自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

一個月前上佢門市買架scooter, 老闆娘話新一批3日後有貨, 在她的店現場付款落訂。三日後又話忙緊遲d俾順豐號碼之後便失蹤幾天, 原來根本係冇貨。
之後差不多隔一兩日打俾佢, 一係又話唔係舖頭未查到豐順號, 一係又話d貨幾日後到, 我話你有就有, 冇就冇-> 佢又話未有貨 (根本一件貨都冇)。
最後facebook和whatsapp都唔覆, 最後找到老闆娘又話幾日假期運輸未送貨, 我同佢講我小朋友好慘等了一個月想同朋友仔一齊去公園玩車都唔得。我同佢講 你坦白d 冇貨咪退款俾我, 唔洗我等, 又不停拖住唔想退款,吹到最後先肯退。
各位, 我真係好少出post, 但今次唔出唔得。我知道我唔係第一個受害者,因為佢facebook 影d貨或有門市我先會買, 但原來都係黑店佢唔俾人在facebook留comment, 我出post 只有希望將來唔好有第二個受害者。

大宅

回覆 yychoic 的帖子

謝謝提醒

男爵府

有門市嘅鋪頭都咁衰呀,我仲諗住有鋪面嗰啲會穩陣啲

琥珀宮

謝謝提醒

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝

大宅

yychoic 發表於 19-4-28 06:26
一個月前上佢門市買架scooter, 老闆娘話新一批3日後有貨, 在她的店現場付款落訂。三日後又話忙緊遲d俾順豐 ...

佢呢間野一向都係差,如果你係佢fb 睇中左件野諗住睇下件實物先買你最好記住佢係fb 標價 ,因為你上到去問佢d 貨咩價錢佢會講貴d , 我再問佢, 你fb 唔係呢個價 ,佢又話果個係預訂價,但fb 有冇寫預訂先係呢個價,如果你走唔買佢又會做返個fb 特價比你

wcpcelia    發表於 19-4-30 09:11

大宅

下? 我上星期先比左錢訂滑板車, 佢話今個星期三有, 我先比錢嫁,
我晏D打去問下先

珊瑚宮

回覆樓主:

Thx

別墅

yychoic 發表於 19-4-28 06:26
一個月前上佢門市買架scooter, 老闆娘話新一批3日後有貨, 在她的店現場付款落訂。三日後又話忙緊遲d俾順豐 ...

上次我都係同呢間買elsa scooter, 又係拖我好耐(emoji)

大宅

lingming44 發表於 19-4-29 23:38
佢呢間野一向都係差,如果你係佢fb 睇中左件野諗住睇下件實物先買你最好記住佢係fb 標價 ,因為你上到去問 ...

"香港兒童電動車會 Ka Tai Trading Co." 都係咁樣,會報貴價比人,之後就話係預訂價要等2個月先有貨,如果肯比貴價就即刻有現貨,聽聞依兩間係同一個老細

翡翠宮

回覆樓主:

呢間聽過幾日comment都係唔好

侯爵府

我睇過果d Disney 板車,同我係廣州買到嘅一模一樣,包裝都一樣,我相信唔係咩原廠
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

Thx

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

買好多?點解要訂?

大宅

lovececing 發表於 19-5-6 01:51
我睇過果d Disney 板車,同我係廣州買到嘅一模一樣,包裝都一樣,我相信唔係咩原廠
...

呢款?

侯爵府

lingming44 發表於 19-5-7 23:30
呢款?

我買個款係Sofia
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

首頁

尾頁

跳至