自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

囍 發表於 19-4-27 16:59
我覺得,如果想結婚,拍拖1年要了解男友屋企家人性格,計畫婚後住屋安排等,如果同男友意見不合,有爭吵, ...

女人仲有選擇自由 >>>大把人示結婚為目標,為嫁而嫁,離婚叫嫁過

大宅

我個韓國媽媽frd 慘好多,仲要air 都唔敢air

子爵府

OKC 發表於 19-4-27 15:16
處於中國人新舊思想之間社會...

好多上一代父母重男輕女,旨意個女養,老奉期望出錢出力。

同感

我工人正常但樣樣要提要叫,老公番shift, 咩都唔理,話自己只係番工放工,唔會理屋企野

我放工又要對功課,番工又打番屋企幾次交帶呢樣果樣,有晚忍唔全爆我c6

禁止訪問

珍珠宮

OKC 發表於 19-4-27 15:16
處於中國人新舊思想之間社會...

好多上一代父母重男輕女,旨意個女養,老奉期望出錢出力。

如果60年代已經係香港紮根嘅家庭,歧視女嘅已經好少,因為70年代已經行同工同酬,家庭主婦亦可以接散返屋企做賺錢能力大增,世面見多咗,好少再咁古舊老土。

首頁

尾頁

跳至