自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

同上,感謝大家

伯爵府

回覆樓主:

你assume會有肚痛?咁神奇?

大宅

食益生菌

男爵府

回覆樓主:

食藥

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kellyfans08 發表於 19-4-27 16:10
同上,感謝大家

咁你通常咩時候會肚痛?
係食生嘢、食錯嘢定係食肥膩嘢!
嗰啲唔食囉,冇理由食定止痛藥㗎
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

你要講下咩情況,你講要食野之前防止有肚痛定出街前防止係條街肚痛?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

點解你可以預先知道自己會肚痛嘅?

子爵府

按虎口位可以止一個鐘

男爵府

唔係好明

洋房

ilovebb2019 發表於 19-4-27 16:22
你assume會有肚痛?咁神奇?
係,因為想吃魚生

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kellyfans08 發表於 19-4-27 17:40
係,因為想吃魚生

唔好食喇
而家好多都有蟲。一係就食熟嘅

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

你要講下你係乜情況肚痛喎...乜都唔知..點答你?

如果係我既CASE...
因咁大個人..唔係幾歲小朋友啦...
會知自己乜情況就會引發肚痛...
就自然會識得預防..

好似我M同M之間..大約排卵既日子..都會大瀉的...
唔關食野事..完全係果幾日就會瀉架啦..又唔會係肚痛..
但係會有便意...係會急要去的...
同會痾好多次...會痾清痾淨...痾到得番水先會停的...
咁果1,2日就會盡可能STAY HOME...同留意定廁所路向...

另外食得太飽的話....大約半至一小時內就會肚痛
肚痾...一痾就又係要不停咁去廁所...痾到清為止...
所以一向習慣7成飽...
有時都會為食...食多左...
咁就唯有趕回家坐廁所囉...

自己係乜類型既肚痛....咁大個人應該清楚既
真係一向冇留意...就依家開始留意下

洋房

crystal媽咪 發表於 19-4-27 17:41
唔好食喇
而家好多都有蟲。一係就食熟嘅
You are right!

寶石宮

kellyfans08 發表於 19-4-27 17:55
You are right!

明知食咗會肚痛,盡量避免
屙得多對身體唔好

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

掃多d 街, 食野前勿洗手, 如廁後不洗手, 周圍亂摸後用手拎野食, 烏蠅食先.

認真的...

伯爵府

醒目開學勳章

kellyfans08 發表於 19-4-27 17:40
係,因為想吃魚生

你食魚生會肚痛就唔好食啦,唔食咪止肚痛囉。

大宅

我有舊同事都有樓主類似情況,鍾意食海鮮,但易肚瀉,佢個絕招話食前已食定喇叭牌打底....

男爵府

csy_0101 發表於 19-4-27 22:17
我有舊同事都有樓主類似情況,鍾意食海鮮,但易肚瀉,佢個絕招話食前已食定喇叭牌打底....
...
為左食去到咁盡

男爵府

我有時坐長程車、行山,明知搵廁所唔方便的地方,都會食定喇叭丸先。起碼安心啲。肚痛急起上泥唔係講笑。
你不能讓所有人滿意,因為不是所有的人都是人。

複式洋房

月希 發表於 19-4-27 17:43
你要講下你係乜情況肚痛喎...乜都唔知..點答你?

如果係我既CASE...

我仲以為M會肚瀉係得我先甘衰tim

首頁

尾頁

跳至