想生BB

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

我會鄧人開心,但其實內心會一直衝斥住一種不愉快嘅感覺,其實大家係咪都係咁?

大宅

Kenbi811 發表於 19-4-28 23:09
我會鄧人開心,但其實內心會一直衝斥住一種不愉快嘅感覺,其實大家係咪都係咁?
...

人之常情,好正常的!你也需要人支持的

大宅

我好明白你呀⋯⋯我都係。有時都覺得自己好衰,點解唔可以好開心咁面對...奈何自己真係個心都痛,有時候返屋企自己一個偷偷喊!所以我成日逃避。

複式洋房

[email protected] 發表於 19-4-28 23:20
人之常情,好正常的!你也需要人支持的

感覺得返哩度一班JM互勵互免...

複式洋房

prettygigi 發表於 19-4-28 23:20
我好明白你呀⋯⋯我都係。有時都覺得自己好衰,點解唔可以好開心咁面對...奈何自己真係個心都痛,有 ...

我都有覺得自己好衰,點解連講句「恭喜」都係um住個良心講!但係回望自己努力咗接近十年都未有聲氣,真係好氣餒,我一樣都係會逃避好多場合...

大宅

Kenbi811 發表於 19-4-28 23:28
我都有覺得自己好衰,點解連講句「恭喜」都係um住個良心講!但係回望自己努力咗接近十年都未有聲氣,真係 ...

我有時連恭喜都講唔出(但人哋有BB其實我都戥佢開心).......但都唔明點解自己點解咁唔爭氣所以有得逃避就逃避。

大宅

我介紹咗個朋友去做Ivf
佢成功咗我果時都仲2頭吾到岸
個心真係Up住Up住
有時覺得自己有呢種感覺係咪叫黑心?

大宅

咁大家都試咗幾多年,有沒有做過ivf?

別墅

...

我最近已經有6個朋友都同一時期有咗/生咗..
我都好唔開心,係咪自己做咗壞事,只係遲婚就連要個bb都要咁艱難

別墅

[email protected] 發表於 19-4-29 00:00

已經試咗2年多,台灣、香港私家 ivf 都試過

大宅

as0602 發表於 19-4-29 00:03
我最近已經有6個朋友都同一時期有咗/生咗..
我都好唔開心, ...

咁請問你今年幾歲?

複式洋房

...
我同你一樣,身邊啲朋友一個一個都生,自己就等個等字,成日忍唔住就起屋企喊

複式洋房

回覆 Kenbi811 的帖子

我過左最少兩年咁嘅生活.. 身邊不停有人bingo,然後我都唔開心左好耐... 然後我最近一兩個月完全唔測排卵,連做完功課都無寫返日子... 好像有無都無乜所謂的心態,就有左... 你要加油啊!!

別墅

2019新春慶豚圓

...
出現這感覺真係很正常,眼望身邊朋友順利生b,自己就努力緊。
所以只能安慰自己,總有一天bb會來臨的。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

...

非常同意

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

...

我覺得朋友有咗,都可以見少d.但同事有咗,係每天見,工作關係又不可逃避,係更差。

別墅

[email protected] 發表於 19-4-29 07:41
咁請問你今年幾歲?

38.5了

複式洋房

[email protected] 發表於 19-4-29 00:00

我而家係IVF途中...

複式洋房

as0602 發表於 19-4-29 00:06
已經試咗2年多,台灣、香港私家 ivf 都試過

咁你而家係處於咩情況?

複式洋房

yhyeung 發表於 19-4-29 10:58
我覺得朋友有咗,都可以見少d.但同事有咗,係每天見,工作關係又不可逃避,係更差。
...

好認同,每一個同我講完佢「有咗/生咗」既朋友,基本上都自動蔬遠晒!係有覺得自己好衰,人地咁樣又無得罪自己,但係個心就係過唔到自己果關,唔想見到面講埋晒果啲問題,唔想聽就不如唔好見。

以前,經常會出席阿媽果邊親戚啲聚會,間唔中食飯、飲茶果啲,自從個個表哥,表嫂生晒之後,我無再出席過,覺得容入唔到囉!而且難受...

睇電視又係衰,啲娛樂新聞今日唔係講邊個大肚,聽日就講邊個生咗,好似除咗哩啲野就無其他好報導....

有時會諗自己係咪心理唔平衡,所以先出個貼問下你地其實係咪同我一樣....

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊