自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

變囇月結單

男爵府

jyjy1684825 發表於 19-4-27 13:24
我都仲用紧薄仔但我唔係老人家。

我都係 所以點都唔會取消個戶口

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

洋洋 發表於 19-4-28 16:39
免費,只要有簿,幾爛都可以換

10年+前試過爛左去換,要收30。

禁止訪問

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

洋洋 發表於 19-4-28 18:36
HSBC 喎!

系呀!

珍珠宮

tamama2007 發表於 19-4-28 15:47
請問邊間咁好? thanks

我仔有建行簿仔,不過以家新開已經無
另外,渣打my dream account舊年都仲有,今年就吾知啦

伯爵府

蘑菇 發表於 19-4-27 13:10
噚日打完簿, 唔小跌咗本簿仔, 即時去銀行度報失, 銀行話無得補領.
...

是 匯豐銀行嗎

大宅

ym5678 發表於 19-4-27 14:36
取消舊既,即開新戶,以前試過咁會有薄仔

開新户口果時個職員又係話,簿仔只比老人家
約左過2日去開新户口,定佢呃我?
我好想要薄仔

男爵府

trustme128128 發表於 19-4-28 19:16
開新户口果時個職員又係話,簿仔只比老人家
約左過2日去開新户口,定佢呃我?
我好想要薄仔

又改左例

子爵府

katherine.k 發表於 19-4-28 18:55
是 匯豐銀行嗎

Yup

禁止訪問

珊瑚宮

回覆樓主:

真係唔明,紅薄仔一本,成本,會貴過郵寄月結單費用同A4影印紙嗎?成日叫人用網上月結單,唔係個個都喜歡架嘛!有時想check 下數,打下薄都唔得,我拎願要紅薄仔。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珊瑚宮

波耶波羅me 發表於 19-4-27 13:52
而家恒生同HSBC如果跌咗,佢係唔會俾簿你,其實無簿真係好煩,之前申書簿津貼,要我影印一年簿仔,如果用月 ...

月結單個個月要keep ,唔見一張補領又要收費同等,影印薄仔方便好多。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

蘑菇 發表於 19-4-27 13:10
噚日打完簿, 唔小跌咗本簿仔, 即時去銀行度報失, 銀行話無得補領.
...

我都唔知左好耐,無月結單,大約半年先有一張,而家要收費

珊瑚宮

crystal媽咪 發表於 19-4-27 13:27
邊間呀
中國銀行可以補領返,不過要比一百蚊。 上個月我以為唔見,補領咗
...

中國銀行,新開既account ,已冇薄仔好耐 。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

moonlight9198 發表於 19-4-28 20:04
中國銀行,新開既account ,已冇薄仔好耐 。

我唔見咗本簿,要比番$100。職員話如再開第二個號碼可免費,但舊號碼有好多自動轉帳,所以我比$100要返本簿
月光很美麗☺

侯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章

miffylatte 發表於 19-4-27 14:18
月結單咪幾好,點解仲要打簿?

我都鍾意簿仔,我覺得收月結單更浪費。

子爵府

蘑菇 發表於 19-4-27 13:36

係啦!之前攞六位數字既錢出嚟去第二間做定期, 問長問短, 問你 ...

可能佢係好心提醒你,驚你比人呃錢,問一問等你清醒d都係好事嚟嘅

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

Mother_Boy 發表於 19-4-28 12:05
X3 査番之前D數勁方便,如果冇簿仔,有咩需要,又是去online banking 印番出來,煩好多
...

印出來都唔煩,我都肯去銀行排隊辦理,最慘係50一張,如果到時有需要拎過去一年嘅資料,都幾金下

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊