親子旅遊

跳至
[澳紐] 澳洲簽証  

首頁

尾頁

翡翠宮

我用特區護照
簽証係唔係經旅行社會方便過自己去領事館搞呢?

子爵府

BK Milk勳章

peony_so_hk 發表於 19-4-29 20:08
我用特區護照
簽証係唔係經旅行社會方便過自己去領事館搞呢?

https://hongkong.china.embassy.gov.au/hkngchinese/VISMG_ETA.html

網上申請

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

網上申請超級快,一寫完資料已經有
比AUD20

蛋皇哥0127    發表於 19-4-30 14:12
wcpcelia    發表於 19-4-30 08:54

子爵府

Miss.Hui 發表於 19-4-30 01:13
網上申請超級快,一寫完資料已經有
比AUD20

有冇限出發前幾多日申請?

伯爵府

熱血勳章

02413124 發表於 19-4-30 07:56
有冇限出發前幾多日申請?

申請了有效1年
最好早啲申請,如果真係申請唔到eta
就要多啲時間申請visa 600

Cost
From AUD140

Processing Time
75% of applications: 18 days
90% of applications: 28 days

子爵府

Miss.Hui 發表於 19-4-30 08:15
申請了有效1年

Thxthx

大宅

Miss.Hui 發表於 19-4-30 08:15
申請了有效1年

即不是一申請即批?
要等28 日才批?

伯爵府

熱血勳章

bibibi1234 發表於 19-4-30 08:29
即不是一申請即批?
要等28 日才批?

eta(601)申請即批
如果申請唔成功,就要申請600了

蛋皇哥0127    發表於 19-4-30 14:12

大宅

Miss.Hui 發表於 19-4-30 08:36
eta(601)申請即批
如果申請唔成功,就要申請600了

多謝提點
早d申請定先

wcpcelia    發表於 19-4-30 11:32

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆 peony_so_hk 的帖子

嘩~ 好彩妳問,我都吾知要申請 visa ~

剛 online 搞店左

違規內容

翡翠宮

回覆樓主:

朋友即咗休
自行申請唔批
所以我想了解下旅行社申請會唔會好啲

翡翠宮

蛋皇哥0127 發表於 19-4-30 13:54

嘩~ 好彩妳問,我都吾知要申請 visa ~

即申請即批?

珍珠宮

開心吸收勳章

係呀~ 睇完妳問,同 D JW 回應,我立即 apply ~

We confirm that your application for an Electronic Travel Authority (ETA) has been successful and that you now hold a valid ETA for Australia.

Your payment of AUD 20.00 has been received and will appear on your credit card statement as iVISA SERVICES, NORTHSYDNEY.

Your ETA is automatically linked to your passport.The Department of Home Affairs and airline check-in staff have access to this information so there is no need for you to present any further documentation or reference numbers.

違規內容

大宅

我今年八月去, 未知下年會唔會再去, 所以本來想遲啲先申請, 睇吓可唔可以一個VISA 去兩次, 不過睇完依個post 先知原來有人會唔批, 所以拿拿林上網申請左...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

mimi1102 發表於 19-4-30 14:37
我今年八月去, 未知下年會唔會再去, 所以本來想遲啲先申請, 睇吓可唔可以一個VISA 去兩次, 不過睇完依個pos ...
一年有效期,係可以多次出入境。今年8月去完,可以聖誕、農曆年、或下年復活節再去囉~

大宅

Lihoma 發表於 19-4-30 17:03
一年有效期,係可以多次出入境。今年8月去完,可以聖誕、農曆年、或下年復活節再去囉~
...

我諗如果再去, 我都會係暑假去, 冇咁貴

男爵府

mimi1102 發表於 19-4-30 17:48
我諗如果再去, 我都會係暑假去, 冇咁貴

暑假係澳洲冬天, 好快天黑, 乜都做吾到.

我諗XMAS / NEW YEAR去日子好用DD. 因為日長夜短, 但會好好熱.

我EASTER去完GC, 朋友叫我下次過年去. 可以去玩水.

大宅

coney 發表於 19-5-7 15:00

你Easter 去都玩唔到水?

大宅

coney 發表於 19-5-7 15:00

Easter GC,天氣如何?

男爵府

ramj 發表於 19-5-7 18:16
Easter GC,天氣如何?

凍了。走那天變凍。落水游吾到

首頁

尾頁

跳至