夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同老公係閃婚,拍拖一年就結左婚,到而家結左婚大概9個月左右,我有左BB 目前係15週,最近俾我發現佢同個女同事,但係係分公司既女同事,來往什密,發現過既對話係真係普通閒聊,到我質問佢,我地就日日嘈交,而佢亦都講過啲好難聽既說話:你生佢出嚟,我會好好照顧BB , 到有一日我地終於嘈到我叫佢改左手機密碼,佢真你改左而且唔俾我聽,但係喺佢解釋(其實佢花左好多時間去解釋俾我聽係做野既理由,佢利用緊個女仔,咁當然內容我係唔知道,而每次咁啱見倒又真係個女仔交代自己去左邊食啲咩,因為呢件事,我真係好驚生左BB 之後我會有抑鬱,我好想唔要BB ,唔要=離婚要=我人生玩完

複式洋房

Miran.Yuen 發表於 19-5-5 11:15
同老公係閃婚,拍拖一年就結左婚,到而家結左婚大概9個月左右,我有左BB 目前係15週,最近俾我發現佢同個女 ...

其實我已經book 左私家醫院喺14號見醫生,我仲好掙扎要定唔要個BB ,我感覺倒佢係因為家人而想要,因為佢地屋企一直想要男丁,但係我覺得生左我就一世,成世人要懷疑一個人真係好辛苦,你要逼自己唔懷疑佢就係唔愛佢先做倒

翡翠宮

回覆樓主:

普通閒聊咁你嘈乜Q

複式洋房

mini1204 發表於 19-5-5 12:10
普通閒聊咁你嘈乜Q

女人既直覺,覺得佢有,而之前既對話都刪除哂,最近改埋密碼,想睇佢死都唔肯俾我睇,佢話要我改變左個心態先可以俾我睇

翡翠宮

Miran.Yuen 發表於 19-5-5 12:14
女人既直覺,覺得佢有,而之前既對話都刪除哂,最近改埋密碼,想睇佢死都唔肯俾我睇,佢話要我改變左個心 ...

你咁 chur 做乜?真係怕左你我係佢都走夾吾抖呀

複式洋房

mini1204 發表於 19-5-5 12:16
你咁 chur 做乜?真係怕左你我係佢都走夾吾抖呀

啫係點呀,我只係想搞清楚個關係

翡翠宮

Miran.Yuen 發表於 19-5-5 12:17
啫係點呀,我只係想搞清楚個關係

其實你都無發現乜野呀大人 正常人一定對外有交際有溝通,你吾通鎖住佢咩
你既 insecurity 到底從何而來,你要自己解決,狂chur對方其實好吾公平囉

伯爵府

回覆樓主:

證實咗佢真係有女人先好落仔

瑪瑙宮

Miran.Yuen 發表於 19-5-5 12:14
女人既直覺,覺得佢有,而之前既對話都刪除哂,最近改埋密碼,想睇佢死都唔肯俾我睇,佢話要我改變左個心 ...

你睇到無野, 你都係覺得有野, 比你睇又何用? 比得你睇一定係無野睇到喇.

未必係个男人問題, 如果你係一个疑心超大, 同邊个一齊都一樣.

你係咪已經無番工, 一日得閒得滯? bb 就黎, 好多野準備.

大宅

同老公係閃婚,拍拖一年就結左婚,到而家結左婚大概9個月左右,我有左BB 目前係15週,最近俾我發現佢同個女 ...

不如叫你老公揾埋個女仔一齊食餐飯,你再觀察吓先!!

複式洋房

rita1208 發表於 19-5-5 13:07
不如叫你老公揾埋個女仔一齊食餐飯,你再觀察吓先!!

佢唔會架,佢係咁講都無野點解我唔信佢仲要做咁多野

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

……

子爵府

回覆樓主:

係唔係試過有前科?

男爵府

好似過左20週你就不能落仔, 法例不容許。你要決定就要快...
雖然有好多人會同你講係一個生命丫乜乜乜... 唔好唔要丫, 罪孽丫, 但佢地唔會幫你養, 唔會幫你湊, 唔會比屋你住, 最後結果都係你要為呢個小生命負責。

女人直覺好準, 而家雖然無証據, 但信你既直覺的話... 你段婚姻可能都不會長久。你有冇條件做單親媽? 生左而佢又真係有小三, 有冇勇氣帶埋仔女離開佢? 離開左之後你又住邊? 你有冇能力養大仔女? 你諗清諗楚出路先好決定要唔要呢個bb.
我咁講都覺得好罪孽, 但現實就係咁... 到出左事, 無人會幫你養個仔的, 除非你捨得唔要佢, 掉比男家, 後母湊, 到時個仔有幾慘你自已諗。

複式洋房

Solarflare 發表於 19-5-5 14:00

好似過左20週你就不能落仔, 法例不容許。你要決定就要快. ...

多謝你,呢個真係好現實既答案,因為我容忍唔倒一個人變得咁快,其實兩夫妻生活佢對我個感覺有無變自己係會知,每次我問佢佢都實牙實齒話每日都係傾幾句,都唔重要,重要既係一有事佢就會叫我生左先佢照顧,我話我做媽媽既,我俾唔倒幸福家庭佢我點有勇氣生,所以我book 左14 號,我想睇多幾日俾負小小時間自己諗清楚,其實由我地結左婚之後佢旅行呀,出席咩活動都好小帶我,我個心好驚怪錯左佢,但係我又明知我雙眼我個心睇得感覺倒既野喺度抗衡緊,我想有人可以幫下我,講真古穴來風,未必無因

複式洋房

bobo88hk 發表於 19-5-5 13:52
係唔係試過有前科?

試過發現佢去club , 攬過個女仔,嗰次之後我就開始會敏感啲

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

對話係真係普通閒聊..

你講得呢句, 做女人嘅都幫你唔落喎, 你係咁嘈, 係人都怕咗你, 為乜要攪到咁, 好好地有個小生命黎緊!!!! 小心自己拆散頭家, 迫走個男人!!!

大宅

既然你都唔信任你老公其實真係無乜好講!
你直覺你老公同個女同事有d野,點解你唔去做好自己先?抓爛面來發癲同個老公嘈,咁對你有乜好處?你咁樣做只會係親手將個老公推出去㗎咋!
我結婚咁多年從來都唔會管我老公係屋企對外嘅一切,佢話要同朋友食飯去街,我從來都唔會過問一句,佢電話我亦都唔會去偷睇!
你應該要明白嘅係「手中沙」的道理,你越去捉緊就越流得快!男人要嘅係自由,最怕就係「煩」,唔會鐘意樣樣乜都要管住曬嘅老婆
只要你能做到每天老公返到屋企感覺係舒適、溫暖同無束縛再加上你給他滿滿嘅愛同溫柔嘅的照顧!老公個心每晚放工都只會係唸住儘快返屋企!

複式洋房

Yusum 發表於 19-5-5 14:29

既然你都唔信任你老公其實真係無乜好講!

係,我以前真係好信任佢,佢亦都好愛我,我都唔知點解會搞成咁,琴晚好番啲,只係我真係好驚自己要做單親媽媽

複式洋房

cy101 發表於 19-5-5 14:24
對話係真係普通閒聊..

我睇倒既係閒聊,個女人交代下佢去邊食咩做左啲咩,我覺得普通朋友點解要成日交代呢啲野俾我老公聽,我老公又會應下佢咁,係有一次佢飲醉我睇佢電話先知佢約過個女仔一齊出去同佢啲同事一齊玩,其實佢唔講大話我係無問題

首頁

尾頁

跳至