想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果bingo咗會唔即刻講俾人知呀?

想問吓如果知道bingo咗, 你哋會唔會即刻講俾人知呀? 我會話俾老公同我屋企人知之外, 應該唔會同其他人講住, 過咗3個月先至同d friend 講, d 人話 bb小氣, 你哋會點呀?

侯爵府

Re: 如果bingo咗會唔即刻講俾人知呀?

biscuits,

我星期四剛剛bingo, 第一時間話比老公聽, 跟住就上o黎報喜(其實係我唔肯定自己係咪bingo, 所以要上o黎問o下人)。第二日就話比媽咪、爸爸同家姐聽。 奶奶o個邊我覺得愈遲講愈好; 至於朋友, 都係等我聽到bb心跳, 穩定晒先至講lu。

大宅

咁你肯定咗未呀? 不過係唔係都恭喜你先!! 我今日先至day26 (我多數 28-30日), 不過今次應該失敗, 因為已經有m lai 嘅 feeling. 我係到問吓可以發吓夢等bingo!! (我已經開始傻咗啦!!)

侯爵府

如果枝驗孕棒出錯, 咁我都冇辦法啦! 我已經day41, 連續16天高溫喇! 我覺得"係"o既成數都好高。你一日未mc, 一日都仲有機會o既! 唔好成日諗住佢, 咁就冇咁大壓力o架喇!

大宅

依家d驗孕棒好準 ka, 所以再講多聲恭喜!恭喜! 我都知一日未mc, 一日都仲有機但係淨番2days, 個人就好大壓力成日同自己講有晒m lai 嘅feeling 應該今次失敗, 等到m lai嘅時候都冇咁失望 ar ma!! 但係又好想bingo, 仲之個心情就好唔知點咁, 好想快d到星期日,(到時係 day 28) m 唔嚟都可以驗吓 ar ma!!

別墅

my_tabo ,
我都恭喜你呀.

biscuits,
我今日係day 28都依然高溫,我同意你講法.壓力真係好大呀.不過尋晚去玩訓得幾個鐘所以溫度可以唔準.不過大家知唔知唔夠訓體溫係底定高呢?

洋房

Re: 如果bingo

my_tabo,

Congratulation !!!!

大宅

gladis(bb),

我聽過其他姊妹講過唔夠訓係會影響體温ka, 不過就唔知高定底, 因為我冇量temp嘅!! 所以今日day 27 都唔知自己有冇機, 好緊張呀,仲有1日先到28日, 不過頭先同老公仔講過, 佢話不如過咗day 30先驗, 但我依家都等唔到, 點等到day 30先驗呢??

侯爵府

biscuits, gladis(bb) & beautybeauty,
多謝晒!

我都知道等bingo係會比自己好大壓力, 或者知道就快mc會好失望, 不過之前都有個topic講過, 要有bb真係好講緣份, 所以失望過後, 我會同自己講:唔怕啦...可能下個月就有呢! 唔得就再等下個月囉...要有o既始終都會有, 就算我今次真係食"炸糊", 我都會同自己咁講, 太擔心反而會降低受孕o既機會。

我一直都有個疑問, 就係:著得多衫同蓋住被瞓, 係咪會令體溫高好多o架? 如果係的話, 咁高溫咪係假象囉?

我希望大家都早日如願以償啦!

禁止訪問

大宅

沙沙,

唔洗咁快恭喜我, (不過就成你貴言!!) 我今日先day27 (我平時係 28-30), 就算mc聽日唔lai, 我都遲多幾日先驗, 到時再話個結果俾你哋知ar!! :-P

侯爵府

沙沙,

多謝你呀!

我今日見到奶奶佢o地, 都冇同佢o地講我有o左, 奶奶仲照樣同我講要快d有bb, 我點都唔會咁早講比佢o地知, 我o既諗法同你大致相同。

二來我知佢地實忍唔住會同D親友講的. 費事到時D人問咁多...咪到時個胎未隱定..無左..D親友又會問長問短呢...

民房

首先預祝大家早日bingo!同congratulation to all bingo mami

我用驗孕捧check咗我bingo咗,但仲未照ultrasound,唔知有冇問題,所以都唔咁講俾其他人聽,剛剛喺生日前席宣布俾老公聽,佢好開心,但係我阿媽成日嚟我屋企兼買sung又煲野我飲,我唔講驚佢成日質我食涼野,到時咪弊!但我阿媽實唔忍得口,周圍同啲親戚講就煩嘞!

大宅

好鄧你高興,你吾好食咁多涼野呀!仲有今明兩日都會好冷,小心身體呀!我今個月應該冇機,因為老公成日加班,但你講比最親嘅人聽,叫佢咪多口羅。

複式洋房

如果未夠12週已經有身體不息現象e.g.嘔吐..咁你地點解釋比人聽...
同堆幾時通知公司..

大宅

childbe,

恭喜!!恭喜!! 真開心又有bk姊妹bingo 咗!!

我今個月就失敗咗!! 為有下次再努力過!! 點解連媽咪都唔講ar, 你叫佢等個bb穩定咗先講俾其他人聽law, 我相信佢會gei!! 唔通好似做戲咁, 倒咗佢!(我係話d湯,唔係你媽咪)

民房

我都係等緊睇下mc黎唔黎呀, 平時我好準, 28日就28日黎。呢次遲左兩三日啦, 同埋個人成日都好想訓覺, 同第一胎差唔多, 所以我老公都覺得係有左。但係佢又唔比我去買tester喎, 佢話下個星期都唔黎mc先睇醫生羅醫生紙喎!

我好緊張呀!

民房

各位,

好多謝你哋嘅關心,雖然唔可以周圍講,但有你哋嘅支持真係好warm!其實我都係試咗幾個月,都算好幸運咁快就有,不過唔知係咪最近我阿媽俾咗啲靈芝丸我兩公婆食有影響呢!我記得當日喺泰國做完spa先咩,唔知係咪血氣特別暢旺有影響呢?同埋我啲friend好幾個都係一去旅行就出事,所以我覺得心情都好緊要,等待bingo嘅姊妹要努力但最緊要唔好俾太大壓力自己,聖誕將至希望大家可把握呢個良辰美景自制一份聖誕禮物俾自己

我驚阿媽真係接耐不住,佢不嬲都急過我,不過真係穿煲都冇計

首頁

尾頁

跳至