懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

20w私家結構話BB左腎偏大小小,今日28w政府醫院再照擇介,好擔心!下星期再去私家再check……

大宅

偏大左幾多度呀?同仔仔定囡囡?
我個陣照結構都話囡囡左腎大左少少, 之都KEEP住漲,
私家叫我返瑪嘉烈照, 同盡快叫政府REFER一出世就入兒科觀察,
其實腎大係無原因, 只要唔影響到個結構就只有觀察

雖然叫唔好擔心, 最後都係會擔心架啦:)
我個CASE就到生之前私家照都係大, 大約有10MM, 不過都仲係中位數...
咁政府就話依家係隔住MAMI肚皮同BB肚皮照, 可能會有DD誤差,
BB一出世呢, 醫生巡房都會即時幫你約幫bb照超聲波同腎科覆診個期...

如果係有照緊私家, keep住去照:)
我個陣係睇尤漢維醫生, 佢係老派婦科醫生, 但好細心~

複式洋房

karytse90121 發表於 19-5-3 13:56
私家叫我返瑪嘉烈照, 同 ...

好多謝你
照結構時報告係5.0-6.6mm,今日政府醫院係5mm,其實我唔知係咩概念!醫生就話冇漲大,剛剛擇界,出世後有咩事會有兒科醫生mon住!

複式洋房

我B係仔仔啊!

複式洋房

LXY_yy 發表於 19-5-3 14:05
我B係仔仔啊!

我會BB都係有lee個問題。6cm,話男仔通常有lee個問題。

複式洋房

yanka0916 發表於 19-5-3 14:10
我會BB都係有lee個問題。6cm,話男仔通常有lee個問題。

我上網睇好多都話男嬰會甘

大宅

男女都會有機會
只要無結構性問題
就真係觀察加出世後再睇

複式洋房

karytse90121 發表於 19-5-3 14:18
男女都會有機會
只要無結構性問題
就真係觀察加出世後再睇

Thank you

大宅

Btw:)
我個囡出世後係乜事都冇

首頁

尾頁

跳至