親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一家四口有兩個28吋行李箱 、一個26吋的旅行箱和一個22吋的行李箱,大約星期六 十時到達悉尼機場。請問如果搭的士落去 central station 附近的酒店, 大約是幾多錢? 個別行李會否再加錢㗎? 星期六早上會塞車嗎?謝謝!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

winniepoon 發表於 19-4-27 12:04
一家四口有兩個28吋行李箱 、一個26吋的旅行箱和一個22吋的行李箱,大約星期六 十時到達悉尼機場。請問如果 ...

行李不用收費, 星期六早上慣性輕微塞車, 入到市中心周邊開始最塞,
可用 app call uber, 好快有車 (在機場 pick area 區域上車), 價錢約 A$30-35 之間,
如有 uber promo code 首次減 A$20

wcpcelia    發表於 19-4-29 10:35

男爵府

回覆 wiiabcd 的帖子

謝謝你的回覆,以為星期六不會塞車㖭,咁會否搭火車安全啲呢?Thanks!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

winniepoon 發表於 19-4-27 12:56

謝謝你的回覆,以為星期六不會塞車㖭,咁會否搭火車安全啲呢?Thanks! ...

就算塞車都好快到市區, 因為機場太近市區,
你一家4 口搭火車超貴唔化算. 成人A$18.70 , 小童A$15

男爵府

wiiabcd 發表於 19-4-27 13:09
就算塞車都好快到市區, 因為機場太近市區,
你一家4 口搭火車超貴唔化算. 成人A$18.70 , 小童A$15

請問怎樣可以得到 uber promotion code? 如果要裝佢apps,會否有首次優惠呢?Thx!

侯爵府

開心吸收勳章

wiiabcd 發表於 19-4-27 12:38
行李不用收費, 星期六早上慣性輕微塞車, 入到市中心周邊開始最塞,
可用 app call uber, 好快有車 (在機場 ...
請問4大人 4行李call Urber XL 是否足夠.

男爵府

Glau 發表於 19-4-27 16:21

Uber XL 是指加大碼的車嗎?訂時是否要 specify 㗎?Thx!

伯爵府

winniepoon 發表於 19-4-27 16:10
請問怎樣可以得到 uber promotion code? 如果要裝佢apps,會否有首次優惠呢?Thx!

到步後裝app 嘅同時, 會有顯示最新 promo code,
或 google search "uber promotion code sydney"

伯爵府

Glau 發表於 19-4-27 16:21

call 車時會有車型顯示你揀, 唔同型號車種會唔同價錢.

Uber XL 都夠 4大人 4行李

伯爵府

winniepoon 發表於 19-4-27 17:00
Uber XL 是指加大碼的車嗎?訂時是否要 specify 㗎?Thx!

侯爵府

開心吸收勳章

wiiabcd 發表於 19-4-27 17:22

Thx

男爵府

回覆 Glau 的帖子

超級謝謝大家的意見,真是大鄉里出城!

禁止訪問

大宅

wiiabcd 發表於 19-4-27 17:22

我都想問下如果我3個人2件28吋,1件22吋,應該叫邊種車型?因未試過坐,謝謝幫忙!

禁止訪問

伯爵府

meimei小朋友 發表於 19-4-28 21:08

請問可否在香港download Uber app?還是到 Sydney 先 download 才有 promotion code?

我未試過在HK 用uber app, 只知去到 Sydney download uber app 就有 promo code.

wcpcelia    發表於 19-4-29 10:35
meimei小朋友    發表於 19-4-28 22:00

伯爵府

kellymummy 發表於 19-4-28 21:09
我都想問下如果我3個人2件28吋,1件22吋,應該叫邊種車型?因未試過坐,謝謝幫忙!
...

搵 SUV 或以上 (車尾箱多D位),
如果普通私家車至怕係 corolla 細車,
咁就放唔到 2件 28吋喼

meimei小朋友    發表於 19-4-28 22:00

伯爵府

kellymummy 發表於 19-4-28 21:09
...

如果有 Carmy 車你揀都可以夠放2件28吋,1件22吋

大宅

wiiabcd 發表於 19-4-28 21:33
如果有 Carmy 車你揀都可以夠放2件28吋,1件22吋

謝謝妳 我到時會留意下

首頁

尾頁

跳至