親子旅遊

跳至
[澳紐] Tasmania

首頁

尾頁

侯爵府

夏天玩到顛

暑假一行10人去,搭廉航內陸機往返墨爾本及塔斯曼尼亞,如果唔想買咁多寄倉行李,請問墨爾本機場有沒有行李寄存柜可以於5天?

子爵府

回覆樓主:

我同另外兩個朋友出年 2 月尾至 3 月中去 MEL 同 TASSIE。三年前 WORKING HOLIDAY 去個 MEL 同 HOBART ,但今次負責做領隊帶住佢兩個

MELBOURNE PLAN 就問題不大,係煩住宿,傾向搵 SERVICE APARTMENT 或 AIRBNB,因為可煮食,但未諗到住邊區好

至於 tassie,打算留 5 - 6 日。計劃中午飛抵 mel 後,同日轉機落 hobart。重點得我一個有車牌,諗緊自唔自駕好 因為其中一個重點行程係去 maria island 唔知點 plan 好

珍珠宮

文文送 發表於 19-7-8 20:18
我同另外兩個朋友出年 2 月尾至 3 月中去 MEL 同 TASSIE。三年前 WORKING HOLIDAY 去個 MEL 同 HOBART ,但 ...

Melbourne 我有分享酒店式apartment , 你可以參考

珍珠宮

文文送 發表於 19-7-8 20:18
我同另外兩個朋友出年 2 月尾至 3 月中去 MEL 同 TASSIE。三年前 WORKING HOLIDAY 去個 MEL 同 HOBART ,但 ...

我在Tasmania 是包車,因車程比較遠

Maria island 我上次沒有時間去,好似是搭船,你看看有沒有需要包車

珍珠宮

shirleyng817 發表於 19-6-15 09:42
暑假一行10人去,搭廉航內陸機往返墨爾本及塔斯曼尼亞,如果唔想買咁多寄倉行李,請問墨爾本機場有沒有行李寄 ...

我不太清楚Mel 機場行李寄存情況,你可能要send email 去問下

大宅

回覆 bbc2018 的帖子

Hello,
can you share car rental info in Tas ?

Thx a lot!

首頁

尾頁

跳至