自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

分體機

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

大金

珍珠宮

大金

水晶宮

Irene_Lo 發表於 19-5-5 10:55
分體機

樂升

冷暖

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

樂聲

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

三菱重工和電機如何

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

講平霸就係格力,最重要都係搵個手勢好既裝機師傅。

講新有R32 雪種既大金和樂聲
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

alfreday 發表於 19-5-6 18:18

點先知係咪r32?

水晶宮

alfreday 發表於 19-5-6 18:18

R32 對大金黎講唔係新野,5年前已投產中。
佢R32 係搵格力OEM, 我當時睇住生產 之後我冇再follow air con. 所以依家唔知了

侯爵府

Kittymummy 發表於 19-5-8 10:33
R32 對大金黎講唔係新野,5年前已投產中。
佢R32 係搵格力OEM, 我當時睇住生產 之後我冇再follow a ...

係,日本已經用左好耐。香港都係前年先推出,但是都叫新啲,好多香港冷氣師傅照R410 咁裝法好易出事。

水晶宮

alfreday 發表於 19-5-8 11:19
係,日本已經用左好耐。香港都係前年先推出,但是都叫新啲,好多香港冷氣師傅照R410 咁裝法好易出事。
...

雖然話R32係環保雪種,但講flammable, R32 易燃過R410. 當年我攪R32 project, 直頭每間carrier當DG 收。就算built in 係machine, 都冇咩人肯收。最後我只傾左間返黎肯收貨。

侯爵府

Kittymummy 發表於 19-5-8 11:48
雖然話R32係環保雪種,但講flammable, R32 易燃過R410. 當年我攪R32 project, 直頭每間carrier當DG 收。就 ...

就係這個原故,好多師傅開工照食煙就裝冷氣裝到爆炸。

好難攞DG 牌啊,有牌既生意多到做唔切。

水晶宮

alfreday 發表於 19-5-8 12:01
就係這個原故,好多師傅開工照食煙就裝冷氣裝到爆炸。

好難攞DG 牌啊,有牌既生意多到做唔切。

所以一講開R32 我就好感概。
我地公司係全球第二間做研發,當年我有份參與呢個project. 由研發開始,原來已經過左8年了。

PS: 有感而發,多謝你聽我發up 瘋.

首頁

尾頁

跳至