自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

prittl 發表於 19-5-3 12:07
真心唔鐘意洗碗,呢排同C6商量緊買返部洗碗機返黎用
但又怕買返黎會後悔…
所以想問下各位JM先, ...

我後悔買得太遲,越換越大

男爵府

但又怕買返黎會後悔…

買左係唔會後悔,放心

水晶宮

回覆樓主:

值得買、我唔想洗碗、我用R機廚房細只可以放R機、我由2017年5月買到現在中間時間有壞面板同e9神器、係淘寶買零件換、現在部機重新運作

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我覺得睇人。我洗碗超快又乾淨,執得入部機黎我都洗完,所以我唔買。

但我識人係好怕洗碗,亦用好多水洗好耐,咁對佢黎講係需要買的。

禁止訪問

男爵府

rolandbb 發表於 19-5-3 12:24
有無人試過用SIEMEN 座枱式洗碗碟機? 如唔好用? 洗潔劑邉度買?
朋友搬屋換部大機, 座枱式細機唔用送俾我, ...

我用左幾年,幾好用,係煲鑊放唔到要另外洗較麻煩,洗碗粉iherb, 百佳,淘寶都有得賣,水電費唔多,半年前換左座地大機。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

不能沒有佢,換機只會買更大。淘寶以嚟最正確既決定

珍珠宮

但又怕買返黎會後悔…
由細到大我都唔鐘意洗碗, 一直都好恨有部洗碗機, 幾年前終於買左R字頭果部(D人話係九陽代工貼R牌), 非常爽!! D碗乾淨到吱吱聲, 又會烘乾埋, 唯二缺點係每次都要倒水入去, 同埋洗碗時會有水漏落黎, 要用野裝住再倒走, 我研究過應該係佢設計上有D問題, 噴水強勁會洗得乾淨但D水流走時收集唔晒就搞到漏水, 亦因為咁, 用到後期有水氣個觸控開關會開始神神地!
前排終於點整都開唔到(我又唔識拉條線出來銲), 由於座檯機百老匯得R牌, toshiba 同另一個牌子(我忘了, 好似係panasonic?), 我想試下新牌子, 於是買左Toshiba~
佢洗碗力度冇R牌咁強勁, 同埋係用吹乾而唔係烘乾, 咁D膠廚具就唔會老化, 但就冇R洗得咁乾淨, 因為R牌係你壘羅漢咁堆晒D餐具上去都一樣洗得乾淨!
但Toshiba就冇漏水呢個問題, 我望過佢個設計應該係可以將D水完全收集返係去水位度走, 所以個觸控開關應該可以堅持耐D

如果問我下一部會買邊部, 如果有位我當然希望有大大部入廚櫃SET好晒來去水位果D啦~ 但現實地方所限冇辦法裝到, 所以我應該都會買返R牌, 或者會淘部九陽試下~

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

如果你係負責洗碗果個,只會後悔買得太遲,夠位既買部大部d既

珍珠宮

方麗娟 發表於 19-5-3 13:11
我曾經用過九陽,但要自己入水好唔方便,而且太細,洗幾隻碗最快都要十幾分鐘,最後賣咗。
到而家一直都係 ...

同你一樣。我二個人,weekend先煮。買咗少用,手洗仲快。除非有個200尺廚房或其他轉變,否則唔會買洗碗機了。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

DFSON 發表於 19-5-3 13:37
我用左幾年,幾好用,係煲鑊放唔到要另外洗較麻煩,洗碗粉iherb, 百佳,淘寶都有得賣,水電費唔多,半年前 ...
聽到你話好用就安心晒, 唔該DFSON.
朋友部機已經過咗一年保養, 部機要自己安裝及駁喉, 老公聽到話接收部洗碗碟機即刻皺晒眉, 又話唔識搞, 真係俾佢激死.
同埋工人洗碗洗好耐又水長流, 所以先至接收朋友部機.

侯爵府

NatalieBaby 發表於 19-5-3 13:17
siemen 座枱好用
唔該NATALIEBABY

男爵府

NatalieBaby 發表於 19-5-3 13:17
siemen 座枱好用

這款好用?裝係廚櫃可唔可以?念緊新屋點搞...我洗碗會爛手...都是老公洗...

水晶宮

但又怕買返黎會後悔…

"真心唔鐘意洗碗"就憑呢句已經買得啦,而且用洗碗機慳番好多自己時間又洗得乾淨,當年為咗懶洗碗,膽粗粗淘部唔駛安裝嘅洗碗機番嚟,一用就用咗2年幾就嚟3年

伯爵府

rolandbb 發表於 19-5-3 12:24
有無人試過用SIEMEN 座枱式洗碗碟機? 如唔好用? 洗潔劑邉度買?
朋友搬屋換部大機, 座枱式細機唔用送俾我, ...

用緊,好好用,真架,後悔買得遲,我去759買日牌洗碗粉,其實iherb同大形超市都有得賣,你有朋友送,梗係要啦

大宅

回覆樓主:

我完全後悔……買咁遲,我對主婦手有左佢先得救 我唔可以無左洗碗機

複式洋房

但又怕買返黎會後悔…

用左大S 兩年,真係無左佢唔得,連鑊丫,煲丫同埋蓋一齊放曬落去,襟個掣就去睇電視訓覺,爽!

伯爵府

rolandbb 發表於 19-5-3 14:22
聽到你話好用就安心晒, 唔該DFSON.
朋友部機已經過咗一年保養, 部機要自己安裝及駁喉, 老公聽到話接收部洗 ...

係咪過左保養都可以call返西門子個師父黎裝機,只係俾返安裝費而己?再唔係,fb洗碗機谷有個師父好多谷友都讚好,你可以問問班谷友介紹你安裝師父的

侯爵府

sweet__heart 發表於 19-5-3 14:53
用緊,好好用,真架,後悔買得遲,我去759買日牌洗碗粉,其實iherb同大形超市都有得賣,你有朋友送,梗係 ...

唔該SWEET_HEART
不過要老公安裝, 唔知搞唔搞得掂

男爵府

遲咗買你就會後悔

首頁
12345...15

尾頁

跳至