自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

熱血勳章

粉紅天空 發表於 19-5-1 14:13
佢地唔止殺人,仲要慢慢折磨至死先心寒

睇左,好恐怖,最後2歲童係被火車....
睇評論話當時歲已 美化(或者用淡化) 兇手的兇殘及 明顯化了兇手的年少無知(常特寫可愛樣),令受害者家人有反對聲音!

可能事實再恐怖多啲

琥珀宮

my005 發表於 19-5-1 15:22
因為要保護兒童,一早已改名換性,過新生。

唔知有無記錯,其中一個,好似其後有D野發生既,但唔太記得 ...

都會,呢單案太震撼英國社會。

my005    發表於 19-5-1 15:50

男爵府

kayen 發表於 19-5-1 14:58
睇完、又唔覺好心寒、可能有心理準備及都係睇D小朋友講大話!

我睇到少少精髓,一個小朋友識得扮喊去講大話堅持唔認,就算俾人拆穿都唔認

男爵府

my005 發表於 19-5-1 15:22
因為要保護兒童,一早已改名換性,過新生。

唔知有無記錯,其中一個,好似其後有D野發生既,但唔太記得 ...

好似係一個從未犯過案
另一個就不斷有盜竊

男爵府

Miss.Hui 發表於 19-5-1 15:27
睇左,好恐怖,最後2歲童係被火車....
睇評論話當時歲已 美化(或者用淡化) 兇手的兇殘及 明顯化了兇手的年 ...

我想問,最後係點樣拆穿佢地呢?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

my005 發表於 19-5-1 14:29
兩個10歲童,係利物浦拐誘一名2歲男仔,就係在光天白日下虐殺左個男仔,當時有幾十人經過,但無人施援。: ...

見到都唔幫手
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

SandyKL 發表於 19-5-1 14:09
唔知有呢齣電影,但知英國曾發生10歲虐殺4歲事件,太負面嘞,承受唔起呢種違逆道德嘅案件,10歲就殺人,魔 ...
有少少印象,好似以前讀書時聽老師講過下,最後好似係林左桶藍油落死者度,再將佢綁係路軌上比車車死,係咪依單?

伯爵府

熱血勳章

粉紅天空 發表於 19-5-1 15:37
我想問,最後係點樣拆穿佢地呢?

兩個男童互相指責,愈爆愈多

伯爵府

熱血勳章

Angel_Rose 發表於 19-5-1 15:40
有少少印象,好似以前讀書時聽老師講過下,最後好似係林左桶藍油落死者度,再將佢綁係路軌上比車車死,係咪依單 ...

新聞定評論(忘記了source) 話藍色油漆都係關鍵...
令到個BB無咁似人
佢地虐殺嘅時候少左同情心...同理心...

翡翠宮

聽奇案節目聽過
在英國發生
其實中間遇見了幾個大人,可以救番個細路的,可惜

公爵府

my005 發表於 19-5-1 15:20
大約係咁上下,但詳細真係唔記得太清楚喇。

2歲,識行嘅BB嚟架詐

my005    發表於 19-5-1 15:55

琥珀宮

Angel_Rose 發表於 19-5-1 15:40
有少少印象,好似以前讀書時聽老師講過下,最後好似係林左桶藍油落死者度,再將佢綁係路軌上比車車死,係咪依單 ...

唔記得嘞,因為有齣日劇講個小學小朋友殺咗個幼稚園小朋友,當時搵吓類似案,睇到呢單,簡單描述係虐殺,睇「虐殺」兩個字都驚心動魄,仲睇埋詳細,個心一定頂唔順 。好似係火車站發生嘅。

要落手落腳處理呢單案心情一定唔好過,不如以警方角度去拍成電影,比平輔直敍拍返單案冇咁驚恐

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

粉紅天空 發表於 19-5-1 15:37
好似係一個從未犯過案
另一個就不斷有盜竊

我唔記得喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicialee1210 發表於 19-5-1 15:39
見到都唔幫手

係幾十人經過,但只得好似兩個上前問兩個男孩同兩歲童係咩關係,10歲男孩答小男孩係你地既弟弟,咁嗰兩個人就走左,其他既都視而不見喇。

呢點至令人心寒﹗

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

Miss.Hui 發表於 19-5-1 15:43

令到個BB無咁似人

好似話其中一個仲笑?

珍珠宮

Miss.Hui 發表於 19-5-1 15:43

令到個BB無咁似人
原來真係!老師當時提過,話林左藍油,令到個司機以為個細路係公仔,先不如有炸車左埋去......如果司機當時有落車查看,成件事吳會咁悲

男爵府

SandyKL 發表於 19-5-1 15:49
唔記得嘞,因為有齣日劇講個小學小朋友殺咗個幼稚園小朋友,當時搵吓類似案,睇到呢單,簡單描述係虐殺, ...

所以依套電影都有好多反對聲音
話勾返起被害者家人傷心既回憶

侯爵府

回覆樓主:

唔係人未變壞
係壞人未長大

ivory0915    發表於 19-5-2 10:32

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

SandyKL 發表於 19-5-1 14:09
唔知有呢齣電影,但知英國曾發生10歲虐殺4歲事件,太負面嘞,承受唔起呢種違逆道德嘅案件,10歲就殺人,魔 ...

我都係,不能想象,點睇得落
尋日挖眼果單新聞,我老公都唔想睇要轉台

男爵府

tearycow 發表於 19-5-1 16:04
唔係人未變壞
係壞人未長大

十歲就壞 未免太快

首頁
12345...8

尾頁

跳至