自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

淘寶 發表於 19-5-4 22:14
侍應生話就算有位都唔會比佢,一係就排隊,一係就以家一個人食。

A15最後選擇離開。

呢種咁既服務,我真係唔識欣賞,我覺得係侍應問題。若A15揾個高級d既講(唔需要惡),問題可能已解決。

再比另一張枱A15,佢並無打尖,因佢原來張單人枱有放出來比A飛既客,唔算影響A飛客人既輪候。

子爵府

所以好多時d餐廳叫飛時,會順便講句「只限一位」

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

淘寶 發表於 19-5-4 22:11
話說,夜晚一個人去咗食麵,咁要攞飛

A - 1-2人

咁人地加唔到位,佢唔走都冇用架

伯爵府

我覺得係 A15不想跟人拼桌

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

其實如果有位,我諗侍應都會比佢加嘅。問題係繁忙時間咁樣搞,如果個個客都係咁就唔係小事喇。

珍珠宮

開心吸收勳章

侍應生話就算有位都唔會比佢,一係就排隊,一係就以家一個人食。

A15最後選擇離開。

做得好

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

侍應絕對正確

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

明顯A15唔啱

伯爵府

A15其實都好無賴下,好彩最終佢都唔得逞

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我反而覺得侍應/公司唔識做

如果間鋪係我開

我會當過幾個飛做法

下第三張有兩位枱會比佢

做生意,呢個係service, 佢唔係冇排隊,亦唔係突然加5個人,拎既係1-2人飛

珍珠宮

carrina 發表於 19-5-5 12:05
其實如果有位,我諗侍應都會比佢加嘅。問題係繁忙時間咁樣搞,如果個個客都係咁就唔係小事喇。
...
agree, 繁忙時間, 後面已排到三十幾張飛, 如果我係拎住20, 見到可以咁樣加位的話會嬲

伯爵府

2018復活節勳章

A15最後選擇離開。

gd

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

A15最後選擇離開。

佢都打橫嚟

珍珠宮

王國教室勳章

A15最後選擇離開。

香港宜家好多呢d人,好野蠻,鍾意點就點我食飯,見過一家幾口講廣東話,個爸爸都係一味野蠻,逼人方便佢,唔得就大吵大鬧,又話要經理炒左個職員好慘

珍珠宮

嚟嘅時候一個人,坐下要加人佢可以慢慢等你食完囉
如果有禮貌求求人哋,好多時都可以安排,但幫就人情唔幫就道理,唔喜歡就去第二度食囉!

男爵府

A15 係唔岩,但生意唔係咁做,唔係企唔企硬,係死唔死板既問題,係有適當既走戔位,講真,咩客路都有,睇間餐廳自唔自在做嗰單生意

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

A15最後選擇離開。

梗係咁做喇! 夾硬黎都有既!
放下自在

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實我覺得個侍應死板左d,條隊係一至二人,剛剛入座即發現要加人,假設A15前冇二人枱等緊,只要叫A隊的第一個單人入座,A15排番頭位,後面d人根本冇受影響,如有二人枱就排番二人枱的後面,除非你話佢坐左好耐先改,咁就難講d。個客冇發難也不算太野蠻。

珍珠宮

A15最後選擇離開。

店員正確!
佢㩒票嘅時候,係㩒「1」㗎嘛!
點可以咁無賴,話張票係1至2人啫!1至2人編為A票,係公司嘅編列之嘛!

首頁

尾頁

跳至