夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

翡翠宮

ccc123456 發表於 19-5-4 23:53
回覆 mini1204 的帖子

其實我都好無奈,除了離婚可以揀外,其他都輪唔到我揀 ...

也不是
如果佢無生仔,你爭取下都未嘗不可
仔都有埋,佢地就算若干年後分手,有個小朋中間,都係永遠分吾到。成世人同佢地糾纏我寧願死。
比我就一定分手,你無工就揾工,有工就好好工祟作。做人柳暗花明,你永遠吾知前面有乜等你。可能係驚喜呢。

糖醋排骨    發表於 19-7-22 20:08
糖醋排骨    發表於 19-7-22 20:08

洋房

回覆 草莓602 的帖子

其實我c6無咩錢,平時自己都唔夠洗,只不過最近有筆小資金,約30萬,但相信很快用完,小三真的會傻到貼錢,養埋我老公?

男爵府

係人都喜歡細小BB,遲d你老公一定成日去小三到
佢哋唔會分開
你只能接受或者自己放手
你要靠老公生活嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

佢地生埋bb,仲點會分開呀~唔好自欺欺人啦!
男人梗係想享齊人之福架啦!
你一定等唔到你要果日!
你接受到咪得!
接受唔到就早D放手啦!

洋房

回覆 MoonT 的帖子

不用靠老公生活,相反佢無咩錢,我會keep 住問佢攞,到時洗晒d錢,仲會有人爭嗎?

大宅

.

洋房

回覆 longsky 的帖子

佢係唔係好識拒絕人,唔諗將來,鍾意煮到來就食

大宅

.

洋房

回覆 annacckong 的帖子

咁佢暫時都對我好,我唔走的原因可能是因為個仔需要爸爸,我亦不想99傷心,她對我好好,當我女一樣,相反就唔係好鍾意我先生,我99暫時未知現況,知道分分鐘激死,我亦暫時無諗住要去揾過個,因我只想專心教好個仔

伯爵府

虎到金來勳章

ccc123456 發表於 19-5-5 00:02

其實我c6無咩錢,平時自己都唔夠洗,只不過最近有筆小資金,約30萬,但相信很快用完 ...

咁唔排除有呢種好勝既小三既,以為爭到個男人,個男人會為佢改變。
但我想講,每當婚姻出現問題既時候,被背叛既一方,係無可能一下子接受到。
當中真係會傷心,失望,挽救,唔甘心,唔想放棄.....
但當時間耐咗,你會發現你不停容忍,付出,對方不但沒有收斂,還徹底破壞。
再次越過自己既底線時,你望望鏡,點解最傷痛的是自己,自己為何不可以愛錫自己,你要認真看清楚自己,能唔能夠接受到自己再被傷害。

瑪瑙宮

ccc123456 發表於 19-5-5 00:09

幫佢咁多解釋, 你放唔到手咪唔好離婚住, 睇到幾時過左你底線你先算, 个小朋友襁保遲下又搵 k 搵小學, 生日等等, 你老公一定分好多時間/錢過去.

大宅

ccc123456 發表於 19-5-5 00:02

其實我c6無咩錢,平時自己都唔夠洗,只不過最近有筆小資金,約30萬,但相信很快用完 ...

我覺得就算用晒D$,因為有個小朋友的關係,都唔會立即分開,糾纏幾多年真係冇人會知,如你想繼續和他一齊,咪試試睇吓情況再決定,明白你有小朋友都有好多憂慮,但呢段時間唔係個個忍受到。

洋房

回覆 ccc123456 的帖子

其實我除時都有最壞的打算,亦都可獨立生活,不過真的唔甘心

翡翠宮

ccc123456 發表於 19-5-5 00:09

吾好傻啦,去到生仔呢一步,點"吾識拒絕人"都無可能行到呢一步囉

伯爵府

虎到金來勳章

ccc123456 發表於 19-5-5 00:16
回覆 annacckong 的帖子

咁佢暫時都對我好,我唔走的原因可能是因為個仔需要爸爸,我亦不想99傷心,她對我 ...

個個始終係佢個仔,佢個仔咁做,佢只能夠最多話佢個仔衰,但又可以阻止到d咩?
你既唔甘心,只係話個女人勾人老公...唔服輸比個女人
但又有冇想過最錯係你老公,有小三被發現仲唔識死,仲呃你,落左仔一次又唔做安全措施,又有左,到就黎生,佢點收科?
再講,比你發現左,佢又無打算過之後點,咪又繼續呃你,氹你,睇吓邊個頂唔順。
連仔都係出面生埋既男人,係一d面都無留過比你。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

ccc123456 發表於 19-5-4 23:42
回覆 mini1204 的帖子

老公暫時還在我這邊多些,其實我都好無奈,現在離婚,個小三咪好開心,可以名正言順 ...

Exactly! WHY GIVE YOUR HUSBAND TO SOMEONE ELSE? Let her be a single mum

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

ccc123456 發表於 19-5-4 23:02
你們有沒有同樣經驗?
點解d人要咁賤,明知人地有老婆同仔都要痴埋來,仲要是為人師表 ...

個小三本身係有夫之婦定單身?
你怪個女人之餘其實最錯嘅係你老公!牛唔飲水唔撳得牛頭低! 你老公由有小三開始已經呃緊你, 話會分開都係拖延時間, 根本想享齊人之福!而家同小三有埋小朋友, 你覺得佢哋會分到手?
樓主唔好再呃自己, 如果你忍受到同人哋分老公嘅話, 留低!否則, 帶埋個小朋友離開好好生活!

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

ccc123456 發表於 19-5-5 00:19

其實我除時都有最壞的打算,亦都可獨立生活,不過真的唔甘心 ...

佢就係睇死你唔甘心呢一種心態
唔捨得放手, 有恃無恐
就算你留低, 佢都唔會再尊重你!
因為佢知道就算佢有錯, 你都心甘情願留喺佢身邊!試問佢又點會珍惜你?

男爵府

你C6同阿仔的關係如何?佢錫唔錫個仔?有無盡做爸爸的責任?

洋房

你地講得好啱,最衰就係個男人,不負責任,只掛住一己私欲,傷害2個女人,三方父母,還有2個仔

首頁
12345...8

尾頁

跳至