自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔出奇,估都估到!班官正一垃圾!

珍珠宮

回覆樓主:

其實政府派錢已經好好
市民又何必日日催住問呢

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

咁多,理解。唔等錢用,由得佢慢慢
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

sharon26788 發表於 19-5-1 22:36
https://www.hk01.com/社會新聞/323618/派錢-4000-職津處員工爆料-辦公室內表格亂放-非按時序處理?fbclid=I ...

吾奇, 搵野黎攪....

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

1) 唔明政府點解要搞咁多野,勞民傷財?上次派6千網上申請快靚正!
2) 唔明點解大家咁緊張果4千蚊?日日擔心、日日掛心?幾時收到咪幾時收到囉,雞碎咁多緊張來做咩呀?

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

預咗係咁啦
我又回帶:唔派無咁嬲
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sharon26788 發表於 19-5-1 22:36
https://www.hk01.com/社會新聞/323618/派錢-4000-職津處員工爆料-辦公室內表格亂放-非按時序處理?fbclid=I ...

好離譜!
其實要填表一早就係錯, 倒退去幾十年前
勞民傷財

子爵府

其實正常呀,點會分到順序呀
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

伯爵府

EQGO 發表於 19-5-1 23:07
由頭到尾都唔明點解冇得網上申請,勞民傷財。

網上申請,好多老人家又話唔識,不過點講呢個財爺真係歷來最廢

公爵府

小華子 發表於 19-5-2 07:44
有朋友做緊,佢話啲袋日日都有,堆到已經係圍住自己,邊袋就手就做邊袋,因俾上大人捽數,搞到好多人唔做, ...

請問下何為捽數?sales捽數我知,check資料既捽到咩出黎?

子爵府

回覆 ChingYee123 的帖子

我曾經回覆過另一個post(關於收到錢第一時會用黎做咩等等...)問過你以上既問題 ,即比果個post既樓主問候.....

真心想知急黎做咩?快與慢,收唔收到,有或者無.......日子都係咁過架啦~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

其實唔明...之前去銀行填表就得..

今次要搞咁耐?
行政費重多過派錢既金額

子爵府

減齡達人勳章

上面既指示唔清晰
人手又唔夠
咪搞到咁囉

公爵府

[email protected] 發表於 19-5-2 09:59
請問下何為捽數?sales捽數我知,check資料既捽到咩出黎?

每日要submit幾多份交俾老細,可能之前一日要data entry 200份,走下走下啲人就每人一日300份。

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小華子 發表於 19-5-2 07:44
有朋友做緊,佢話啲袋日日都有,堆到已經係圍住自己,邊袋就手就做邊袋,因俾上大人捽數,搞到好多人唔做, ...

請問d港漂都申請到系咪真?

珍珠宮

畀面勳章

小華子 發表於 19-5-2 11:06
每日要submit幾多份交俾老細,可能之前一日要data entry 200份,走下走下啲人就每人一日300份。

...
咁做唔到都無計架, 合約工可以點捽呢? 又唔會有後果的

珍珠宮

畀面勳章

alicecmc2003 發表於 19-5-2 10:01
回覆 ChingYee123 的帖子

我曾經響另一個post(關於收到錢第一時會用黎做咩等等...)問過你以上既問題 ,即 ...
係呢到問比人鬧, 試下揾議員跟進好過.

水晶宮

回覆樓主:

我唔係急於那4千蚊,係覺得政府好癈,點解唔上網申請,老人家唔識咪搵人幫囉,好過而家咁,咩年代呀?out到咁?仲話香港係大城市,行政費仲多過派嘅錢,又浪費人力物力....講起都嬲,唔係嬲派得慢,係嬲個政府咁樣做嘢法

男爵府

醒目開學勳章

回覆 emilylam 的帖子

YES, 唔咪要催佢地比錢, 係嬲呢個做法太OUT, 用太多行政費之餘仲要亂七八糟.

首頁

尾頁

跳至