自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

11B 發表於 19-4-28 20:40
唔係62,99。99無特別反應,去完會問我仔好唔好玩,有多謝我哋手信。62在我仔第一次出門時都讚成,仲話啱 ...

所以咪話啋佢地都傻。 手信都慳番。
天空之城, 快樂之地

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實去完旅行完冇人知

男爵府

一年去一次都俾人話?
痴線架咩,又唔係用佢地錢,理得佢啦!
就算月光族又關你咩事啫。唔洗理佢地。

男爵府

Charlotte_mom 發表於 19-4-28 17:36
自己錢自己駛,又唔係窮到借錢去,又唔係扣家用
駛咩理佢地
同意

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

Angel_Rose 發表於 19-4-28 20:43
啲親戚咁麻煩嫁,吳關佢事都要管,咁得閒叫佢地管下自己啦

係喎!我老公都話我哋答呀爸之嘛(因前幾日假期聚會62問起呀仔暑假先提到),佢哋都多X餘,使Q佢理,理吓佢自己老婆(C6呀嫂)咪咁X懶(成日呻唔夠開支但細路中學但連pt都唔做)先啦!

伯爵府

關佢地鬼事咩!一年去一次都叫多!

珍珠宮

11B 發表於 19-4-28 22:26
係喎!我老公都話我哋答呀爸之嘛(因前幾日假期聚會62問起呀仔暑假先提到),佢哋都多X餘,使Q佢理,理吓佢 ...

咁好吳好下次佢地再管你時,你問返佢地搵咩兼職做,吓?吳做?點解你咁懶嘅xd

我身邊有個朋友都爭喜歡管人啲野,我女未夠鐘讀幼稚園嫁,佢成日叫我比阿女睇ipad,等佢快啲適應世界,再講遠少少啦,佢老友我都識嘅,但同佢吳熟,我講明吳會去人地婚禮,新娘都知道我不出席嘅所以不打算比帖或餅卡,佢為左想坐曬一圍係中同(新娘話得6個中同,所以要同人答台)吳想答台,不斷叫我同其他人去,好煩好討厭,成日問我果日著咩衫,要同我夾,妝都要夾,之後仲搞埋新娘,令新娘以為我超想去,仲幫新娘手轉交張帖比我,我又不知情,誤會左新娘想局我去,同新娘嘈,嘈嘈下先知原來係這位朋友連我是否出席都要管,所以我好明白比人管/迫/控制的怒火

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

其實就算你有冇做野,只要老公照顧到你,有多餘錢一家去旅行,就唔洗理其它人講乜。

伯爵府

唔洗問佢賖唔洗問佢借
你地自己覺得ok 就得
無謂人毋須理會

佢夠膽係你面前講 一句答佢
關你事咩

伯爵府

我老公對所有嘅閑言閒語有一句名言
『如果你冇份出錢 冇份出力 就更加一句聲都唔可以出』
所以從來無人夠膽俾我哋一家三口多咀批評

大宅

11B 發表於 19-4-28 20:40
唔係62,99。99無特別反應,去完會問我仔好唔好玩,有多謝我哋手信。62在我仔第一次出門時都讚成,仲話啱 ...

關佢D屋企人咩事,一年一次算少

子爵府

2024年龍年勳章

關佢什麼事?

大宅

11B 發表於 19-4-28 17:21
想今年暑假去星馬5日,但俾C6嗰邊啲人話我哋成日去旅行,大洗,緃壞個仔貪圖享樂,唔使學人哋人去你去,同 ...

至怕d人咁多口,佢地處理好自己d屋企事務先啦,唔好管人地屋企,樓主唔洗理佢地,最緊要一家人活得開心,我都試過俾同事話我好帶個仔去旅行,但係我同佢講,我一家人回憶同家庭樂超多,你留係香港係咪日日家庭樂?

子爵府

其實,我都係每年暑假會去旅行,以前蠢啊,話俾99知,驚佢有咩事搵唔到我地吖嘛!然後俾佢串我地,搵到錢啦!亂咁洗亂咁Fing,又周圍同D親戚講我個女咁細個坐飛機次數仲多過佢宜家我地去旅行都靜雞雞去,唔話佢知,費事煩

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

Angel_Rose 發表於 19-4-28 22:34
咁好吳好下次佢地再管你時,你問返佢地搵咩兼職做,吓?吳做?點解你咁懶嘅xd

我身邊有個朋友都爭喜歡管人啲 ...

佢呀嫂好多籍口嚟唔做pt,有心搵點會搵唔倒,一個懶字囉。我都係自己面懵懵續間店舖行入去問係咪請人?可唔可以只返幾點至幾點?
你朋友真係short得暈循!

大宅

11B 發表於 19-4-28 17:22
其實我哋一家三口每年暑假去旅行係由呀仔16年升P.3嗰暑假開始,亦是仔第一次出門,仔由出世到16年暑假前連 ...

同佢講none of your business

珍珠宮

11B 發表於 19-4-28 23:11
佢呀嫂好多籍口嚟唔做pt,有心搵點會搵唔倒,一個懶字囉。我都係自己面懵懵續間店舖行入去問係咪請人?可唔 ...
佢每講一個藉口,你都講一句"你係咪懶炸?"
不過咁講如果會激嬲老公嘅話咁就吳好了

男爵府

通常呢堆三姑六婆都係唔抵得兼眼紅先會咁講,佢心諗我咁大個人都無人愛我對我咁好唔洗點返工個老公都咁錫自己,仲要年年有旅行去,個仔又大左自由左仲肯同你地去旅行!你試下問返佢轉頭,佢當年到今日老公仔女係咪年年同佢去旅行,佢一定大堆說話大返你,你咪順應佢地:係呀,都係架,不過好彩老公錫我唔捨得我返咁長時間工,叫我打埋頭家同個仔,係佢話想帶我地年年都去旅行,有我地一家既回憶,唔好到老左on居居又眼紅人地去咁多地方囉,hahaha!!

水晶宮

只要老公支持,其他點講唔會理會

首頁

尾頁

跳至