夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆樓主:

長痛不如短痛,呢一刻係好唔開心,你要堅強D唔好比佢揸主意享齊人之福,離開佢吧!對自己好D,唔好再受傷害,加油呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

放手唔係為咗成存人哋,係為咗自己,因為睇住佢哋生完之後開心一齊,自己傷心難過,寧願放生自己。

瑪瑙宮

ccc123456 發表於 19-5-5 07:31
你地講得好啱,最衰就係個男人,不負責任,只掛住一己私欲,傷害2個女人,三方父母,還有2個仔 ...

佢理得你地兩个女人互鬥互恨丫, 佢就有兩个女人服侍, 又多个人幫佢生仔, 更加因為佢無錢, 兩个女人就會自己攬晒 d 野上身, 老左邊邊唔妥佢, 佢又可以番另一邊, 有人做晒家務煮埋飯等佢番黎食, 扶出扶入醫院. 我唔會比佢咁著數的.

唔甘心, 佢係洗米華咁有錢咁靚仔我先會唔甘心.

子爵府

ccc123456 發表於 19-5-5 07:31
你地講得好啱,最衰就係個男人,不負責任,只掛住一己私欲,傷害2個女人,三方父母,還有2個仔 ...

他說分手又唔分, 人家落完仔又即刻攪大人個肚, 妳真係信唔會再有第四者? 他仍然繼續害人, 而唔係唔識拒絕人...

如果沒錢還要攪攪震的人, 責任心有幾大? 大家都會知.. 花言巧語就當好? 睇男人好, 是看對妳的承諾/責任/保障, 唔係表面說幾句說話, 幫下手, 攬攬抱抱就係.

這些人無為再花妳時間, 只好計劃什麼時候離開.

子爵府

唔識比意見
但我覺得要諗定後路
有錢要收埋 離婚分分鐘行分返你身家

祝一切順利

大宅

ccc123456 發表於 19-5-4 22:32
我和丈夫結婚8年有一個七歲的仔,前年發現佢有小三,先生答應同小三分手,後來反反復復,原來瞞住我仍然在一 ...

你唔離開,只有無止境,同佢地無可能分開小三連BB都有了,仲可以改變什麼?

大宅

ccc123456 發表於 19-5-5 00:16
回覆 annacckong 的帖子

咁佢暫時都對我好,我唔走的原因可能是因為個仔需要爸爸,我亦不想99傷心,她對我 ...

你傻啦,到最後奶奶只係當你外人,嗰個始終係自己個仔。
清醒下啦,小三有埋BB. 到時人地先係一家人,你係外人。

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

每個因為有小三而導致離婚既都會唔甘心,但就因為唔甘心就會令自己更傷,而家既小三唔一定為錢,有d小三有錢貼埋俾人夫都仲得,事到如今諗清楚對自己好d, 無謂再浪費時間係d人渣身上,變左心既人係唔會返轉頭架喇!

子爵府

ccc123456 發表於 19-5-4 23:02
你們有沒有同樣經驗?
點解d人要咁賤,明知人地有老婆同仔都要痴埋來,仲要是為人師表 ...

做老師?痴埋去正姣婆喎 而家扮野博同情 遲早要坐正的
我係你忍唔到 實離婚唱衰死老同個姣婆 要個姣婆身敗名裂!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

ccc123456 發表於 19-5-5 00:09
回覆 longsky 的帖子

佢係唔係好識拒絕人,唔諗將來,鍾意煮到來就食

係個男人立場, 有大婆幫佢生仔照顧頭家, 2 奶幫佢生女, 仲比埋錢佢洗, 梗係唔會拒絕, 更加唔使諗將來喇, 橫掂總有女人會接收佢, 佢直頭爽到爆添喇

伯爵府

你們有沒有同樣經驗?
點解d人要咁賤,明知人地有老婆同仔都要痴埋來,仲要是為人師表 ...

個小三係香港定大陸?

洋房

回覆 clyl03 的帖子

個小三係香港人,教英文,點解會有d女人咁傻,唔通搶番來的野是特別好,我也想過唱衰佢,send 晒佢地d衰野比全港學校,上佢父母屋企吵鬧,不過都無做過

珍珠宮

減齡達人勳章

有個bb, 一定唔會斷!唔通唔要個女人,攞個b返屋企比你養?冇可能吧!真係要斷,就唔會有咗啦,仲要唔止一次
遟下個b,一有唔舒服,一個電話到,你老公會唔理咩?再大啲搵學校,interview 又一家三囗。
個小三叻,呢一刻唔爭名份,b都肯幫你老公生,你老公遇到個甘好嘅女人,又唔係貪你老公有錢,對佢兩母子/女,有愧疚,你老公又點會放手!
至於奶奶,點衰都係自己個仔,自己個孫,有朝一日,見咗個孫,你都未必知。唔好甘天真呀!
至於條路點行,冇人幫到你,你要乜,只有你自己先知。
但奉勸一句,要為自己及個仔作打算. 萬一有天,你老公選擇咗要另一頭家,唔要你兩母子呢?

Vividada4472    發表於 19-8-15 17:15

男爵府

小三連小孩都有了,你能接受嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ccc123456 發表於 19-5-5 15:08
回覆 clyl03 的帖子

個小三係香港人,教英文,點解會有d女人咁傻,唔通搶番來的野是特別好,我也想過唱衰 ...
點發現架?
放下自在

伯爵府

2018復活節勳章

ccc123456 發表於 19-5-4 23:33
回覆 tablecloth 的帖子

如果佢係咁愛小三就一早同我離婚,不會忍心小三做未婚媽媽,要一個大肚婆成日一個 ...

玩大佢
嘈上學校
門外派傳單

離婚

大宅

ccc123456 發表於 19-5-5 00:16
回覆 annacckong 的帖子

咁佢暫時都對我好,我唔走的原因可能是因為個仔需要爸爸,我亦不想99傷心,她對我 ...

99對你好?
你理得別人咩感受,最重要係你自己感受。人先自愛,後人愛之。
我家有個親人又是如此,個小三有了小孩,初頭唔願離婚。到小孩大了要讀書填表,就要求離婚,原配不肯,結婚委屈到生癌。

你倆若是感情好,不會有小三。如有,也易甩,回歸你。

同小三感情肯定比你更,俾你發現了,話分也分不到,而且一而再三不避孕,孩子都生,建立新一個家。
小三比你理智,因為一開始就知道遊戲規則,心理質素好,逐漸進攻,勝數比你高架。
你冷靜下,聽聽自己內心,好好安撫下自己破裂的心,再想想下一步點行吧。

祝福你

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

有左小朋友一世都分唔到。。
你先生愛唔愛個女人根本唔重要,最重要係佢已經唔愛你,你如果呢一點你都睇唔清,那你就心甘情願同人分享老公吧

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

你們有沒有同樣經驗?

敢問一句你先生係咪都係教師?

首頁
12345...8

尾頁

跳至