親子旅遊

跳至
[澳紐] Tasmania

首頁

尾頁

珍珠宮

去Tasmania,無乜時間plan行程,C6平時揸車,旅行要relax, 又知道景點遠,我地又會去行山,揸得來無力行,出發前已選包車, 評語好的guide, 其實吾貴AUD400 已包10小時。

司機做埋導遊,我地又好喜歡同當地人傾談,傾下樓價,大學,當地生活,又會帶我地去食好食又地道的,帶我地去影黃昏景,幫我地影相。plan得好好,佢又健談,阿囡又可以當遊學,見識多些。

大大粒strawberry

del

葡萄園

去左Wineglass Bay 行山

Cheuk2012    發表於 19-4-30 23:31

珍珠宮

今次會在版面答問題,不要PM, 上一次第一次出貼,聖誕馬爾代夫,可能臨近暑假好多人對可以小朋友可以入住私人泳池水上屋有興趣,在版面叫我pm 酒店名,我又没有為意,見吾少旅遊貼,亦有吾少PM 問資料,我之前第一次出貼吾知有問題。
今次會在版面講。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx for sharing

大宅

bbc2018 發表於 19-4-29 09:03
4月中還有大大粒strawberry可以採

樓主支持分享多d行程,我黎緊都準備出發

珍珠宮

第一次搭维珍,飛機餐好食,準時
我內陸機分開訂只可以帶一件23kg 行李
如果一齊訂可以2件23kg 行李,所以下次買機票要留意

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-4-29 11:33
我都想下次買維珍既機票。但我未攪得清楚。係咪响維珍一次過買多個目的地咁入晒咁多程機呢?有時見JM話送 ...

您可以試多目的地價錢同只是買來回再加内陸機價錢

今次我分開買價錢差不多一樣才分開買,因自己當時還末定內陸機時間

wcpcelia    發表於 19-4-29 14:10

禁止訪問

大宅

bbc2018 發表於 19-4-29 11:17
第一次搭维珍,飛機餐好食,準時
我內陸機分開訂只可以帶一件23kg 行李
如果一齊訂可以2件23kg 行李,所以 ...

來緊8月會搭維珍,第一次搭,請問機上空姐們friendly 嗎?

如果有4大1小,係唔係一定要叫Uber 7人車?

Thx

珍珠宮

Ianchan 發表於 19-4-29 13:57
來緊8月會搭維珍,第一次搭,請問機上空姐們friendly 嗎?

如果有4大1小,係唔係一定要叫Uber 7人車?

空姐們好nice

5人沒有留意

珍珠宮

HM_Mice 發表於 19-4-29 11:14
樓主支持分享多d行程,我黎緊都準備出發

星期六開的 Salamanca market, 有個stall 用DoDo姐做招牌, 賣天然護膚品
好多當地產品賣, 可以自用和當手信
周圍都是香港人

wcpcelia    發表於 19-4-30 11:36

大宅

bbc2018 發表於 19-4-29 18:24
Mt Wellington hobart 我下午上到山頂好凍, 只有3度又大風, 山腳16度, 記得帶厚外套

珍珠宮

澳洲網上電子簽證有幾個網站。記得選AUD20, 我有朋友入咗一個,簽咗貴幾倍。

選咗Zoodoo wildlife park 有safari car 坐,早上去到可以近距離餵駝鳥,Camel, zebra. 又可以餵鹿,

Cheuk2012    發表於 19-4-30 23:32

子爵府

IloveJJ 發表於 19-4-29 11:33
我都想下次買維珍既機票。但我未攪得清楚。係咪响維珍一次過買多個目的地咁入晒咁多程機呢?有時見JM話送 ...

維珍昨天和今天有promotion, 我昨天買了6月中HKG-Mel-Syd,三程價錢一樣。ps.關西回來都未魂。

禁止訪問

子爵府

IloveJJ 發表於 19-4-30 15:01
咩叫三程價錢一樣呀?香港去墨爾本,墨爾本去悉尼,悉尼去香港,三程一樣?墨爾本去悉尼唔係應該好平嗎?
...

Promotion 可以open jaw, 加一程內陸機只多咗一百港幣左右 (我估機場税),但要6月30日前出發。

子爵府

IloveJJ 發表於 19-4-30 15:01
咩叫三程價錢一樣呀?香港去墨爾本,墨爾本去悉尼,悉尼去香港,三程一樣?墨爾本去悉尼唔係應該好平嗎?
...

三程加稅唔使$4000,齋機票$287x.

禁止訪問

子爵府

IloveJJ 發表於 19-4-30 15:24
好抵!我吼2月新年嗰啲時間,係咪通常澳洲夏天都唔會有promo呢?

我近幾次都係6,7,8月去,CNY冇留意。

琥珀宮

回覆 bbc2018 的帖子

Very nice pictures

首頁

尾頁

跳至