婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

陳小b 發表於 19-4-28 01:40
傳統99女人思想

自己個仔喺隔離 咁得閒坐喺度 冇整親手同腳 都好意思叫個新抱煮完飯專登入廚房筆湯比 ...

D99係咁衰架啦,我果個又係,直頭冇當過我係人。我開刀生完bb坐緊月時,佢話bb半夜喊嘈到佢個仔,叫我老公返返佢果邊食同訓,意圖留低我同未滿月嘅bb 2個人only 向屋企自生自滅。

大宅

你哋99做到出曬面已叫好,我99從不喺我老公面前做,只會背住佢偷偷做,如掉我大褸但死話冇見過,我老公以為佢媽好好,佢表面真係100分,但廿年嚟有太多嘢話我知其實佢好憎我,好假好奸

crazypaper    發表於 19-7-30 18:24

男爵府

傳統99女人思想

自己個仔喺隔離 咁得閒坐喺度 冇整親手同腳 都好意思叫個新抱煮完飯專登入廚房筆湯比 ...

我果個仲離譜..開到聲叫我搣埋生果俾佢女婿食...仲話佢女婿唔搣俾佢,佢唔食..

男爵府

有件事好嬲,未結婚同佢仔去旅行已經叫我幫佢仔執喼,見到求婚用品。咩驚喜都無哂。

珍珠宮

elisewaiman 發表於 19-4-28 09:02
好多奶奶都係咁,我試過係酒樓,奶奶轉玻璃轉盤,每個仔女都停一停,錫嗰個停耐D之外,仲猛叫佢夾多D,轉到 ...

同佢鬥轉,轉快d 個個都冇得食

大宅

美之選468 發表於 19-5-17 15:21
你有無彩佢呀 ?

當時佢睇住無辦法,但佢一走我就叫醒老公幫手

別墅

Gladys_wai 發表於 19-5-18 22:14
我果個仲絕,同你一樣有左作小產,跟住比佢鬧點解唔做家務,點解唔返工,(我係辭左職先發現自己有左)話 ...

佢係唔係唔知你小剷?女人何必為难女人!

別墅

Gladys_wai 發表於 19-5-18 22:14
我果個仲絕,同你一樣有左作小產,跟住比佢鬧點解唔做家務,點解唔返工,(我係辭左職先發現自己有左)話 ...

你同你老公講~孔子教落以德報怨何以報直
你地今日點對我~我以後就點對你地
唔好話我小氣~你咁大方應該唔介意以後你病我唔照顧你同踩多你一踢~

別墅

cmcream 發表於 19-5-18 22:49
回覆 陳小b 的帖子

我99都唔鐘意見到我老公幫我手做屋企嘢,次次見到都話, 佢以前唔識做, 佢以前唔使做 ...

我99直頭係我坐月個時喊晒口咁同我講~話佢好心痛佢個仔~佢個仔係屋企咩都唔使做~
而家又要同隻狗執屎抺血~又要做家務~佢話明白佢個仔錫我先養狗~但佢真係好心痛~
等我第時做呀媽就會明白佢心情
我真係俾佢吹到啤一聲~等我第時做呀媽就明?????? 咁訓係BB床嗰隻係咩嚟架???
定係其實我係老豆唔係呀媽??
同佢個仔係屋企先唔係咩都唔使做囉~佢唔識做家務~我嫁俾佢做咩????
講完心痛佢個仔~就開始教育我要尊重男家~尊重老爺99~尊重老公~
做女人要俾面老公要以男家為先~咁老公得間就下老婆都ok嘅
等我老公返嚟仲要當住我老公面同我講叫我要好好尊重老爺99
_

子爵府

回覆樓主:

我奶奶就調返轉,永遠叫我地夾啦,食啦,又係咁夾晒去我同c6個碗,例如芝士炸龍蝦,每人半隻,佢都夠担把佢女婿個隻夾俾我地,搞到我地十分唔好意思。

子爵府

牛年勳章

我99都係,對自己個女同d外孫勁好,成日煮補品叫佢地中午過黎食,我夜晚返去咩都無

珍珠宮

做個靚太 發表於 19-4-28 14:42
好耐好耐以前,拍拖時期,有次去老公屋企食飯,作為客,我真係唔會亂入人地廚房囉!
咁老公當時就幫我筆左 ...
你老公冇出聲?

珍珠宮

三國1 發表於 19-6-29 13:04
你老公冇出聲?

我老公當時無出聲,因為佢話佢阿媽一向係咁,佢屋企個個都唔彩佢阿媽~
之後99咪煩到老公,唔出聲都變出聲~

男爵府

傳統99女人思想

一向都唔公平
佢親生女唔返工要湊b好忙
我做新抱就要返工幫佢仔供樓,自己湊b

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

不嬲都係咁,雙面人。
反轉豬肚就係屎。

翡翠宮

傳統99女人思想

個仔醒目就一早行去攪啦,管好老公,叫佢幫你頭講說話最實際

我番到99 家,我老公幫手多,好乖仔,但又唔係過份孝順果隻

翡翠宮

做個靚太 發表於 19-6-29 13:09
我老公當時無出聲,因為佢話佢阿媽一向係咁,佢屋企個個都唔彩佢阿媽~
之後99咪煩到老公,唔出聲都變出聲~ ...

根本番外家
老公係要睇住個老婆
如果老公弱鷄說靠自己反擊

大宅

我99都勁誇,註冊後同c6講當我係一家人,所以要求我都要俾家用佢,等男家多d錢駛,但我地唔同住既。

之後,又話20幾歲姑仔要返工又返學好慘,想叫姑仔只專注返學,因有亞嫂比家用。

公爵府

sybb2014 發表於 19-7-5 18:48
我99都勁誇,註冊後同c6講當我係一家人,所以要求我都要俾家用佢,等男家多d錢駛,但我地唔同住既。

之後 ...
答99 : 系呀 ! 我爸媽也都話左當C6系親生仔一樣呀 ? 所以叫C6也要俾一份家用我爸媽啦 !

大宅

其實6299點對我,我就會以相同方式對番佢仔女。

之前99話未確定結婚,所以利是會特別少,但我見佢比另一女友又係同c6一樣多,咁我入門後,咪比男家特別少,其他人正常囉

6299話未試過有媳婦入門,所以只係5點幾嚟飲,但到另一仔結婚媳婦入門又咩都識,咁我同c6講我都未試過做媳婦,咩禮儀都唔識囉

首頁

尾頁

跳至