自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

真係冇諗過判咁輕
仲要只係停牌兩年

媽媽一對腳,摧毀一生,但祇用15個月判囚懲罰呢個人渣賤人

剷上行人路撞斷少婦腳 寶馬司機判囚15個月
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190430&s=6996647&a=59547598

【堅強媽走下去】遭鹵莽司機奪走雙腳 杜穎楠:女兒令我挺過黑暗
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190430&s=10829391&a=59486876
傷感

禁止訪問

大宅

侯爵府

2018復活節勳章

Bibima620 發表於 19-4-30 16:49
真係冇諗過判咁輕

媽媽一對腳,祇用15個月判囚懲罰呢個人渣

搞錯呀,得個15個月,唔怪之得咁多危險駕駛喇,判都唔重嘅。

唉。。。 佢毀咗人地一生呀,得個15個月

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

覺得宜家香港d所謂法官判刑判得好奇怪

KK512    發表於 19-4-30 17:00

伯爵府

2024勳章

唔係呀化

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

回覆樓主:

唔係因為每年捐100蚊成減刑理由嘛?!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

香港法官,算把啦!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

回覆樓主:

太少啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

坐15個月,停牌兩年。
即係坐完監,出嚟抖返吓又可以揸車

水晶宮

回覆樓主:

15年就差唔多

男爵府

有冇攪錯,判甘少

侯爵府

iamlazy 發表於 19-4-30 17:08
15年就差唔多

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

危險駕駛引致他人身體受嚴重傷害罪
最高可判7年
佢認罪係可減一部份
但都無理由係15個月啦下嘛?

洗黑錢案又話唔考慮條友殺人, 都判29個月
車斷人對腳輕過偷人提款咭拎錢?
法官可唔可以解釋一下點判架?
天朗氣清

男爵府

判得太軽
感覺冇天理

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tinlong22 發表於 19-4-30 17:16
危險駕駛引致他人身體受嚴重傷害罪
最高可判7年
佢認罪係可減一部份

原來最高 可以判 七年 我見一般車死人就算車死幾個都係兩三年左右
總有離別的時候

侯爵府

回覆樓主:

終身監禁 就差不多

首頁
12345...6

尾頁

跳至