自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

琥珀宮

toffeecat 發表於 19-5-1 17:25
親眼目睹一位6歲小朋友刻意推人後,因對方小朋友喊驚動家長查問,而那6歲小朋友立刻滿眼淚水,很委屈的樣 ...

我個仔試過比呢d人蝦,不過好彩我仔有事冇事都大叫大喊,嗰個蝦佢嗰個即刻變臉扮無辜扮可憐。

珍珠宮

mandy952 發表於 19-5-1 17:25

覺得佢心地好差嗎
佢心地差到爆,父母成日打我,有時打到流血,佢覺得好得意,好好睇,同時佢年年考第一,媽覺考第一的人絕對吳會講大話,佢做錯事屈係我,我澄清吳係我,媽就打到我認先停手,到後來媽見到原來係妹做嘅,妹話係我教佢同叫佢咁做,又搞到我被打,到佢再大啲,就識得作故仔,話我係學校做左啲咩衰野比老師罰,媽又信喎,又打多獲,佢就係度食花生等睇戲

以前都遇過衰同事,佢係同級中做得最耐果個,上司叫佢負責train我,佢教我行左邊先岩,到我行左之後佢話行右先岩,吳認佢講過係行左,仲小事化大話比老細知,數我乜乜乜,好多人做新人時都比佢玩過,知佢味野;咁我們對落係有人嘅,咁我同這衰同事有份輪流陪上司in人,次次佢請返黎嘅人,無個做得長,仲請著啲搞事嘅人,我請親果啲都正正常常做到約滿先走人,即係衰同事除左心地差,眼光都一樣咁差,最後上司走左,黎左個都係心地差嘅上司,衰同事吳夠人地打,辭左職了

男爵府

toffeecat 發表於 19-5-1 17:25
親眼目睹一位6歲小朋友刻意推人後,因對方小朋友喊驚動家長查問,而那6歲小朋友立刻滿眼淚水,很委屈的樣 ...

這又令我諗返起一套戲《伊甸湖》
電影講一對新婚夫婦去一個湖附近新婚旅行,中間唔記得左個老公點解被一班青少年虐殺,個老婆逃生逃到去一間屋,屋入面有幾個成年人諗住幫佢報警,依個時候班青少年返屋企,果幾個大人原來係果班青年既父母,於是幫仔女殺埋女主角。

有時家庭、周圍既人都係因素

琥珀宮

Angel_Rose 發表於 19-5-1 17:44
佢心地差到爆,父母成日打我,有時打到流血,佢覺得好得意,好好睇,同時佢年年考第一,媽覺考第一的人絕對吳會講 ...

你冇再同你父母住嗎?遠離佢地,你個妹同我前同事一樣,做埋d損人不利己嘅事,有損陰德,你父母就係幫兇,連自己親人都害係真正冷血。

珍珠宮

粉紅天空 發表於 19-5-1 17:51
這又令我諗返起一套戲《伊甸湖》
電影講一對新婚夫婦去一個湖附近新婚旅行,中間唔記得左個老公點解被一班 ...
真人真事定係故事?
最後單野有被揭發嗎?

珍珠宮

mandy952 發表於 19-5-1 17:56
你冇再同你父母住嗎?遠離佢地,你個妹同我前同事一樣,做埋d損人不利己嘅事,有損陰德,你父母就係幫兇, ...
婚後先至無再同父母同住,感覺終於甩難啦

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

SandyKL 發表於 19-5-1 14:57
依家果兩個小童唔知點?10歲可能唔使坐監,但一定要長期做心理情緒輔導。
...

兩個都已放監出黎,一個無再犯事,但另一個繼續犯案屢屢(同兒童有關),經常出入監倉

珍珠宮

mr.bb 發表於 19-5-1 18:12

兩個都已放監出黎,一個無再犯事,但另一個繼續犯案屢屢(同兒 ...
想問下呢,依兩個人依加幾多歲

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Angel_Rose 發表於 19-5-1 18:14

依家37歲了

用戶要求終止服務

Angel_Rose 發表於 19-5-1 18:14

真人真事的兩謀殺主角, 當年(1993 年) 10 歲, 咪即係而家約36 歲囉!

差不多啦!

男爵府

Angel_Rose 發表於 19-5-1 17:58
真人真事定係故事?
最後單野有被揭發嗎?

唔係真人真事,最後父母殺埋女主角,所以無揭發到。

男爵府

佢心地差到爆,父母成日打我,有時打到流血,佢覺得好得意,好好睇,同時佢年年考第一,媽覺考第一的人絕對吳會講 ...

不要難過,我覺得有報應嫁!

但係你妹妹咁樣,有時候屋企人都有責任糾正佢

用戶要求終止服務

佢年年考第一

你好妹讀書表現出色, 佢一定在校在家都萬千寵愛在一身...奈何性格智這樣...

佢內裡的自我...一定好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

琥珀宮

mr.bb 發表於 19-5-1 18:12

兩個都已放監出黎,一個無再犯事,但另一個繼續犯案屢屢(同兒 ...

常犯事果個一定係件案主犯,另一個幫兇。主犯心理一早扭曲咗,魔星托世。

子爵府

my005 發表於 19-5-1 14:11
以前,我聽危險人物,聽過呢單喇,人心真係好恐怖。

香港發生?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

漱口水 發表於 19-5-1 18:52
香港發生?

英國利物浦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

民房

佢地喺呢件事之前試過誘拐另一個細路不過俾個呀媽發現而唔成功,所以先搵另一個落手

同埋佢地係虐殺左個細路之後埋屍路軌想製造意外假象

有d細路天生就係惡魔,好耐之前東歐定俄羅斯流出左段片係一班細路用鎚狂砸個男人個頭殺死左佢,仲拍片放上網,俾人拉左之後班父母仲話自己d仔無辜

珍珠宮

粉紅天空 發表於 19-5-1 18:30
不要難過,我覺得有報應嫁!

但係你妹妹咁樣,有時候屋企人都有責任糾正佢
我契姐話佢嘅報應係嫁吳出......以我所知,妹係好想拍拖結婚但無人追佢。

家人覺得妹好乖好岩,所以種到佢好壞,有次係婆家妹現形,姨媽鬧妹,媽同姨媽嘈,半反面咁啦

用戶要求終止服務

Angel_Rose 發表於 19-5-1 19:10
我契姐話佢嘅報應係嫁吳出......以我所知,妹係好想拍拖結婚但無人追佢。

家人覺得妹好乖好岩,所以種到佢好 ...

JM,

保持到自己身心靈健康, 就天不怕地不怕了.

共勉之~

各行各路, 各安天命

首頁
23456...8

尾頁

跳至