自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我女27個月,出世到依家,只係間中剪下前面d陰,後面只係修齊過一次,跟住冇剪過,但依家都只係長到後頸中間,前面間中剪反而好似長得快d,後面冇乜長過咁,而且好薄,仲隱約見到頭皮果隻,本身同我女差唔多頭髮既同年月日bb,依家已經長過膊頭紮到辮了,好羨慕我都想同個女紮辮扮靚
究竟點解我女d頭髮生得咁慢,係咪關我冇同佢剃頭事?食d咩或者做d咩可以令佢長得快d?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

捨得就剷晒佢!!

水晶宮

回覆樓主:

天生遺傳

大宅

我個女都長得好慢,差不多三歲先紮到辮,都係好薄,紮辮要梳到好小心先見唔到頭皮,我又無擔心,媽咪話我一歲都係光頭妹,我女已多頭髮過我,我依家都唔係少頭髮架

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我囡細個都係幾條毛, 長得慢同疏。差不多4歲D毛先 紮到辮,之後就 越來越濃密正常生長啦! 順其自然等下

珍珠宮

回覆樓主:

我個囡都係27個月 都未紮到邊呀 我地唯有慢慢等佢長啦

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大大下就會OK,識人個女,三歲前都冇乜髮,而家十幾歲,把髮好厚

首頁

尾頁

跳至