夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

見面唔係唯一標準,其他方面都要觀察,尤其一齊面對面講野,唔見面時whatsapp已經觀察到好多野,我同老公拍拖時都係一星期見一、兩次面,但見足10幾個鐘,佢完全唔趕返屋企,紅假或者突然多出風假,佢都會約我,宜家結左婚,事實證明佢真係唔喜歡平日收工仲要趕出去約會,怕我等佢,而面對面佢係對我非常好,宜家都係,甚至更好。

子爵府

回覆 wewanwan 的帖子

我就係咁樣,年期同你差唔多,都係好小見。我嗰個係追緊同啱啱追到時傾電話同msg多d,好快就無乜,為左呢樣我成日都唔開心,最後我選擇分開。好快又一齊番,佢表示會改,頭嗰排得,好快又打回原形。就算佢真係報到,真係睇得出係交功課式,完全零感情,我就無再要求佢咁做。我嗰個同你一樣,唔係有變無,不過我亦都覺得如果佢好鐘意我,佢會忍唔住揾我,所以我亦都心知佢有幾鐘意我,成日都唔開心,我都有定心理準備了

珍珠宮

好明顯有問題

你話你份工好忙,所以夜晚先有空閒同佢傾。咁佢份工係勁chur好長時間勁忙果種?定體力勞動好辛苦?點解個女朋友只得晚上有空但佢都堅持10點幾上床瞓?

一星期見一次唔一定有問題,但半年無做,仲一星期先見一次,呢個係好大問題。上文你話對方有興趣做但你無,咁即係點?你拒絕佢要求?

子爵府

rainbow000 發表於 19-5-22 08:58

我就係咁樣,年期同你差唔多,都係好小見。我嗰個係追緊同啱啱追到時傾電話同msg多d ...

我都有埋怨自己係味太小朋友 要晚晚講電話先訓 你估仲細咩

子爵府

唔好煩我 發表於 19-5-22 13:46
好明顯有問題

你話你份工好忙,所以夜晚先有空閒同佢傾。咁佢份工係勁chur好長時間勁忙果種?定體力勞動好 ...

佢都係做office,我唔覺得佢有幾忙,仲早放過我,唔明有幾攰 不過可能佢有睡眠窒息症《我覺得》,所以成日會好攰

珍珠宮

wewanwan 發表於 19-5-22 13:49
佢都係做office,我唔覺得佢有幾忙,仲早放過我,唔明有幾攰 不過可能佢有睡眠窒息症《我覺得》,所以成日 ...

我覺得你一直喺度幫佢搵藉口。一個兩個原因可能係真,但世事邊有咁多巧合

你呢個case,淨係要咁早瞓唔同你傾電話(份工不忙碌)已經好有問題。一星期見一次但係都半年冇同你行埋,明顯地同你感情淡左。你唔好搵藉口啦,邊有咁多巧合吖

男爵府

wewanwan 發表於 19-5-22 13:48
我都有埋怨自己係味太小朋友 要晚晚講電話先訓 你估仲細咩

呢個年代唔傾電話都會WhatsApp 啦~無論幾多歲~唔關係咪小朋友事~不如你試試用WhatsApp 睇下佢會唔會肯同你保持每天聯絡吖

子爵府

面對面嗰時佢都好熱情,不過見完面就變左第個人咁,冷淡,但下次見又係好好咁。其實咁樣好無安全感,你唔覺嗎?我自問真係覺得好難頂,同單身無乜分別。雖然我覺得我同佢既感情只係吊緊命,咁當然我希望你唔係

複式洋房

wewanwan 發表於 19-5-6 00:00
後生時會好中意痴住大家,晚晚都要講電話先訓,但而家拍拖,就算連剛開始既蜜月期,都唔會同我講電話,又唔 ...

我男朋友初拍拖時(當時他26)就沒有傾電話的習慣,我都有疑惑過。
最後我發現因為他拍拖經驗很少,也是男校出身,唔識同女仔相處,唔識拍拖。
佢哋真係冇呢個概念拍拖係要講電話。

首頁

尾頁

跳至