下肝功能 聽你講要抽4支血 我依家諗起都想喊
...

到時唯有坐開啲,唔好望到。依家諗返都想喊。祝福妳bb早日退黃
人生本是苦

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我唔敢望支針,只係望住阿女,一路曖佢,佢喊我又喊

複式洋房

回覆樓主:

我尋日打,當刻姑娘叫我用力㩒實佢,我只拍啪斷佢個菠蘿蓋,反而無點肉赤…

最肉赤係之後去醫院抽血,唔比陪,隔一
住兩個房門都聽得好清楚佢嘅喊聲,仲要係起碼十分鐘non stop… 返到屋企先見到佢手仔比人拮左三次,我就真係肉赤到喊啦

大宅

回覆樓主:

我係大女既時候唔知會咁恐怖,我抱入去打,點知我同阿女倆個一齊喊住出來,之後都係老公入去,我唔敢入了,好心痛,自己又眼淺

別墅

momo.f 發表於 19-4-27 23:45
我尋日打,當刻姑娘叫我用力㩒實佢,我只拍啪斷佢個菠蘿蓋,反而無點肉赤…

最肉赤係之後去醫院抽血,唔比 ...

因為仲有黃疸嗎?健康院醫生都叫我要去抽血,心諗,無啦啦又吉我bb,所以我話唔去住,佢俾我下星期番去再check 多次先

複式洋房

renay 發表於 19-4-28 05:02
因為仲有黃疸嗎?健康院醫生都叫我要去抽血,心諗,無啦啦又吉我bb,所以我話唔去住,佢俾我下星期番去再c ...

係啊,仲係13x,佢要我即日去醫院抽… 要降到落70 先合格,所以希望你bb 退到落去啦,如果唔係拮手仔抽血真係無陰公。

嗰日兩點去到健康院,玩到四點幾再扑去醫院,走得返到屋企六點,搞到我阿b 成個下晝無覺好訓無啖好食,真係陰公豬。

別墅

momo.f 發表於 19-4-28 05:44
係啊,仲係13x,佢要我即日去醫院抽… 要降到落70 先合格,所以希望你bb 退到落去啦,如果唔係拮手仔抽血 ...

同我嗰日嘅時間差不多,俾2點半我,但等到見醫生都成差不多5點,叫我6點去到威記抽血喎,但仲要等打針,我女成個下晝都冇乜瞓過

承你貴言希望唔駛抽,我女又係13幾,而家唯有餵佢食多幾次奶,屙多幾次便便排下黃

複式洋房

renay 發表於 19-4-28 10:16
同我嗰日嘅時間差不多,俾2點半我,但等到見醫生都成差不多5點,叫我6點去到威記抽血喎,但仲要等打針,我 ...

我都係去威記喎,hahahaha
你去邊間健康院?我去馬鞍山嗰間
佢要你幾時再返去睇黃唔黃?

別墅

momo.f 發表於 19-4-28 10:40
我都係去威記喎,hahahaha
你去邊間健康院?我去馬鞍山嗰間
佢要你幾時再返去睇黃唔黃?

我去瀝源,多人到爆,黎緊星期五番去再check

複式洋房

renay 發表於 19-4-28 11:40
我去瀝源,多人到爆,黎緊星期五番去再check

其實我係近瀝源,但大肚嗰時好似話裝修緊,所以就去左馬鞍山。我諗同你比,馬鞍山唔算多人,我個針期係兩點三,肯定未五點就見左醫生,但中間我已打左針,見埋母乳姑娘…

Good luck 啦,希望唔洗去威記
真係要去都好煩,要搞左入院手續先比上兒科抽血,跟住又要再除衫度高磅重量血壓… 同埋萬一要去威記,最好有人陪你去。

別墅

遲下吉完左脾吉右脾仲肉痛

首頁

尾頁

跳至